Exhibitor catalogue

Register here for free entrance

Our Exhibitors

Schmalz bv

Schmalz bv

5-E120

7556RC Hengelo
Netherlands
www.schmalz.nl

Producer and supplier of vacuum lifting equipment, components and clamping systems, together with jib cranes and aluminium railtrack systems.

Products

Product news

  • Nieuw: de Kolomzwenkkraan met Bovengebouwde Uitligger

    Een combinatie van een vacuümheffer en een passend kraansysteem maakt het mogelijk om tilproblemen op een ergonomische wijze op te lossen. Om hierin te voorzien voor locaties met een laag plafond heeft Schmalz een nieuwe modulair samen te stellen aluminium bovengebouwde uitligger ontwikkeld. Vergeleken met een conventionele kolomzwenkkraan kost het daarbij de bediener met dit type uitligger nu veel minder inspanning om de last in beweging te zetten.

    Schmalz is met haar aluminium bovengebouwde uitliggers een nieuw pad ingeslagen. De van huis uit vacuümspecialisten hebben nu een nieuwe ergonomische modulaire oplossing ontwikkeld voor de kolomzwenkkranen. In vergelijking met de vorige kraanuitvoeringen met een stalen giek, is de totale hoogte van de het giekdeel nu gereduceerd met bijna 10 cm. Mede hierdoor kunnen de hieronder hangende vacuümheffers nu bijna 35 cm hoger ingehangen worden voor een perfecte integratie in elke werkruimte. Dit verbetert vooral het werken met een slangheffer type Jumbo in ruimtes met een lager plafond. Het nieuwe modulaire ontwerp combineert daarbij de lage werkhoogte met het voordeel van veel lagere aanschafkosten. De kranen kunnen ingezet worden tot een werklast van 110 kilogram.

    Schmalz biedt de gebruikelijke accessoires (zoals ankers en wandconsoles, mobiele voetplaten, hoekbegrenzers en blowerconsoles) voor de nieuwe series de bovengebouwde flat aluminium uitliggers, uiteraard weer mede aan.