easyfairs

Gratis Advies

Gratis advies

Tijdens Wonen kan je bij verschillende (ver)bouwspecialisten terecht voor gratis en persoonlijk advies. Elke adviessessie duurt zo’n 20 minuten, daarbij staat niet de verkoop maar wel de objectiviteit centraal.

Onze adviseurs zijn: 3bouw, Easykit, ArtStone, A.A.B. Consultancy, Timber Works, De Kessel Solutions, CBC Zwembaden, P&B Construct, Corthout Beton, VP Elektriciteit, Kamp C en Houtinfobois.

Schrijf je in voor een gratis adviessessie bij een van onze adviseurs!

3bouw

Hoelang duurt het tot een houtskeletbouw volledig afgewerkt is? Kan ik sommige werken ook zelf uitvoeren? Wat is het voordeel van geprefabriceerde wandelementen? Kan ik tijdens de bouw nog een extra stopcontact laten plaatsen? Moet ik voor een houtskeletbouw een duurdere brandverzekering betalen? Kan ik aan de muren ook zware lasten ophangen?

Voor deze vragen en meer kan u terecht voor een adviessessie bij 3bouw op stand 255

Easykit

Kan ik door mijn technieken zelf te plaatsen echt tot 50% besparen? Hoe word ik gedurende het plaatsen begeleid? Heb ik recht op garantie na de werken, ook voor het zelf plaatsen van mijn verwarming? Wie doet achteraf het onderhoud van mijn installatie? Als ik zelf mijn gasleiding plaats, wie keurt die dan? Wie komt mijn ventilatietoestel afregelen? Kan ik zelf mijn verwarmingsketel vervangen?

Voor alle antwoorden kan je terecht voor een adviessessie bij Easykit op stand 176

ArtStone

Doe ik er voordeel bij als ik tegels en klinkers rechtstreeks aankoop bij de fabrikant, importeur of designontwikkelaar? Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwe trends in de tegelwereld? Klopt het dat overtollig regenwater eenvoudig kan worden opgevangen onder een terras, pad of parking? Wat is het beste regenwaterinfiltratie- en buffersysteem wanneer hellingen vermeden moeten worden?

Voor meer informatie kan je terecht bij ArtStone op stand 388

A.A.B. Consultancy

Hoe weet ik welke toepassingen asbest kunnen bevatten? Wat kan ik zelf verwijderen en hoe kan ik asbest op een veilige manier laten verwijderen? Hoe groot is het risico bij blootstelling aan asbestvezels? Hoe verloopt een saneringsprocedure? Hoe weet ik of er in mijn huis asbest aanwezig is?

Voor alle antwoorden kan je terecht voor een adviessessie bij A.A.B. Consultancy op stand 179

 

Timber Works

Wanneer heb ik voor een houten bijgebouw of een houten aanbouw een vergunning nodig? Welk budget moet ik voor de realisatie van een houten bijgebouw voorzien? Welke stijl past bij mijn huis? Isoleer ik een houten bijgebouw of niet?  Moet er onder de houten constructie een muurtje worden gemetst? Is een betonplaat nodig als basis?

Voor meer informatie kan je terecht bij Timber Works op stand 140

De Kessel Solutions

Ik gebruik mijn mazouttank niet meer, ik ben overgeschakeld op een ander verwarmingssysteem: ben ik wettelijk verplicht om mijn oude tank te laten saneren? Hoelang mag ik wachten vooraleer ik mijn tank buiten gebruik laat stellen? Wie kan ik contacteren voor het saneren van mijn oude tank? Een tank saneren: hoe gebeurt dat en welke wettelijk verplichte documenten moet ik na de sanering ontvangen?

Voor deze vragen en meer kan u terecht voor een adviessessie bij De Kessel Solutions op stand 484

CBC Zwembaden

Welke afmetingen en vormen zijn er mogelijk? Een ligzone, borrelbank, massagezone, fontein,tegenstroom… wat kies ik? Welke ligging en oriëntatie zijn de beste? Waarmee kan een zwembad worden afgewerkt? Een zwembad onderhouden: hoeveel kost dat en hoelang duurt dat? Hoeveel energie verbruikt een zwembad? Hoe verwarm ik mijn zwembad het best?

Voor alle antwoorden kan je terecht voor een adviessessie bij CBC Zwembaden op stand 110

P&B Construct

Kan Gyproc ook in een badkamer worden gebruikt? Wat moet er bij een renovatie verwijderd worden van de muren en het plafond? Hoelang is de droogtijd van bezetting? Is het altijd nodig om een badkamer te cementeren? Kies ik voor Gyproc/Gyplat of Stucanet? Kan aan Gyprocmuren een schilderij worden opgehangen?

Voor meer informatie kan je terecht bij P&B Construct op stand 471

Corthout Beton

Wat zijn de voordelen van polybeton? Is polybeton glad? Bestaat er kans op barsten? Hoe dik moet een polybetonvloer minstens zijn? Hoe moet de vloer worden opgebouwd? Hoelang duurt de plaatsing? Zijn er verschillende kleuren mogelijk? Kan ik de vloer preventief behandelen tegen vlekken? Kan een polybetonvloer zowel binnen als buiten?

Voor alle antwoorden kan je terecht voor een adviessessie bij Corthout Beton op stand 144

VP Elektriciteit

Wat is KNX? Wat is het verschil tussen KNX en andere domoticasystemen? Hoeveel duurder is KNX dan traditionele elektriciteit? Is KNX energiezuinig? Wat kan er zoal gekoppeld worden aan KNX? Kan ook een verwarmingssysteem of zonnepanelen gekoppeld worden aan KNX?

Voor deze vragen en meer kan u terecht voor een adviessessie bij VP Elektriciteit op stand 477

Kamp C

Ga je bouwen of verbouwen, maar vraag je jezelf af of je (ver)bouwing ook duurzamer en energievriendelijker kan? De adviseurs van Kamp C geven gratis bouwadvies. In ongeveer 20 minuten worden jouw (ver)bouwplannen gescreend op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen.

Voor meer informatie kan je terecht bij Kamp C op stand 258.

Houtinfobois

Ontdek de voorbeelden waarin hout de hoofdrol speelt en de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden van het materiaal aan bod komen. Hout combineert mooi met andere materialen en geeft de realisaties een specifieke natuurlijke toets.

Voor persoonlijk houtadvies kan u terecht bij Houtinfobois op stand 247.