easyfairs

Bridgestone/bluecrux

Interview VIB – Jeroen Aernouts

Bridgestone/bluecrux krijgt prijs voor beste presentatie tijdens ELA Award Project of the Year

Vorig jaar nog sleepte bandenproducent Bridgestone de Belgische ‘Supply Chain Award – Project of the year 2016’ in de wacht met hun ‘Visibility Project’. Dit jaar werden ze samen met slechts 5 andere finalisten op Europees niveau geselecteerd voor de ‘ELA Award Project of the Year’. Tijdens de uitreiking op 1 juni kaapten ze daar de prijs weg voor beste presentatie. “Een mooi resultaat voor een innovatief project”, aldus Jeroen Aernouts, ‎Marketing & Program Manager Logistics bij VIB.

Als onafhankelijke netwerkorganisatie voor inkoop, logistiek en supply chain professionals volgt en ondersteunt VIB haar leden en de sector op de voet. Via de organisatie van Award-uitreikingen stimuleert VIB investeringen in inkoop en supply chain projecten. “In België organiseren wij met PICS elk jaar de Supply Chain Award – Project of the year”, gaat Aernouts verder. “In 2016 nam Bridgestone die samen met partner bluecrux consultancy dankbaar in ontvangst voor hun Visibility Project, ook wel Very Important Project (Vi-P) genoemd. Dat werd in 2013 opgestart om de end-to-end visibiliteit op productbeschikbaarheid en de betrouwbaarheid van supply chain te verbeteren door een nieuwe manier van werken en aangepaste software. Het is sindsdien één van de top 3 tactische projecten binnen Bridgestone Europe, onderdeel van Bridgestone Corporation in Japan. Met het project verbeteren ze de klanttevredenheid én hun concurrentiepositie. On top kunnen ze ook kosten reduceren en meer verkoop realiseren.”

En zodoende werd Vi-P ook op Europees niveau opgepikt door ELA, de Europese logistieke associatie waarvan VIB lid is. Voor hun jaarlijkse Award Project of the Year nomineerde ELA slechts 6 finalisten, waaronder dus Bridgestone. De andere genomineerden waren AGCO International GmbH & 4flow Management GmbH (CH-DE), Bosch Car Multimedia Portugal S.A. (PT), DESIGUAL (ABASIC SL) (ES), MD logistika, a.s. (Plc) (CZ) en System-Alpenluft AG (CH). De hoofdprijs nam AGCO mee naar huis, maar Bridgestone en bluecrux mogen terecht trots zijn op hun prijs voor de beste presentatie.

“Het is al de derde keer op rij dat een winnaar van de Belgische Supply Chain Award mag meedingen naar de prijs op Europees niveau”, besluit Aernouts. “Het bewijst dat we goed bezig zijn en dat we binnen België supply chain projecten van topniveau hebben. Onze inkoop, logistiek en supply chain professionals hebben de kennis om te innoveren, en bij VIB geven we bedrijven graag de nodige ondersteuning en ruchtbaarheid voor verdere groei.”

Meer info: https://www.bevib.be/home | http://elalog.eu/