easyfairs

Our Exhibitors

Suomen Radonpalvelut

Suomen Radonpalvelut

517

33180 Tampere
Finland
https://www.radonpalvelut.fi/

Suomen Radonpalvelut on yksityinen radonkorjauksiin erikoistunut yritys. Toiminta-alueemme on koko Suomi. Suoritamme radonmittauksia, korjausten suunnittelua sekä korjausten toteutusta.

Kun haluat kodistasi radonturvallisen, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä sähköpostilla info@radonpalvelut.fi tai soittamalla 010 325 3340.

Products

Product news

 • Radonin kiristynyt lainsäädäntö

  Viimeisimpien vuosien aikana on kovasti keskusteltu radonin raja-arvojen kiristymisestä EU:n direktiivien myötä. Suomessa uusi säteilylaki astuikin viimein voimaan 15.12.2018. Säteilylaki, sitä tarkentavat asetukset sekä Säteilyturvakeskuksen määräykset ja ohjeet yhdessä määrittelevät sekä ohjeistavat sisäilman radonin mittaamisessa.

  Tärkeimmät lainsäädännön muutokset ovat olleet virallisen radonmittauskauden pidentyminen ja raja-arvojen kiristyminen. Mittauskautta jatkettiin molemmista suunnista, joten nyt mittausaika alkaa syyskuun alussa ja päättyy toukokuun lopussa. Virallinen vähintään 2 kuukautta kestävä radonpurkkimittaus tulee näin ollen aloittaa viimeistään maaliskuun viimeisenä päivänä.

  Lainsäädännön uudistumisen myötä radonille asetettuja “raja-arvoja” kiristettiin olemassa olevien rakennusten osalta. Vanhemmissa asuinrakennuksissa sekä työpaikoilla aikaisemmin toimenpidearvona ollut 400 Bq/m3 muuttui 300 Bq/m3. Uudisrakentamisen puolelle “raja-arvojen” muutoksia ei tullut, vaan edelleen edellytetään, että rakennukset tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että sisäilman radonpitoisuus ei ylitä 200 Bq/m3.

  Työpaikkojen osalta kiristynyt lainsäädäntö radonpitoisuuden osalta tarkoittaa sitä, että Säteilyturvakeskuksen määrittelemien mittausvelvoitekuntien määrä kasvoi Suomessa hurjasti ja se näkyy myös Pirkanmaalla. Tampereen ympäristöstä mittausvelvoite astui uutena voimaan Akaassa, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Sastamalassa ja Vesilahdessa sekä pienimmillä postinumeroalueilla Hämeenkyrössä ja Urjalalassa. Jo aiemmin mittausvelvoite on ollut voimassa mm. Lempäälässä, Kangasalla, Nokialla, Ruovedellä, Tampereella ja Valkeakoskella. Työnantajan on näissä kunnissa selvitettävä työntekijöidensä radonaltistus.

  Sisäilman radonpitoisuuksissa olisi aina hyvä pyrkiä mahdollisimman alhaisiin pitoisuuksiin mitkä on kohtuullisilla kustannuksilla saavutettavissa, oli kyse sitten työpaikasta tai asuinrakennuksesta.