easyfairs

Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

Försvarsmakten

Försvarsmakten

G:06

10785 STOCKHOLM
Sweden
www.forsvarsmakten.se/arbetsgivare

Försvarsmaktens uppgift är att försvara Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Försvarsmakten fredar Sveriges gränser, stöttar samhället i krislägen och bidrar när världssamfundet ber Sverige om hjälp. Vi gör det genom att öva och genomföra skarpa insatser dygnet runt, året runt, på marken, i luften och till sjöss. När helst behovet uppstår är Försvarsmakten redo att agera. Det kräver personal som man kan lita på när det gäller.

Träffa Försvarsmakten på Personal och Chef och ta reda på hur du som beslutsfattare i din organisation kan dela personal med Försvarsmakten genom att samarbeta kring personal. Få engagerad personal och bidra till att försvara Sveriges frihet. I år finner ni även en av våra samarbetspartners i vår Monter. På plats finns Military Work som tillsammans med Försvarsmakten berättar om hur man delar engagerad personal mellan två arbetsgivare.

Products

Product news

 • Maria – Civilingenjör och reservofficer

  Genom att samarbeta med Försvarsmakten om personal kan Saabs anställda öva i miljöerna där vapensystem, sensorer och navigationsutrustning används och utveckla smartare och bättre system för försvarsindustrin.

  En av dessa personer med dubbla jobb är Maria Andersson, 27. Hon är civilingenjör i industriell ekonomi och nyanställd projektledare på Saab i Järfälla utanför Stockholm – men också deltidsanställd i Försvarsmakten som reservofficer.
  – Jag är precis klar med traineeprogrammet på Saab och har studerat till reservofficer de senaste somrarna. Det har inte blivit något sommarlov, men däremot ett miljöombyte, säger hon.
  När Maria tjänstgör i Försvarsmakten – som nyligen när hon täckte upp för en kollega på Livgardet – fyller Saab ut hennes lön.
  – Det ger mig en unik inblick som slutanvändare för de produkter vi tillverkar. Att förstå hur allt hänger ihop och få möjligheten att komma ut från kontoret ibland gör också mitt jobb roligare, säger Maria Andersson.

  www.forsvarsmakten.se/arbetsgivare

 • Sami - Projektledare och reservofficer

  37-årige Sami Östman har bytt uniformen från Luftstridsskolan mot en pikétröja med texten Defcon solutions. Ett dotterbolag inom teknikkoncernen Infra Group Nordic. I sin nya roll är han projektledare i stället för ställföreträdande plutonchef.
  – Förut var jag användare av utrustningen jag nu är med och utvecklar. Jag hamnar egentligen ett steg tidigare i ledet. Förr hade jag ett Tre Kronor-emblem som jag stod till svars för. Nu är det här min uniform, säger han och pekar på tröjan.

  Samtidigt som han bytte huvudsaklig arbetsgivare bestämde Sami sig för att han ville ha en fot kvar i Försvarsmakten och tog därför en anställning som reservofficer på 161:a stridslednings och luftbevakningsbataljonen i Uppsala.
  – För mig har det aldrig handlat om att söka mig från Försvarsmakten, jag hade bara inte tiden och engagemanget som krävde för en heltidsanställning där. Att vara kvar som reservofficer och samtidigt ha ett civilt jobb har varit en optimal lösning för mig, säger Sami.

  www.forsvarsmakten.se/arbetsgivare

 • Oliver -Kriminalvårdare och gruppchef i hemvärnet

  Kriminalvården ser flera fördelar i sitt samarbete med Försvarsmakten om personal. Deras anställda får öva i ledarskap, får starkare självkänsla och kommer tillbaka med ny energi.

  32-årige Oliver Bexarve har två utvecklande jobb samtidigt. Han är anställd som kriminalvårdare på anstalten i Österåker – men tjänstgör också regelbundet som hemvärnsman i Försvarsmakten.

  Varje år lämnar Oliver anstalten tre till fyra gånger för militärövningar och skarpa insatser. Kriminalvårdens samarbete med Försvarsmakten om personal gör hans dubbla engagemang enkelt och smidigt.

  För Kriminalvården är det glasklart varför de låter Oliver åka iväg: han utvecklas som kriminalvårdare, tar med sig kunskaper och insikter från övningarna, och kommer tillbaka med ny energi.

  – Har man gjort något som man känner sig besjälad av är man mer på hugget, säger Kjell-Arne Sköldh, kriminalvårdschef på Kriminalvården.

  Samarbeta med Försvarsmakten om personal.

  www.forsvarsmakten.se/arbetsgivare

 • Pernilla - Konsult och officer i Hemvärnet

  Fler och fler företag ser fördelarna i att samarbeta med Försvarsmakten om personal. Kompetensföretaget Military Work anställer personer med militär bakgrund för att få självgående, plikttrogna samarbetsproffs och vana ledare.
  – Vi får anställda som alltid kommer i tid, som tar ansvar och som stannar tills jobbet är klart. Det är egenskaper som värdesätts högt på arbetsmarknaden, säger Christopher Johansson, marknadschef på Military Work.

  Pernilla Heuer, 37, arbetar som chefsstöd på Eltel i Bromma via Military Work. Efter tjänstgöring i hemvärnet återvänder Pernilla till jobbet med ett pånyttfött engagemang, stolthet, ny energi – och nya kunskaper om ledarskap som gjorde henne till en bättre medarbetare.
  – Det är en självklarhet att Pernilla ska åka iväg, vi ser tydligt hur mycket hon utvecklas. Det är gratis utbildning och viktig kompetensutveckling när en anställd är på en skarp insats eller en militärövning med sina kollegor i Försvarsmakten, säger Christopher Johansson.

  www.forsvarsmakten.se/arbetsgivare