Utställarkatalog

Hämta ditt entrékort här

Våra utställare

EPS-Recycle

EPS-Recycle

B. 36

7700 THISTED
Denmark
eps-recycle.com

Polystyren, EPS og GPPS
Polystyren (PS) er en af de mest udbredte plasttyper og vi bruger alle dagligt produkter fremstillet af polystyren. Polystyren er en termoplastisk, amorf polymer, der er fremstillet ud fra den petrokemiske monomerstyren. Det er et glasklart, stift og relativt sprødt materiale. Polystyren har relativt lave barriereegenskaber overfor ilt og vand og har et relativt lavt smeltepunkt. Polystyren findes i tre primære typer:

GPPS – glasklar polystyren
HIPS – slagfast polystyren
EPS – ekspanderet polystyren
Hos EPS-recycle arbejder vi med EPS og GPPS .

EPS kender vi som flamingo, forkortelsen står for Ekspanderet Polystyren og er et produkt hvor 98% er luft. En nye fælleseuropæisk betegnelse ’Airpop – engineered air’ fortæller, at materialet i virkeligheden er en intelligent og smart udnyttelse af plast og luft i et og samme materiale. Det høje luftindhold i materialet gør, at det vejer meget lidt og har en stødabsorberende effekt. Derudover er materialet lufttæt, fugtafvisende, hygiejnisk og kemisk inaktivt. De mange egenskaber gør, at materialet med fordel kan anvendes til f.eks. emballager og til isolering af bygninger.

I fremstillingsprocessen af ren EPS, opskummes og formstøbes PS-granulat. Den eneste miljøpåvirkning i denne process er energiforbruget (naturgas og el). Rent EPS-materiale kan nemt genanvendes op til flere gange, ved at det smeltes og igen omdannes til Polystyren.

Hos EPS-recycle fremstiller vi genanvendt polystyren af typen GPPS. Der er en lang række fordele ved GPPS. Det er nemt at behandle og genanvende, det er FDA-kompatibelt og non-toxic. Det har god dimensional stabilitet, er let at male og lime. GPPS er af samme kvalitet som PS og kan bruges til fremstilling af en lang række plastprodukter, fra bøjler og havemøbler til engangskopper og legetøj. GPPS har samtidig en lav pris sammenlignet med andre plastmaterialer.

Produkter