Digital Webbdesigner med UX

Easyfairs Nordic AB 

 

Easyfairs strävar efter att vara mötes- och mässbranschens mest innovativa, flexibla och effektiva arrangör. Vi är mitt uppe i en global expansion som lovar en spännande framtid med mycket möjligheter. Nu kan du få möjlighet att följa med på vår fortsatta resa, i en roll som Digital Webbdesigner.

Vi söker dig som vill vara med på vår tillväxtresa och driva Easyfairs utveckling framåt! I rollen som Digital Webbdesigner med inriktning UX kommer du att stötta våra mässteam med att optimera och utforma deras hemsidor för bästa möjliga användarupplevelse.

Du kommer att tillhöra en avdelning vi kallar MIT – Marketing Intelligence Technology. Teamet tillhör huvudkontoret och består utav av 15 personer som stöttar Easyfairs Nordic i frågor som rör data, digitala plattformar, strategi, BI, kommunikation och marknadsföring.

Vidare kommer rollen innebära:

  • Leda och utveckla arbetet inom User research, User experience och konceptdesign.
  • Ta fram och skapa grafiskt och rörligt material till våra varumärkens hemsidor.
  • Kvalitetssäkra och optimera våra hemsidor.
  • Jobba med gränssnittsdesign för webb tillsammans med utvecklare på HQ. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för digitala upplevelser och har kunskap inom HTML, SCC och Javascript. Du har en relevant utbildning inom området och vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en liknande roll, samt har en digital portfolio som styrker dessa erfarenheter. Det är meriterande att ha arbetat i Wordpress.

Det är naturligt för dig att vara uppdaterad om nyheter och trender inom ditt yrke och du ser dig aldrig som färdiglärd. Du är självgående och drivs utav förändring och utveckling, då vi lever i en dynamisk bransch. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år, med stora chanser till förlängning.

 

Vad erbjuder Easyfairs dig?

Vi erbjuder dig en spännande roll i ett bolag med hög tillväxttakt och expansiv strategi. Easyfairs är ett bolag som kännetecknas av samarbete, innovation, ansvar och professionalitet. För att nå detta mål anställer vi engagerade medarbetare, använder bästa möjliga marknadsföringsverktyg och tekniska lösningar och utvecklar starka varumärken med visionen "Visit the future with Easyfairs". Våra kärnvärden, som genomsyrar verksamheten är kreativt entreprenörskap, integritet, vi är resultatdrivna och har roligt ihop.

 

Din utveckling är viktig för oss!

Hos Easyfairs är din personliga utveckling viktig och vi satsar stort på Talent Management. Till hjälp har vi en tydlig HR-process och interna utbildningar via vår utbildningsplattform ”The Academy”. Här erbjuder vi både digitala utbildningar, men också workshops som är lokala och globala. Vi är ett av mässvärldens mest digitaliserade företag och genomgår just nu en total digital transformation för en fortsatt förbättring. Fortsatt nyfiken på hur vi arbetar med Talent Development- klicka dig vidare på länken nedan! youtu.be/6mUxANU9n0c 

 

Mer om Easyfairs

Easyfairs arrangerar idag över 218 events i 17 länder. I koncernens nordiska verksamhet ingår varumärken som Byggmässan, Comic con, Advanced Engineering, Plastteknik, Logistics & Distribution, Elmässan, Elektronik, Empack, Fastighetsmässan, Fastfood & Café, Industrimässorna, Microsoft TechDays, Personal & Chef, Restaurangexpo, SETT, Sportfiskemässan och Upphandlingsdagarna. Easyfairs driver 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige. Vi driver tre utav Sveriges mest framgångsrika och största mötesanläggningar, Kistamässan, Malmömässan och sedan januari 2019 har vi även öppnat upp portarna till vår tredje anläggning, Åbymässan!

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeOmgående
LöneformFast lön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
Referensnummer2019/13
Publicerat2019-11-29
Sista ansökningsdag2019-12-22