easyfairs

Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

ZIEHL-ABEGG Benelux B.V.

ZIEHL-ABEGG Benelux B.V.

G112

5253 CA Nieuwkuijk
Netherlands
www.ziehl-abegg.nl

Welkom in de wereld van de besten – Welkom in de koningsklasse van de luchttechniek, regeltechniek, aandrijftechniek en automotive. Laat u inspireren door onze techniek, onze oplossingen en onze competentie.

ZIEHL-ABEGG (Kuenzelsau, Baden-Wurttemberg, Duitsland) is een van de meest toonaangevende bedrijven wereldwijd op het gebied van ventilatie, regeltechniek en aandrijftechniek. Al in de jaren vijftig legde ZIEHL-ABEGG de basis voor moderne ventilatoraandrijvingen: externe rotormotoren die tot op de dag van vandaag wereldwijd nog steeds als state-of-the-art worden beschouwd. Een ander toepassingsgebied zijn elektrische motoren die bijvoorbeeld in liftinstallaties, medische toepassingen (CT-scan) of onderwatervoertuigen voor de aandrijving zorgen. In 2012 werd het onderdeel elektrische mobiliteit voor motorvoertuigen opgericht als onderdeel van het ZIEHL-ABEGG Automotive Team.

De hightech onderneming heeft een indrukwekkend innovatief vermogen. ZIEHL-ABEGG heeft 2.200 personeelsleden in zijn productievestigingen in Zuid-Duitsland. Het bedrijf heeft een wereldwijd personeelsbestand van 3.900 verspreid over 16 productielocaties, 28 bedrijven en 108 verkooplocaties. De producten, ca. 30.000 in totaal, worden verkocht in meer dan 100 landen. De omzet in 2017 bedroeg 540 miljoen euro, terwijl de export driekwart van het cijfer vertegenwoordigde.

Emil Ziehl heeft de onderneming in 1910 in Berlijn opgericht als fabrikant van elektrische motoren. Na de Tweede Wereldoorlog werd de vestiging naar Zuid-Duitsland verplaatst. ZIEHL-ABEGG SE is niet beursgenoteerd en bevindt zich in familiebezit.

Meer informatie vindt u op www.ziehl-abegg.nl

Products

Product news

  • ZAbluefin certified for new AMCA fan energy index

    ZIEHL-ABEGG is the first company worldwide to certify a product range (ZAbluefin) for the new fan energy index (FEI). In 2018, Air Movement and Control Association (AMCA) International introduced FEI to save energy, reduce operating costs, and accelerate decarbonization.

    Read more: https://www.ziehl-abegg.com/de/en/organisation/press/press-releases/news-content-detail/news/zabluefin-certified-for-new-amca-fan-energy-index/

    https://www.ziehl-abegg.com/de/en/organisation/pre...