easyfairs

Slickks

Interview Slickss – Nick Poels

Slickss loodst logistieke sector doorheen digitale transformatie

Als transportbedrijf inzetten op automatisering is niet altijd eenvoudig. Verschillende transportmanagementsystemen (TMS) zijn niet geschikt voor real-time communicatie en laten geen samenwerking met andere spelers in de waardeketen toe. Dat het efficiënter kan, bewijst Slickss. Deze Antwerpse start-up ontwikkelt software die de traditionele logistieke sector doorheen de digitale transformatie moet loodsen.

“Want de manier waarop de transportsector zijn goederenstromen opvolgde was achterhaald. Bijna 75% van alle transport werd tot voor kort nog altijd geregeld via spreadsheets, telefoon en e-mail. Daarom startten we 4 jaar geleden vanuit een concrete nood en de wens voor real-time data”, vertelt Nick Poels, medeoprichter van Slickss. “En zo bouwden we onze Control Tower Transport Management Software, met de focus op samenwerking in de logistiek.” Slickss richt zich hiermee op grote logistieke bedrijven en verladers. Die bedrijven moeten hun goederen met zo weinig mogelijk hindernissen kunnen transporteren en tegelijkertijd het overzicht goed kunnen bewaren.

Het systeem maakt gebruik van ‘track and trace’, een mobiele app, geolocatie en chat. Er is een mobiele app waarmee chauffeurs kunnen invullen waar ze zijn en welke goederen ze hebben opgehaald. Het TMS helpt besparen, is cloud-based en laat diverse integraties toe. Complexe logistieke processen en meerdere locaties, suppliers en carriers… laten zich in de software snel en overzichtelijk beheren. Een belangrijke meerwaarde tot slot is het analytics gedeelte met het oog op de juiste strategische beslissingen.

Slickss is ondertussen enkele jaren verder en kent een mooie, organische groei die ondersteund wordt door een team van 15 mensen. Het bedrijft werkt o.m. voor DHL, Atlas Copco, CEVA Logistics en Fluor. Eind 2016 schonk investeringsfonds Fortino zijn vertrouwen, waardoor Slickss zich nu ook kan richten op kmo’s. Het systeem is namelijk makkelijk integreerbaar met de ERP-software die door kmo’s wordt gebruikt.

Tijdens vakbeurs Transport & Logistics vertelt Slickss graag meer over de extra value van hun software voor logistieke operaties en dit ten opzichte van oudere technologieën. Kom dus zeker eens naar een demo kijken in het Starterspaviljoen. “Uiteraard willen we ook tips & tricks geven aan andere startende firma’s in de sector”, besluit Poels. “Valkuilen zijn er zeker. Maar als je een goed doordachte ‘go-to-market’ strategie hebt en je werkt vanuit de noden van de klant, dan maak je alvast een goede start.”

Meer info: https://www.slickss.com/ | Starterspaviljoen