Exhibitor catalogue

Jaarbeurs Utrecht
Utrecht, Netherlands
10 - 12/04/2018

Innovation partners

St-Luc labels & packaging nv

St-Luc labels & packaging nv

KK01

9810 Nazareth
Belgium
www.stluc.be

St-Luc labels & packaging is a specialised packaging company with three production sites (Netherlands, Belgium and France). St-Luc offers their customers a complete offer in the field of packaging and labelling. Products we produce are: self-adhesive labels, multi-labels and booklets, digital printing, shrink sleeves, printed foil, band wrappers and folding carton. Also marketing and POS-material is possible. For example: on-pack coupons, wobbles, product displays and promotion labels. With over 200 employees, St-Luc guarantees high quality: prepress, colour management and production due to high-tech production facilities. Including HD-Flexo, offset, silk screen and digital printing. All three sites have various certificates. Good Manufacturing Practices and food safety are absolute priorities.

Products

Product news

 • Verleid uw consument met een gepersonaliseerde verpakking!

  Gepersonaliseerde verpakkingen tijdens een Open House Flexibles evenement van St-Luc

  Vorige week organiseerde St-Luc labels & packaging voor het eerst een klantenevent in de vestiging in Nazareth. Tijdens de “Open House Flexibles” konden klanten drie dagen lang kennismaken met de nieuwe HP Indigo 20000-drukpersen en de mogelijkheden van digitale foliedruk op brede baan. “Het was een inspirerend event”, was de unanieme reactie.

  St-Luc labels & packaging nodigde Vivian Cohen, brands & creatives manager van HP Indigo, uit als keynotespreker. Zij hielp verscheidene grote merken eerder al met het uitwerken van creatieve verpakkingen en gepersonaliseerde acties: “Vandaag zijn er quasi oneindige mogelijkheden om in het oog te springen met verpakkingen. En dat is niet alleen weggelegd voor grote merken. Ook voor kleinere bedrijven is digitale foliedruk een ideaal middel om naamsbekendheid te verwerven of nieuwe producten te lanceren. Je kan immers ook met kleine oplages al heel wat impact genereren.”

  Wie er niet bij kon zijn op de Open House Flexibles en meer informatie wil over digitale foliedruk op groot formaat en de mogelijkheden van de HP Indigo 20000 persen, kan terecht bij info@stluc.be.

  https://www.stluc.be/nieuws/geslaagde-open-house-k...

 • St-Luc plaatste tweede HP Indigo 20.000

  St-Luc heeft een tweede HP Indigo 20.000 aangekocht. Met de installatie van de 100e HP 20.000 wereldwijd spelen wij perfect in op de veranderende markt. Nu kunnen wij u nog beter voorzien van snelle gepersonaliseerde productieruns. Digitaal gepersonaliseerd drukwerk van topkwaliteit!

  http://www.labelsandlabeling.com/news/latest/st-lu...

 • Bedrijfsvideo zusterbedrijf Altrif Label

  Krijg een impressie van ons zusterbedrijf Altrif Label. Specialisatie in Booklets en Meerlaagse etiketten.

  http://bit.ly/2gP1PBq

 • Hermit Gin - onderscheidend vermogen mede door een verpakking

  "Om een merk te bouwen, moet je onderscheidend kunnen zijn. Hermit Gin is een unieke gin met een sterk verhaal. Om dit via de fles te kunnen vertellen, zijn de grenzen van het haalbare opgezocht."

  Hermit – Dutch Coastal Gin is een nieuw, Nederlands gin-merk dat een aantal maanden geleden op de markt is verschenen. De gin combineert zachte citrus met zilt. Zilt van het water van de Oosterschelde. De flessen zijn fantastisch mooi gestileerd en getooid met een sober, elegant en dubbelzijdig gedrukt etiket op een prachtig papier, tintoretto gesso. De binnenzijde van het etiket is leesbaar door de lenswerking van de ronde fles.

