easyfairs

Exhibitor list


Inventech Benelux B.V.

Inventech Benelux B.V.

D104

4906BB Oosterhout NB
Netherlands
www.inventech.nl

Inventech Benelux in a distributor of high advanced analytical instruments for in-line process analysis and laboratory measurements. We deliver a wide range of specialized analytical instruments from well-known brands which are used worldwide to optimize processes as efficiently as possible.

Products

Product news

 • De in- en offline analyseapparatuur van Inventech Benelux

  Inventech Benelux is ook dit jaar weer aanwezig op de Solids beurs. Onze specialisten zijn te vinden op stand nummer B1004. De nadruk ligt dit jaar op het meten van deeltjesgrootte, -vorm en -lading met behulp van de analysers van Microtrac. Al sinds 30 jaar is Microtrac een pionier in de technologie van lichtverstrooiingsmetingen voor deeltjesgrootteanalyse. Of uw deeltjes nu deel uitmaken van een colloïdaal systeem of van een dispersie, de lichtverstrooiingstechnieken van Microtrac helpen bij het snel en correct meten van de grootteverdeling. Ook de oppervlakte- en ladinganalyseapparatuur van Microtrac zijn een aanvulling op uw kennis over (nano)deeltjes. Daarnaast speelt, niet alleen als een moderne vervanging van zeeftechnieken in online applicaties, morfologie heel vaak een belangrijke rol. Met behulp van Microtrac hard- en software is het mogelijk 3D informatie over uw deeltjes te krijgen.

  Naast de analysers van Microtrac zijn er ook analysers voor het in- en offline meten van vocht en dichtheid van TEWS Elektronik te zien. Deze worden aangevuld met de online NIR-systemen van NIR-online.

  Welke applicatie u ook heeft, kom naar onze stand, B1004. Onze specialisten staan u graag te woord en zoeken met u de beste oplossing.

  http://www.inventech.nl/

 • Handheld Raman analyse van cellulose gebaseerde hulpstoffen

  Met trots introduceert Inventech Benelux de Inspector 500 van SciAps (voorheen DeltaNu). De Inspector 500 is een lichtgewicht handheld Raman analyser waarmee de identiteit en kwaliteit van materialen en hulpstoffen snel en efficiënt geverifieerd kunnen worden. Deze handheld Raman analyser is gebaseerd op de unieke 1030 nm lasertechnologie, welke fluorescentie tijdens de analyse onderdrukt. Daardoor is het mogelijk om met de Inspector 500 microkristallijne cellulose (MCC) en andere vergelijkbare samenstellingen en hulpstoffen te analyseren.

  Analyse van cellulose
  Microkristallijne cellulose is tegenwoordig één van de meest gebruikte hulpstoffen als bijvoorbeeld verdikkingsmiddel. Ook als vulmiddel, geleermiddel, emulgator, voedingsvezel en anti-klontermiddel wordt het veel toegepast (E-nummer 460). MCC is een metabolisch inerte stof die niet afbreekt tijdens de spijsvertering en geen merkbare absorptie heeft. Er zijn vele kwaliteitsgradaties van MCC welke geavanceerde oplossingen bieden voor allerlei uitdagingen zoals bijv. verbeterde “flow”, betere compressibiliteit en aanpassing voor vochtgevoelige actieve ingrediënten.

  Geavanceerde 1030 nm lasertechnologie
  De meeste handheld Raman analysers zijn gebaseerd op de 785 nm technologie. De 785 nm Raman analysers onderscheiden hulpstoffen, gebaseerd op cellulose, niet of veel moeilijker. Dit is met name het geval bij Croscarmellose Natrium en het generieke MCC voor gebruik als superdisintegrant in farmaceutische recepturen. De Inspector 500 met de geavanceerde 1030 nm laser technologie maakt het wel mogelijk om deze componenten en vele anderen gemakkelijk te onderscheiden.

  Voor meer informatie over deze Raman analyser Inspector 500 van SciAps en de mogelijkheden voor uw applicatie: tel. 0162-460404 (voor België 02-4010491) of info@inventech.eu.

  http://www.inventech.nl/laboratorium/sciaps-deltan...

 • Inventech Benelux launches the Sofast bench top viscometer of Sofraser: the only bench top viscometer using vibrating technology at resonance frequency.

  Sofraser invented and patented the world’s first vibrating viscometer at resonance frequency and this technique has now led to a bench top viscometer, named Sofast.

  This vibrating technology is known as fast, robust, reliable and has been a proven technique for many years in various processes. No moving parts and no parts that can break or bend what happens easily with a viscometer with rotation technique. The Sofast is easy to operate and maintain and quick to clean. A total measurement and cleaning cycle can be done in less than 60 seconds!

  In The Netherlands, Belgium and Luxembourg the Sofast will be offered exclusively by Inventech Benelux.