easyfairs

Exhibitor catalogue

Exhibitor list

Vår Gård Saltsjöbaden AB

Vår Gård Saltsjöbaden AB

D:09

13380 Saltsjöbaden
Sweden
www.vargard.se

Vår Gård är en dynamisk och levande mötesplats intill Baggensfjärdens glittrande vatten.
Här finns en stark historia som sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden då industrimagnaterna Thiel och Wallenberg byggde de vackra gamla husen. Några årtionden senare köptes villorna av Kooperativa Förbundet och Vår Gård blev hjärtat för KF:s utbildningsverksamhet.

Eldsjälen Harald Elldin som var den förste ledaren lät människor ta del av estetik, konst och kultur jämsides med effektivitet och försäljning. Han menade att de skulle göra ett bättre jobb om de kände en mening, ett sammanhang och en koppling till historien.

Mycket har hänt sedan dess och Vår Gård är nu en prisad modern mötesplats med gäster från när och fjärran, men arvet och kulturen lever kvar än idag. Med en värdegrund som lyhördhet, värme och engagemang efterlevs själen genom de människor man möter här. Tillsammans gör vi skillnad.

Products

Product news

 • Årets Bagare 2017 finns på Vår Gård Saltsjöbaden

  Hermelinen som blev mästerkatt

  För tio år sedan, när Patimakorn Padtum Söderström flyttade från Thailand till Sverige hade hon aldrig ätit bröd. I dag är hon Vår Gårds konditor och svensk mästare i bakning.  För tio år sedan, när Patimakorn Padtum Söderström flyttade från Thailand till Sverige hade hon aldrig ätit bröd. I dag är hon Vår Gårds konditor och svensk mästare i bakning. Patimakorn, som kallas Ått av alla säger åt mig att förse mig av den dignande fikabuffén. Det är en halvtimme tills konferensgästerna kommer att hugga in för att lindra eftermiddagsdippen med sötma. Bordet strålar av orörda läckerheter: petit chouxer med vaniljkrämsgrädde och hallonsylt, banankaka med chokladmouselline, rulltårta med smörkräm… För den som vill vara lite mer nyttig finns sockerfria chokladbollar gjorda på kakao, kokos, pumpafrön, dadlar och vanilj. Det känns syndigt att vara först ut – men jag hörsammar upphovskvinnans uppmaning – och tar för mig. Grädden fullkomligen väller ut när jag sänker tänderna i hennes petit choux. Sveriges främste bagare ser på med perfektionistens ödmjuka förfäran. ”Smakade det bra?” frågar hon. Det smakar mer än bra. Det är högklassigt fika, vilket jag också talar om. Att som 27-åring lägga beslag på titeln Årets bagare är anmärkningsvärt i sig. Men Åtts resa är än mer häpnadsväckande: För tio år sedan, när hon flyttade till Sverige från Bangkok, hade hon aldrig ätit bröd.
  I dag finns förvisso ett hyfsat utbud av thai-restauranger i Borlänge. För tio år sedan var situationen en annan. Ville den unga Ått äta thaimat fick hon laga den själv. Hon började svänga ihop fried rice och andra rätter hon saknade från hemlandet, och upptäckte till sin förvåning att hon gillade att laga mat. Hon sökte in till hotell- och restaurangprogrammet, men betygen räckte inte till. En lärare tipsade henne om att söka livsmedelslinjen i stället: ”Det är ungefär som restaurang fast man bakar tårtor och bröd.” Ått var taggad första veckan när hon och hennes klasskamrater fick i uppgift att baka en gräddtårta. Och hennes pepp växte i styrka när hon noterade klasskamraternas lojhet:
  – Hälften av eleverna ville inte ens vara där. De gick utbildningen bara för att de inte hade kommit in någon annanstans och höll mest på att kasta deg på varandra, säger hon.

  https://www.vargard.se/artikel/bageriet-pa-var-gar...

 • Vår egna tidning

  Vi får äntligen presentera vår egna tidning Livet på Vår Gård.
  Ett årsnummer där du bland annat får en inblick i hur en dag kan se ut hos oss.
  Intressanta artiklar om vår personal, läckra recept och spännande historia.
  En tidning att sjunka in i.

  https://www.vargard.se/artikel/livet-pa-var-gard/

 • Årets Konferensanläggning i Nacka 2018

  Vi är stolta över att flera gånger blivit prisade av för vårt konferens-koncept. Senast som Årets Konferensanläggning i Nacka 2018, men också framröstad som Årets Mötesplats 2017 av Svenska Mötens gäster. Det driver oss till att försöka bli ännu bättre och utveckla vår verksamhet. Vi tackar våra kunder och gäster som gör detta möjligt. Tillsammans skapar vi upplevelse och resultat.

  https://www.vargard.se/

 • Årets Möteskock 2019 hittar ni på Vår Gård!

  Vår fantastiska kock Karin Sundberg vann titeln "Årets Möteskock 2019". Här med juryn från vänster: Sayan Isaksson, Linnéa Liljedahl och Norbert Lang.