easyfairs

Kuehne + Nagel

Interview Kuehne + Nagel – Sharon Lee

Nieuw kantoorgebouw Kuehne + Nagel met knipoog naar haven van Antwerpen

Wie over de Ring in Antwerpen ter hoogte van Berchem rijdt, kan er niet naast kijken. Op de vroegere Post X site vlakbij het treinstation verrezen het voorbije jaar gloednieuwe kantoorgebouwen, binnen een stedelijk vernieuwingsproject van ca. 115.000 m2. In het L-vormige complex langs de ringzijde huist sinds 2017 Kuehne + Nagel. Met wereldwijd meer dan 70.000 medewerkers in meer dan 1.300 vestigingen, heeft de logistieke dienstverlener er dankzij de verhuis echt een parel van een kantoor bij.

“De buitenkant is geslaagd, maar de binnenkant is pas een voltreffer”, vertelt Sharon Lee, Marketing Manager BeLux van Kuehne + Nagel. “De link met de haven van Antwerpen zie je direct aan het artwork dat geïntegreerd is in het interieur. Het thema zeevracht komt duidelijk aan bod, net zoals onze andere activiteiten. Want buiten ‘sea’, vind je ook een knipoog naar transport via ‘air & road’, net zoals naar ‘contract logistics & integrated logistics’. Onze meeting rooms zijn echte eyecatchers, precies ingericht alsof je in een container, op zee of in een containerschip vergadert. Mooi om te zien, en goed voor de productiviteit. Het uitzicht vanuit ons kantoor is prettig, en er is zeer veel licht, een heel verschil met vroeger. Dat uit zich ook duidelijk in een goede sfeer op de werkvloer.”

Er is gekozen voor deze site omdat de locatie voor de medewerkers prima bereikbaar is, zo vlak naast het station en bij bus- en tramhaltes. Je stapt als het ware van de trein en bent na 100 meter al op je werkplek. Kuehne + Nagel mikt op toekomstgerichte mobiliteit en de vroegere Post X site combineert een strategische ligging met het levendige van een stad, maar ook met duurzaamheid, visibiliteit én een optimale bereikbaarheid. Er is uiteraard ook een parking. “De uitstraling binnen en buiten past perfect bij het internationale karakter van ons bedrijf”, vult Lee aan. “Klanten zijn steeds enthousiast als ze over de vloer komen, en dat maakt ons blij en trots.”

Meer info: https://be.kuehne-nagel.com/