  Het concept is bedacht door Willy Mooren, initiatiefnemer van het ontwerpbureau BooM creatives te Nederland.
  “ Om een merk te bouwen, moet je onderscheidend kunnen zijn. Hermit Gin is een unieke gin met een sterk verhaal. Om dit via de fles te kunnen vertellen, zijn de grenzen van het haalbare opgezocht”.

  Een samenwerking met St-Luc Labels & Packaging was in de zoektocht naar een partner die voor het totale plaatje kon instaan, en de complexiteit van het etiket aankon, voor de hand liggend. “St-Luc was voor BooM creatives de juiste keuze.”
  Een mooi detail is dat de uitstansing van de schelp van de heremietkreeft op de buitenzijde van het etiket, een doorkijk geeft naar de gedrukte binnenzijde, waar je de schelp ziet.


  Een gin die het ontdekken waard is ...
  www.hermitgin.com
  www.BooMcreatives.com

  https://www.stluc.be/nieuws/hermit-gin

 • Eerste HP Indigo 20000 Digital Press in België draait bij St-Luc labels & packaging

  St-Luc is met deze investering niet aan haar proefstuk toe. Eerder installeerde het bedrijf al twee HP Indigo WS6600 digitale rotatieve persen, maar voor de uitbreiding van haar afdeling shrinksleeves en flexibele verpakkingen, opteerde St-Luc resoluut voor de HP Indigo 20000 Digital Press.

  Op de Venecoweg in het Oost-Vlaamse Nazareth vind je de prachtige bedrijfsgebouwen van St-Luc Labels & Packaging. Je zou zweren dat er een multinational huist achter de moderne gevel, maar niets is minder waar. St-Luc is een echte KMO én een 100% familiebedrijf, dat reeds meer dan 20 jaar actief is op de verpakkingsmarkt. Etiketten, shrinksleeves, kartonnen en flexibele verpakkingen is hun business, en om dat zo goed mogelijk te doen investeert het bedrijf continu in de nieuwste technologie, machines, food safety en gedreven mensen. Naast de vestiging te Nazareth, is er ook nog zusterbedrijf Microbox Packaging in het Franse Bondues dat voornamelijk de kartonafwerking voor haar rekening neemt.

  HP Indigo pers was een ware eyeopener. De eerste HP Indigo WS6600 Digital Press werd vijf jaar terug geïnstalleerd ter vervanging van vier Gallus boekdrukpersen. Over die investering vertelt medezaakvoerder Niko Dhondt het volgende:

  “De Gallus persen werden vooral ingezet bij kleine oplages tot 10.000 stuks, maar het maken van platen en de opstart duurde vaak langer dan het drukken op zich.
  Om concurrentieel te blijven moest het sneller. Voor ons was de HP Indigo pers een ware eye-opener. Opstarttijd is er quasi niet en de tijd per run daalde op spectaculaire wijze. De drukkwaliteit is trouwens een stuk beter en dankzij de 7 kleurentechnologie behoort het tijdrovende aanmaken van speciale Pantone® inkten ook tot het verleden.”

  Upgrade naar HD Flexo

  Een volgende stap was het upgraden van de flexopersen naar HD flexo. Niko Dhondt: “Met die upgrade brachten we de drukkwaliteit van onze flexopersen op hetzelfde niveau als de HP Indigo persen. Niet onbelangrijk, want hierdoor werd het mogelijk om orders te mixen zonder het minste kleur-en kwaliteitsverschil tussen het drukwerk. Het feit dat we daarenboven op de HP Indigo persen alle mogelijke substraten kunnen bedrukken, maakt ze dan ook inzetbaar voor bijna elk denkbaar type label. Die multi-inzetbaarheid heeft er toe geleid dat we reeds na één jaar een tweede HP Indigo WS6600 Digital Press geïnstalleerd hebben.

