VIB

Programme

Wednesday 16 October

Digitale transformatie in logistiek en supply chain management

Je wordt ondergedompeld in de wereld van AI, Deep Learning, digitalisering en je verneemt hoe deze zaken jouw job in de supply chain compleet zullen veranderen. Maar ook hoe deze nieuwe, intelligente technologieën je zullen helpen om meer transparantie te krijgen, efficiënter te werken en risico’s te vermijden. En die toekomst blijkt reeds veel dichterbij te zijn dan je denkt.

Doelgroep

Ben jij verantwoordelijk voor (een deel van) de supply chain? Ben je supply chain manager, logistiek manager of procurement manager? Dan mag je dit seminar beslist niet missen.  Het biedt je een blik op de toekomst en reikt je meteen praktische toepassingen aan die nu reeds voorhanden zijn.

Programme

09h30           Onthaal met koffie

10h00           Welkom door Jos Marinus, Voorzitter VIB

10h05           De Wereld is Rond – Hoe beheersen we de Metastorm in onze maatschappij?

We leven in ongeziene tijden.  Topics zoals automatisatie en AI, jobs en inkomen, klimaatwijzigingen, economische achteruitgang, vergrijzing, migratie, globalisatie en politieke polarisatie staan op ieders agenda.  We staan voor een Metastorm waarin digitalisatie en maatschappelijke disrupties onze basiswaarden aantasten.  Hoe we zullen werken, leven en ons verplaatsen zal nooit meer hetzelfde zijn.  Dit zet onze maatschappij onder druk en heeft bijgevolg ook een invloed op de manier waarop we onze business voeren.

Deze presentatie is een antidosis tegen het opkomend pessimisme en toont aan dat het mogelijk is om een optimistische, maar ook realistische visie te vormen voor een toekomst waarin mensen, economie en maatschappij verder kunnen groeien.  Want de Wereld is Rond.

Jo Caudron – Founding Partner – Duval Union

11h00           De Self-driven Smart supply-chain – strategie voor de toekomst

RPA, digital twins, artificial intelligence, AGVs, IoT, voice recognition, augmented reality, chatbots…  De supply chain wordt overspoeld door nieuwe en intelligente technologieën. Maar hoe beslis je welke technologieën jouw supply-chain digitaal zullen helpen transformeren? Hoe begin je aan de journey richting een end-2-end self-driven smart supply-chain?

Sven Arnauts - Advisor in Strategy & AI - Delaware

11h30           Deep Learning en AI  - praktische toepassingen in de supply chain.

Hoe kan je Artificiële Intelligentie, en deep learning, gebruiken om problemen op te lossen in verband met voorraadcontrole, keuze van transportmodi, optimalisatie van de supply chain en offshoring?

Joren Gijsbrechts - PHD Student Operations Management - KU Leuven

12h00           Lunch en mogelijkheid tot bezoek aan de Beurs Transport & Logistics

Thursday 17 October

Risk management in globale logistiek en supply chain

Door innovatie en globalisatie worden supply chains steeds complexer.  Daardoor zijn ze gevoeliger voor allerlei risico’s, die vaak ook getriggerd worden door externe factoren.

Politieke en economische instabiliteit, extreme weersomstandigheden, cyber aanvallen, diefstal en schade tijdens transport, er zijn tal van gevaren die een vlotte werking van de supply chain kunnen verstoren. Risico management is dan ook een absolute noodzaak geworden.

Doelgroep

Ben jij verantwoordelijk voor (een deel van) de supply chain? Ben je supply chain manager, logistiek manager of procurement manager? Dan mag je dit seminar beslist niet missen.  Je krijgt inzicht in hoe jij mogelijke risico’s in de supply chain kan onderkennen, voorkomen of beheersen.

Programme

09h30           Onthaal met koffie

10h00           Welkom door Jos Marinus, Voorzitter VIB

10h05           Het belang van risk management in global supply networks

Iedere organisatie zou minimaal moeten weten aan welke risico’s hij is blootgesteld binnen het eigen multi-tier netwerk. Want de oorzaak van veel calamiteiten en daarmee samenhangende kosten ligt in het ontbreken van zichtbaarheid op verschillende risico’s in wereldwijde toeleveringsketens. Organisaties zijn dermate afhankelijk geworden van hun supply chain dat het niet (tijdig) ontvangen van ingekochte goederen één van de grootste business risico’s is geworden. Risicobeheersing is als gevolg hiervan een belangrijke prioriteit.

Martin Homan, General manager Benelux, riskmethods.

 

10h45           Politieke volatiliteit: Geopolitieke trends, actuele conflicten en hun impact op markten en toeleveringsketens  In deze presentatie geeft Hans Diels weer hoe er steeds meer politieke volatiliteit ontstaat en hoe dit zijn weerslag heeft op de markten en toeleveringsketens van bedrijven. Hij zoemt in op de belangrijkste trends en hoe deze een impact zullen hebben op zowel de opportuniteiten als de risico’s voor bedrijven. Met levendige voorbeelden uit de recente headlines en een blik op de toekomst illustreert hij hoe in de toekomst de interactie tussen politiek en markten alleen zal verhogen en waarom bedrijven dit mee moeten nemen in hun strategie.

Hans Diels, Analyst Global Macro, GeoTrends

  

11h25           Bracelets in plaats van Kalashnikovs? Supply Chain security in complexe regio’s

In sommige regio’s is het belangrijk om maatregelen te nemen voor veiligheid in uw supply chain. Aan de hand van een Case study zie je hoe je het risico op diefstal van een kostbare lading tijdens transport kan verminderen

Ellen Theeuwes, Business Unit Director High Value Logistics, Ahlers

 

12h00           Lunch en mogelijkheid tot bezoek aan de Beurs Transport & Logistics

Practical

Would you like to register for this conference?

Registration:

*No show fee: 50€

*VIB: 125€ incl VIP Lunch

Terms and conditions