easyfairs

Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

MATEC massagoed techniek

MATEC massagoed techniek

B101

3816AR Amersfoort
Netherlands
www.matec.nl

Voor het verwerken van uw stortgoed is een juiste keuze
van machines en installaties van het grootste belang!
Onze ervaren engineers helpen u bij deze keuze, met een
compleet leveringsprogramma van probleem oplossende
transportsystemen en opslaginstallaties.
Van component tot complete turn-key installatie,
ons team "stortgoed-specialisten", bewijzen dagelijks
hun capaciteiten in het meedenken en engineeren van nieuwe
"custom-made" stortgoed-handling-oplossingen.
MATEC massagoed techniek is reeds 25 jaar actief met advies, verkoop en bedrijfsvaardige
installatie van machines, apparatuur en turn-key-projekten op het gebied van de handling
en opslag van uw stortgoed.

Products

Product news

 • SCHRAGE, mobiel vrachtwagenbeladingsysteem.

  Andermaal een bijzondere toepassing van de Schrage schijventransporteur. Met dit mobiele mechanische transportsysteem wordt stortgoed direct vanuit de big bag in een vrachtauto of tankwagen geladen. Er is geen restproduct in het systeem. Het systeem draait helemaal leeg en is absoluut stofvrij. Wat er in gaat komt er 100% boven weer uit, wanneer en waar u maar wilt.
  De gewenste laadcapaciteit bepaalt welke van de vijf verschillende types schijventransporteur toegepast wordt. De uitvoeringen verschillen van buisdiameter, vanaf type 115 tot en met type 270 met respectievelijk buisdiameters van 115 mm. tot en met 270 mm.
  Met een eenvoudige aanpassing is het ook mogelijk om big bags en/of zakken om te pakken of te vullen.

 • Monstername voor vaste stoffen.

  Voor leiding en silo inbouw.

  Om de kwaliteit van stromende producten te controleren heeft de firma Kämpken een monstername apparaat ontwikkeld. Dit apparaat neemt een monster uit de productleiding of silo, en kan automatisch op tijd ingesteld worden. Op de monstername zit een retour leiding die vanuit een laboratorium aangestuurd kan worden. Met een druk op de knop wordt er een monster genomen van het product en deze wordt direct d.m.v. een pneumatische leiding naar het laboratorium gestuurd. Deze monstername is zo ontwikkeld dat er na elk monster de leiding geheel leeg en schoon wordt geblazen om er zeker van te zijn dat na ieder monster geen restproduct achter blijft.
  Dit monstername systeem is toepasbaar op granulaat en poederachtige producten.
  Afhankelijk van de vorm van het materiaal kan deze monstername toegepast worden tot een korrelgrootte van 8 mm.

  Technische gegevens:
  - Materiaal: X6CrNiTi 18-10 W. Nr. 1,4541
  - Inbouw grote: DN60 – DN150

  http://www.kaempken.de/de/produkte/probe.php

 • SIMATEK bulk systems industriële beker-elevatoren

  SIMATEK bulk systems is sinds 1983 producent van industriële beker-elevatoren voor het transport van vrijwel alle soorten stortgoed. De beker elevatoren zijn bij uitstek geschikt voor het onbeschadigd en stofdicht transporteren van het stortgoed, met een maximale capaciteit tot 60 m3/uur. De bekerelevator combineert horizontaal en verticaal transport in één systeem en kan beschikken over meerde vul- en lospunten. Het modulair samengestelde systeem kan worden geleverd in normaalstaal, roestvaststaal AISI304 of AISI316 en is ontworpen volgens de laatste CE-, FDA-, en ATEX- (zone 21 en 22) normen. De bekers zijn vervaardigd uit FDA-goedgekeurd polipropyleen of uit roestvaststaal. Bij het lospost worden de bekers los- en onafhankelijk van elkaar automatisch gekiept en geleegd Met behulp van een speciale weegsectie kan het tevens als een doseersysteem gebruikt worden. Verdere voordelen zijn: geen productbeschadiging, laag energiegebruik, zeer weinig onderhoud vereist, CIP-cleaning, lange levensduur, laag geluidsniveau en zeer bedrijfszeker door snelle servicedienst.

  http://www.matec.nl/producten/bekerelevatoren/

 • FLEXICON Big-Bag vul- en lossystemen

  Het nieuwe big-bag lossysteem garandeert absoluut stofvrije handling van de big-bag tijdens het bevestigen, aansluiten, lossen, ontstoffen en loskoppelen, terwijl de big-bag tegelijk met hoge efficientie gelost wordt.
  Het ontwerp kenmerkt zich door een eenvoudig bedienbare gepatendeerde bag-uitlaat-slurf koppeling, bestaande uit een klemring boven een pneumatisch beweegbare telescopische aansluitbuis. Hierdoor komt een luchtdichte en stofvrije koppeling tot stand tussen de big-bag uitlaatslurf en de ontvangsthopper. Tevens strekt de telescopische buis automatisch en continue de uitlaatslurf, waardoor een blokkeringsvrije doorval van het product is gewaarborgd, ook bij bijna lege big-bag.
  Het Flexicon Tele-Tube systeem is universeel toepasbaar voor verschillende slurfdiameters en is geschikt voor "food-approved-applications".
  De eronder gemonteerde ontvangtshopper kan worden voorzien van een FLEXICON-flexibele spiraaltransporteur

 • KASON: Snel reinigbare dubbele centrifugale zeefmachine voor hoge capaciteiten

  AMERSFOORT – De Kason Twin Centri-Sifter, dubbele centrifugale zeefmachine levert een zeer hoge capaciteit, maar is toch heel compact. Een op drie plaatsen gelagerde as zorgt er voor dat de interne componenten snel te demonteren en schoon te maken zijn.
  Werking
  Droog of vochtig bulk materiaal word via een valpijp en via een verdeler in twee horizontaal gelegen cilindervormige zeef-kamers die parallel aan elkaar lopen, gelijkmatig verdeeld. In elke zeefkamer roteert een as met spiraalvormig aangebrachte spatels om het product te versnellen, zodat het product zich tegen het zeefgaas aan werpt. Fijne deeltjes gaan door het zeefgaas en verzamelen zich in de ondergelegen trechter met valpijp , terwijl te grote productdeeltje door de trommelzeef naar het eind doorstromen en daar worden afgevoerd.
  Ieder van de zeef-kamers bevat een snel te openen deksel, een zijdelings groot reinigingsluik, een valpijp en een op drie punten gelagerde as die zorgen voor het snel verwijderen van alle interne componenten.
  Onderhoud
  De buiten liggende aslagers zijn gemonteerd aan motorzijde en aan dekselzijde voor een trillingsvrije werking. Wanneer de deksels worden geopend, dan wordt de as gesteund door een derde extern gemonteerd rollager, die is gemonteerd tussen de motor en de productinlaat van de machine. Zo wordt het schoonmaken van deze machine snel en eenvoudig.
  Naast het zeven van droog product, kunnen met dit type machine ook kluiten worden gebroken van zachte geagglomereerde of samengeklonterde producten en/of als ontwateringszeefmachine voor vochtige producten of slurries toegepast worden.
  Toepassingen
  De zeefmachine is vervaardigd van roestvast staal tot 3-A, FDA, BISSC en andere sanitaire standaards die worden vereist voor food-, zuivel- en farmaceutische toepassingen, als ook voor besmetting gevoelige chemicaliën.

  http://www.matec.nl/producten/triltechniek-kason/