  HP Indigo inkten zijn voedselveilig

  Ongeveer 60 procent van de bij St-Luc geproduceerde etiketten is voor gebruik in de voedselindustrie, en ook hier scoren de HP Indigo persen. Niko Dhondt legt uit:
  “De HP Indigo inkten zijn namelijk voedselveilig bevonden door de verschillende Europese normeringsinstituten. Concreet betekent dit dat de folie en labels rechtstreeks met voedsel in contact mogen komen. Een enorm voordeel dat ons extra groeikansen biedt, want de voedingsindustrie vraagt dit steeds vaker. Bovendien zijn we BRC/IOP high risk in beide vestigingen. Voor de HP 20000 en de bijkomende investeringen wordt bovendien een “high care” zone geïnstalleerd die voldoet aan de sterkste (hygiëne)normen.”

  Een nieuwe groeimarkt die volgens Niko Dhondt uitstekend te bedienen valt met de nieuwe HPIndigo 20000 Digital Press.
  “Shrinksleeves en bedrukte folie nemen vanwege hun mooie look en vochtbestendigheid steeds vaker de plaats in van de traditionele etiketten. Met de HP Indigo 20000 hebben we hiermee de perfecte tool in huis. Snel, hoge drukkwaliteit, quasi geen voorbereiding en amper afval, want inschiet zoals in flexo is er niet. We hebben volledig vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe machine. Onze ervaring met de twee andere HP persen is zonder meer positief en we zijn zeker dat dit met de HP Indigo 20000 Digital Press exact hetzelfde wordt.”

  https://www.stluc.be/nieuws/eerste-hp-indigo-20000...

 • St-Luc Labels & Packaging neemt Altrif Label over

  St-Luc Labels & Packaging heeft in juli 2016 zijn Nederlandse sectorgenoot Altrif Label overgenomen. Altrif uit Roosendaal is één van de weinige drukkerijen in Europa die meerlaagse etiketten produceert. Met de overname wordt St-Luc in één keer dubbel zo groot en behoort het tot de top-3 binnen zijn sector in de Benelux.
  Een mijlpaal dus voor de familie Dhondt, maar ook een heuglijk feit voor alle klanten. St-Luc streeft ernaar om steeds een passend verpakkingsconcept te ontwikkelen op maat van de klant. Met de overname van Altrif wordt het aanbod nog uitgebreid met de productie van booklets en meerlaagse etiketten.

  Over Altrif Label

  Altrif Label is een familiebedrijf dat in 1983 werd opgericht door Free Doomen. Het bedrijf specialiseerde zich in op maat gemaakte complexe en meerlaagse etiketten. Met 90 medewerkers en een omzet van 18 miljoen euro is het één van de grotere Nederlandse spelers in zijn niche. Bij gebrek aan familiale opvolging ging de eigenaar op zoek naar een overnemer. Hij vond een geschikte partij in St-Luc Labels & Packaging, dat naast sectorgenoot, eveneens een familiebedrijf is.

  Free Doomen: “Het DNA van St-Luc Labels & Packaging sluit perfect aan bij de identiteit van Altrif Label. Beide bedrijven kenmerken zich namelijk door hun familiaal karakter. Dit is wat ik altijd heb willen overbrengen aan onze klanten en medewerkers. Tevens zal de uitbreiding van het productportfolio zorgen voor een bredere dienstverlening. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst ligt in deze samenwerking.”

  Twee complementaire drukkerijen

  Jerome Dhondt: “Voor St-Luc is dit een uitgelezen kans om ons groeipad te versnellen. Door ons continu streven naar innovatie en kwaliteit, hebben wij onze groei kunnen bestendigen de voorbije jaren, zelfs in moeilijke tijden. Toen de overname van Altrif zich aandiende, hebben we niet lang getwijfeld. Het is immers een zeer complementair bedrijf: we kunnen onze technologieën en specialisaties bundelen om u nog beter van dienst te zijn.”

  “Het one-stop-shopping principe geldt voortaan voor alle klanten van Altrif en St-Luc. Als verpakkingsspecialist willen we onze klanten een feilloze productie garanderen van technologisch hoogstaande verpakkingsmiddelen. U kan rekenen op een full service aanpak voor kartonnen verpakkingen, flexibele verpakkingen, shrinksleeves en etiketten - van eenvoudige blanco labels tot op maat gemaakte meerlaagse etiketten en booklet labels.”

