easyfairs

Infosessies

Gratis infosessies op Wonen

Je bent van plan om te (ver)bouwen en zit nog vol vragen? Over bouwen en renoveren weet je nooit genoeg. Neem deel aan een van de gratis infosessies die plaatsvinden op Wonen, vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Houten gevelbekleding: mooi en tijdloos

Welke houtsoorten zijn geschikt om een gevel mee te bekleden? Kleur en prijs zijn natuurlijk belangrijk, maar het is duurzaamheid die de doorslag geeft. Behandel je het hout, of laat je het vergrijzen? Hoe dik moeten de planken minstens zijn? Waarom is voldoende ruimte achter het hout zo belangrijk? Hoe plaats je de houten planken: horizontaal of verticaal?    

Op al deze vragen over houten gevelbekleding geeft Houtinfobois een infosessie op zaterdag 28 januari om 13u en op zaterdag 4 februari om 15u30.

 

Waarom kiezen voor een terras in hout?

Sommige houtsoorten hebben een levensduur van meer dan vijftig jaar. Dat maakt hen uitermate geschikt voor terrassen. Maar welke houtsoorten zijn dat? Waarop letten bij de plaatsing van een houten terras? Welke eisen stelt de ondergrond? Laat je het hout al dan niet vergrijzen? En hoe onderhoud je je terras?

Houtinfobois geeft hierover twee infosessies, één op zaterdag 28 januari om 15u.30 en één op zaterdag 4 februari om 11u.

 

Solidwood, het nieuwste houtbouwsysteem

Solidwood is een nieuw en innovatief alles-in-één-bouwsysteem afkomstig uit Duitsland dat gebruik maakt van volle wanden in meerlagig houtcomposiet om er ecologische en comfortabele woningen mee te bouwen.

IBC – exclusief verdeler van Solidwood op de Belgische markt – doet de voordelen en mogelijkheden van het IBC+Solidwood-systeem uit de doeken op zaterdag 4 februari om 14u.

 

Grondig renoveren loont

Je wil renoveren, maar je ziet op tegen het uitpluizen van offertes, het zoeken naar een geschikte aannemer of het uitvlooien van de mogelijke premies? Laat je niet afschrikken! Kom naar deze infosessie, en laat je overtuigen: grondig renoveren loont zeker en vast en hoeft zeker niet moeilijk te zijn.

Wat komt er allemaal kijken bij een renovatie? Waarop moet je letten als je offertes vergelijkt? Wie kan je helpen? Hoe snel zijn je investeringen terugverdiend? Wat moet je na de renovatie zeker onderhouden en wanneer precies?

Deze infosessie is een initiatief van Kamp C, het centrum voor Duurzaam Bouwen en Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf, in samenwerking met Wienerberger. Afspraak hiervoor tijdens de nocturne van Wonen 2017, op vrijdag 3 februari van 19 tot 20u.

 

Verstandig omgaan met overtollig regenwater

Water dat op daken, parkings of andere verhardingen neerkomt, via het oppervlak afwatert en naar grachten en rivieren wordt geleid, kan leiden tot wateroverlast. Het beleid legt daar richtlijnen op inzake waterinfiltratie en -buffering. ArtStone legt uit hoe je deze richtlijnen perfect kan toepassen zonder afbreuk te doen aan het esthetische: door creatieve oplossingen met verharding en door de plaatsing van een bufferblok, een betonnen systeem dat het teveel aan water ter plaatse buffert tot op het moment dat het waterpeil gezakt is en het water kan worden afgevoerd.

Meer hierover verneem je op vrijdag 3 februari om 17u, tijdens de infosessie van ArtStone.