Demos & Innovation Tour - 27th & 28th March

Register here

Demos & Innovation Tour - 27th & 28th March

Register here

10h00 - 17h00: Fire truck demo

Extinguish a fire, how do you start it? Come and test it in the CNPP and A-first fire trucks


Firetruck demo's
Afirst
CNPP

10h00 - 17h00: DEMO: Staying alive: kan jij iemand reanimeren?

We weten allemaal dat we iemand moeten reanimeren op de melodie van “Staying alive” van de Bee Gees, maar heb je het al eens echt geprobeerd? Kom het tijdens Worksafe testen met een high tech reanimatiepop van het Rode Kruis. Een tablet geeft in real-time aan of je wel goed bezig bent. Sneller drukken, meer kracht gebruiken, ademhaling aanpassen,…. Het Rode Kruis Vlaanderen bereidt je voor!


Rode Kruis Vlaanderen

10h00 - 17h00: DEMO: Levens redden met games!?

Hoe krijg je jouw collega’s efficiënt opgeleid? Hebben ze wel hetzelfde niveau? Hoe krijg ik ze op dezelfde moment allemaal samen? Los het op met de Play it safe app.

Leer spelenderwijs over preventie met interactieve games en ervaar hoe efficiënt, laagdrempelig en begeesterend dit werkt.

Kom het een keer testen op Worksafe en win een leuk gadget!


PlayitSafe

10h00 - 17h00: BOB @ Worksafe

  • Zet een promillebril op en merk het effect van alcohol op uw gezichtsveld
  • Doe een blaastest in een geijkt toestel
  • Test uw kennis over de invloeden van rijden onder invloed tijdens een interactieve quiz

 

 


VIAS

10h00 - 17h00: VR Mobiel (VSV)

VR-Mobiel

Snelle reflexen of altijd net te laat? Stel je reactiesnelheid op de proef tijdens een rit in de VR-Mobiel. Houd je ogen op de baan of rem voor je leven.

Tot 25% van alle auto-ongevallen is te wijten aan afleiding. De populariteit van de smartphone, ook in de wagen, vormt een groeiend verkeersveiligheidsprobleem.

Om weggebruikers te sensibiliseren en hen het risico zo realistisch mogelijk te laten ervaren, ontwikkelden we een gloednieuw virtual reality-platform: de VR-Mobiel. Daarmee test je je reactievermogen achter het stuur van een rijdende auto terwijl je te maken krijgt met allerlei aandachtsafleiders.

Neem plaats in de VR-Mobiel en kies uit twee scenario's:

  • Onderweg met collega's in de bedrijfswagen
  • Gezinsuitstap met de auto

Klik hier voor meer info


VR mobiel VSV

10h00 - 17h00: VR brillen dode hoek (VSV)

Info VR-brillen dode hoek

Met onze virtual realitybril ervaart de deelnemer het gevaar van dodehoeksituaties door de ogen van een vrachtwagenchauffeur of fietser in een levensechte simulatie. De deelnemer neemt zelf plaats achter het stuur en ervaart wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet. Of hij stapt op een fiets en leert hoe de dodehoeksituatie eruitziet voor een fietser en waar de gevaarlijke zones zich juist bevinden.

De virtual realitybrillen worden begeleid door VSV-medewerkers in een tent voorzien door de VSV. We voorzien een actiekoffer van drie brillen.

Klik hier voor meer info

 

 


VR Bril

Doorlopend: A Hermes+

Ontdek op de stand van A Hermes+ hoe je op een ludieke en (inter)actieve manier je medewerkers kan opleiden en sensibiliseren met theater, digital learning, kaartspelen ...

Word regisseur voor 10 minuten. Kies je personages en de situatie die je wil gespeeld zien. Geef onze acteurs een korte briefing en de improvisatie start. Of ontdek live hoe je digitaal je medewerkers kan sensibiliseren. Zin om een kaartje te leggen over onveiligheid? Ontdek het op onze stand.

Doorlopend de hele dag door.


AHermes

10h00 - 17h00: Demo: Belevingszone Veiligheidsinstituut (PVI)

Het PVI is een toonaangevend kennis- en doecentrum m.b.t. welzijn op het werk én veiligheid thuis.

Ons doel is om -via het vormen, sensibiliseren en faciliteren van mensen en organisaties- effectief bij te dragen tot een meer veilige en gezonde werk- en leefwereld.  Daarom zetten we volop in op praktijk en preventiebeleving, en dit via onze opleidingen, de didactische ruimte, de doekoffers, ons informatiecentrum, onze campagnes, ...

Onze ambitie reikt verder: vanuit een open en warm huis willen we meebouwen aan een actief netwerk en zo mensen en organisaties verbinden tot meer welzijn.

Hierbij stellen we steeds het welzijn van klanten en medewerkers voorop.

Kom tijdens Worksafe volgende thema’s beleven:

-      Veiligheid, welzijn & preventie: wazda?

o    Velen van ons zijn actief in deze sector, maar over wat gaat het nu? Welke invalshoeken kunnen helpen om iedereen mee te krijgen in ons verhaal? Welke aanpak heeft impact?

-      Risicoanalyse van de trap

o    Vallen is de hoofdoorzaak bij ongevallen. Deze sessie geeft inzicht hoe we onze hersenen kunnen inzetten om veilige gewoontes aan te leren.

-      Risicoanalyse van een opleiding

o    Het volgen van een opleiding is het ideale voorbeeld om de basis van elke risicoanalyse in de vingers te krijgen.

-      Brand: in een notendop

o    Brand kan ons allemaal overkomen. Toch onderschatten we dikwijls het belang van preventieve maatregelen. Deze sessie opent uw ogen.

-      Lawaai: amaai m’n (h)oren

o    Gehoorschade is een enorm risico (voor jongeren van) vandaag. Laat u informeren en sensibiliseren om geschikte maatregelen te nemen.

-      Ergonomie: pas het aan!

o    De fysische klachten door repetitieve bewegingen swingen de pan uit! Pas je omgeving aan en wissel af van houding… maar ergonomie is nog zoveel meer.

-      Psychosociale aspecten van jouw smartphone

o    Velen onder ons zijn vergroeid met hun smartphone. De risico’s van smartphones zijn niet te onderschatten, dus ken jezelf en handel bewust!


PVI logo

11h00 & 14h00: Innovation Tour

Welcome with a drink followed by a guided tour through the innovations in the event


Innovation Tour WS '18
Register here