  “Voor de klanten van Altrif blijft voor het overige alles bij het oude: de vestiging in Roosendaal blijft bestaan, het personeel blijft aan boord en ook de naam Altrif Label blijft behouden. Dion Goderie zal er in de functie van operations manager en als mede-aandeelhouder de continuïteit verzekeren.”

  Over St-Luc Labels & Packaging

  Het verhaal van St-Luc Labels & Packaging startte zo’n 25 jaar geleden toen Jerome Dhondt een kleine handelsdrukkerij in Nazareth overnam. Hij zag een groeimarkt in het drukken van zelfklevende etiketten en legde zich er geleidelijk aan op toe. De keuze voor verpakkingsdrukwerk bleek succesvol. Het bedrijf groeide razendsnel en in 2001 werd een gloednieuw complex opgetrokken op de industriezone langs de E17 in Nazareth.

  De activiteiten werden verder uitgebouwd met verpakkingen in vouwkarton. Om snel te kunnen reageren, werd 2005 de Noord-Franse kartonnage Microbox Packaging overgenomen. De activiteiten zijn sindsdien gesplitst: alle vouwkarton wordt geproduceerd in Bondues (FR), alle etiketten en ander drukwerk in Nazareth. Met de overname van Altrif komt er nu een derde vestiging bij in Roosendaal (NL).

  De voorbije jaren werd er fors geïnvesteerd in shrinksleeves die een 360° communicatie rond flessen, flacons en bokalen mogelijk maken. Ook digitaal gedrukte etiketten worden steeds belangrijker binnen de groep. Momenteel is het bedrijf volop bezig met de inrichting van een nieuwe bedrijfshal waar alle mogelijkheden voorzien zijn voor het drukken, lamineren en afwerken van digitaal gedrukte flexibele verpakkingen zoals sachets en topfolies.

  Met deze overname beschikt St-Luc over 3 vestigingen in 3 landen (België, Nederland, Frankrijk) en vertegenwoordigt de groep ruim 40 miljoen euro omzet met een totaal van meer dan 200 werknemers.

  https://www.stluc.be/nieuws/st-luc-labels-packagin...

 • Bekijk hier onze bedrijfsfilm !

  Bekijk onze bedrijfsfilm en ontdek wat St-Luc u te bieden heeft ...

  https://youtu.be/Rj0H_6E2xMg

Job ads

 • Systeem- en netwerkbeheerder

  Als Systeem- en netwerkbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor IT-gerelateerde vragen. Daarnaast help je graag onze medewerkers bij het gebruik van onze applicaties en onderneem je actie om storingen te voorkomen, te lokaliseren en op te lossen. Verder doe je suggesties voor mogelijke oplossingen van IT-gerelateerde problemen en sta je mede in voor het uitvoeren van het onderhoud aan de systemen. Tevens lever je een constructieve bijdrage aan de projecten voor de vernieuwing of vervanging van onze IT-infrastructuur en werk je als Systeem- en netwerkbeheerder nauw samen met externe partijen.

  https://www.altrif.nl/over-altrif-label/werken-bij...

 • Flexo Drukker

  Functie omschrijving:
  - Hoofddrukker op een 8 of 10-kleuren flexo smalbaanrotatiepers
  - U drukt zelfklevende etiketten en monofolie voor (inter)nationale klanten
  - U staat zelfstandig in voor het inrichten van een drukopdracht
  - U bent als drukker verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gedrukte materialen
  - U staat in voor het onderhoud en de reiniging van de pers
  - U bent heel kwaliteitsbewust en werkt volgens de gestelde kwaliteitseisen
  - U werkt volgens de richtlijnen van het BRC-IOP certificaat

  https://www.stluc.be/jobs/drukker-8-10-kleuren-fle...