easyfairs

Smart Maintenance

Smart Maintenance, op naar innovatief, voorspelbaar en efficient onderhoud.

Donderdag 30/03/2017 - Foyer meeting center

08u00-09u00  Ontvangst + ontbijt

09u00-10u15  Smart Maintenance: nieuwe mijlpaal voor het project Fieldlab CAMPIONE over innovatief onderhoud in de procesindustrie

Concrete stappen zetten om in onze procesindustrie voorspelbaar condition-based onderhoud op de rit te krijgen. Vanuit die ambitie wordt momenteel het fieldlab Campione op poten gezet. Vrijwel alle onderhoud in die sector gebeurt gepland, preventief. ‘Slechts drie tot vijf procent is toestandgestuurd. Krijgen we dat op twintig procent, dan is dat al ontzettend veel winst.’ Waarbij de grootste uitdagingen niet op technisch, maar op organisatorisch en menselijk vlak liggen. Aan de hand van een business case ontdekt u de mogelijkheden.

Spreker: Paul van Kempen, Operations Director - World Class Maintenance & Project leader, Fieldlab CAMPIONE
                        
10u15-10u45  Koffiepauze
                      
10u45-12u00  Smart Maintenance - HoTT App: Productiviteit in maintenance verhogen met nieuwe app.

Door productiviteit te meten, kunnen technische bedrijven zien waar een verbeterslag gehaald kan worden, waar verliezen tot stand komen die niet nodig zijn. En gezien twee ontwikkelingen is dat van groot belang: 1. het tekort aan goed geschoold technisch personeel neemt toe. En 2. veel fabrieken en infrastructuur zijn voorbij hun oorspronkelijke technische levensduur, onderhoudskosten zullen de komende jaren snel toenemen. Kortom: meer werk aan oude assets en minder mensen die dat werk kunnen doen. Dat lukt alleen als de productiviteit van die mensen drastisch gaat stijgen.

Deze nieuwe toolkit zorgt ervoor dat de inzet van het huidige technische personeel zo optimaal mogelijk wordt benut. Een verbetering een productiviteit zorgt bij bedrijven al snel voor een kostenverlaging en betere beschikbaarheid van assets. In heel Nederland bekeken kan een verbetering van 10 procent HoTT zelfs zorgen voor het oplossen van het totale tekort aan technisch personeel.

Spreker:

Menno van den Berg, Senior consultant in maintenance and maintenance organizations / Stork

Nick Zwinnen, Project Manager - PDM Group

Frank Berkhof, Continuous Improvement Director - Tessenderlo / DOW

                        
12u00-13u30 Netwerklunch

Locatie: Den atelier in hal 4

Inschrijven & prijzen

Tarief: €150/p.p. per conferentie (excl. 21% btw).

Prijs is inclusief parking, conferentie, ontbijt, lunch en drinks.

Betaling gebeurt via digitale factuur.

Heeft u vragen? Bel ons op +32 3 280 53 00.