Marketing Business Partner

Easyfairs, Göteborg

 

Easyfairs är ett av världens ledande mässföretag mitt uppe i en global expansion som lovar en spännande framtid med mycket möjligheter. Koncernen arrangerar idag över 218 events i 17 länder och driver 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige. I den nordiska regionen ingår bl a varumärken som Byggmässan, Plastteknik, Logistics & Distribution, Fastfood & Café, Personal & Chef, m fl. I Sverige utökar vi nu utöver Stockholm och Malmö med en helt nybyggd och egendriven mässanläggning i Göteborg, Åbymässan, som tas i bruk 2019. För mer information, besök vår hemsida http://www.easyfairs.com

 

Är du en engagerad och kreativ marknadsförare? Vill du arbeta på ett företag där din kreativitet och initiativförmåga uppmuntras och där det finns stora möjligheter att utvecklas internt? Då har vi utmaningen för dig!

Nu finns möjligheten att få vara med på vår fortsatta expansiva resa då vi söker en driven marknadsförare som kan agera som Marketing Business Partner till teamen som gör mässor och event. Du kommer tillhöra MIT-teamet (Marketing Intelligence Technology) som består av ca 15 personer som arbetar med data, digital, strategi, BI, kommunikation och marknadsföring för Easyfairs i hela Norden.

 

Om rollen
Som Marketing Business Partner arbetar du med att analysera, utveckla och ge rekommendationer till mäss-teamen i att skapa en optimal 360° marknads- och kommunikationsplan för både besökare och utställare.

I det dagliga arbetet ingår att coacha och stötta teamen som gör mässor och event (ca 50 st B2B och B2C-mässor i Norden) när det gäller kampanjplanering, marknadskanaler, storytelling, copy, etc. Du hjälper dem att skapa marknads- och kommunikationsplaner som bidrar till fler besökare och utställare på våra mässor och konferenser. A/B testning är en del av din vardag, liksom att arbeta med personas för att nå ut rätt till rätt målgrupp. Du ansvarar även för utbildning, att dela information och kunskap (best practice sharing) mellan teamen i Norden samt att hitta leverantörer inom området som kan öka effektiviteten och ge skalfördelar.

 

Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Marketing Business Partner har du en akademisk utbildning med inriktning mot marknadsföring och kommunikation med flera års arbetslivserfarenhet av marknadsföring. Du är digitalt driven och har lätt för att analysera och sammanfatta information. Vidare är du duktig på copy och en kreativ problemlösare. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Som person är du engagerad, driven och tar stort ett eget ansvar. Du är flexibel, nyfiken och orädd och van att jobba i ett högt tempo. Då vi är verksamma i en bransch under ständig utveckling är det viktigt att vara öppen för förändringar och snabba beslut. Du kommer att ha många olika kontaktytor vilket gör att du behöver ha en hög kommunikations- och serviceförmåga.

Placeringsort kan vara Stockholm eller Göteborg. I tjänsten ingår resor i Norden och du måste ha möjlighet att resa ca 5 – 10 dagar per månad.  

Du rapporterar till Head of MIT som i sin tur rapporterar direkt till Easyfairs Nordics koncernchef.

 

 

Vi erbjuder
Easyfairs erbjuder dig en utmanande roll i ett bolag som kännetecknas av samarbete, innovation, ansvar, professionalitet och där vi har roligt på jobbet. Som Marketing Business Partner kommer du att ha stor påverkansgrad i din roll och en nyckelposition i arbetet med att arrangera framgångsrika mässor och event. Vi går en mycket spännande framtid till mötes då vi flyttar in i helt nya lokaler under början av 2019 då vår nya mässanläggning Åbymässan står klar i Mölndal.

 

 

Ansökan
I den här rekryteringen har Easyfairs valt att samarbeta med rekryteringskonsult Kajsa Littorin på FMR HR-partner. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0706-89 90 51.

Utmana dig själv och ta chansen till ett intressant och givande arbete hos Easyfairs – sök idag!
Urval sker löpande, där av ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt dock senast 2019-01-13

Varmt välkommen med din ansökan!