easyfairs

Our Exhibitors

Siemens AB

Siemens AB

B 18

83880 Frösön
Sweden
www.siemens.se

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering.

Din partner för smart industri
Med våra helhetslösningar och produkter för tillverknings- och processindustrin är vi din partner som kan hjälpa dig öka din konkurrenskraft och skapa framgångsrika affärer. Oavsett om ditt behov är helautomatiserade produktionslinjer, industriella mjukvaror, erfaren expertis för utvalda branscher eller teknologibaserad service. Med smarta, digitala lösningar kan vi öka din produktivitet, effektivitet och flexibilitet inför förändrade marknadskrav. Vårt svar på Industrie 4.0 kallar vi Smart industri. Svensk industri är smart. Och Siemens är partnern för smarta industrier.

Products

Product news

 • Vill du ta del av aktuella kataloger?

  Kataloger
  Simatic HMI/PC based Automation
  http://www.automation.siemens.com/salesmaterial-as/catalog/en/simatic-st80-stpc-complete-english-2016.pdf

  Industrial Identification Systems http://w3app.siemens.com/mcms/infocenter/dokumentencenter/sc/fs/InfocenterLanguagePacks/Katalog%20ID%2010%202014/ID10-complete-English-2016.pdf

  Products for Totally Integrated Automation and Micro Automation
  http://www.automation.siemens.com/salesmaterial-as/catalog/en/simatic-st70-complete-english-2015.pdf

  Products for Totally Integrated Automation and Micro Automation Nyheter 2016-2017http://www.automation.siemens.com/salesmaterial-as/catalog/en/simatic-st70n-complete-english-2016.pdf

  SITOP - Power Supplies
  http://w3app.siemens.com/mcms/infocenter/dokumentencenter/sc/pp/InfocenterLanguagePacks/Katalog%20KT%2010.1,%20SITOP/SITOP_KT10_1_complete_English.pdf

  Industrial Communication / SIMATIC NET
  http://w3app.siemens.com/sc-static/catalogs/catalog/IK_PI_2015_en.pdf

  Simatic HMI WinCC ADD-ONS
  http://www.automation.siemens.com/salesmaterial-as/catalog/en/simatic_st80_add-ons_complete_english_2016.pdf

  Process Automation PCS7
  https://www.automation.siemens.com/w2/efiles/pcs7/pdf/76/KG_STPCS7_2016_en_Web.pdf

 • Rätt switch för varje applikation – nytt uppgraderat utbud av SCALANCE X-200

  För alla fungerande automationssystem är industriell kommunikation nödvändig.
  Framtidssäkra industriella nätverk kräver komponenter som uppvisar hög grad av öppenhet och flexibilitet.
  Med det nya uppgraderade utbudet av SCALANCE X-200 erbjuder vi en innovativ lösning på beprövade standarder.

  Välkommen till vår monter C:06 och lär dig mer om möjligheterna med våra switchar.

  www.siemens.com/scalance

 • Servodrivsystemet SINAMICS V90 – nu med PROFINET

  På Industrimässan visar Siemens upp servodrivsystemet Sinamics V90 för Motion Control-applikationer och tillhörande Simotics S-1FL6-motorer som nu finns med Profinetgränssnitt.
  Engineering görs i utvecklingsplattformen TIA Portal V14 och applikationer som kamfunktioner och elektriska axlar görs enkelt ihop med Simatic S7-1200 eller Simatic S7-1500(T).

  siemens.com/sinamics-v90

 • SIMATIC RTU3030C – trådlös mätvärdeskommunikation

  Simatic RTU3030C är en kompakt och energisnål RTU-enhet (Remote Terminal Unit) för fjärrkommunikation i avlägsna och tuffa miljöer.

  Den nya fjärrkommunikationsenheten kan användas för överföring av mätvärden från svåråtkomliga platser, även där strömförsörjning eller it-struktur saknas. Tack vare den optimerade energiförbrukningen kan Simatic RTU3030C klara sig med batteriförsörjning eller solcellspanel. Den använder mobil kommunikation (sms, e-post, OPC-server, DNP3, -104 eller Siemens Telecontrolkoncept Sinaut) för att föra över mätvärden till ett kontrollrum via ett integrerat UMTS-modem och passar därför utmärkt att använda tillsammans med den batteridrivna flödesmätaren Sitrans FM MAG 8000.

  http://w3.siemens.com/mcms/industrial-communicatio...

 • MindSphere – Siemens operativsystem för IoT

  Internet of Things pratar redan för fullt. Vi kan hjälpa dig att förstå vad som sägs.

  Varje maskin och system i din verksamhet genererar massor av värdefull data. Genom operativsystemet MindSphere skapas möjligheten att förstå denna data. MindSphere gör så att du kan koppla upp dina maskiner och din infrastruktur till den digitala världen, och tillhandahåller industriella applikationer och tjänster som kan göra hela din verksamhet mer produktiv och effektiv. MindSphere gör att stillestånd reduceras, produktiviteten ökar och att tillgångar kan användas mer effektivt. Det är samtidigt en öppen plattform som gör att du kan utveckla och använda applikationer i en helt ny omfattning.

  Detta kommer vår monter bjuda på samt de senaste nyheterna med MindSphere; MindAccess Developer – som ger möjligheter för att skapa egna appar samt MindConnect Lib – som gör att man kan skapa egen edge device och koppla upp på MindSphere.
  Besök oss i monter C:06 så berättar vi mer!

 • TIA Portal från Siemens – mer än en utvecklingsplattform

  På Industrimässan visar Siemens upp den senaste versionen av utvecklingsplattformen TIA Portal.
  Med TIA Portal och de möjligheter som ges i den nya versionen V14, kan maskintillverkare och systemintegratörer samt slutanvändare bland annat dra nytta av:
  • minskad time-to-market tack vare innovativa simuleringsverktyg och mycket annat
  • ökad produktivitet i anläggningen tack vare ytterligare diagnostik- och energihanteringsfunktioner
  • högre flexibilitet tack vare ett koordinerat team work

  Som en del i Digital Enterprise Software Suite kompletterar plattformen PLM och MES samt fulländar vad Siemens kan erbjuda företag som är på väg mot en smartare industri och Industrie 4.0.

  Siemens.se/tia-portal