Aktiviteter

Dag Öppnar Stänger
27 Mars 2019 09:00 17:00
28 Mars 2019 09:00 16:00

Startup-områden i samarbete med Volvo & Stena Center/Chalmers Ventures

Upptäck det senaste på våra startup-områden!

Med anledning av en stor efterfrågan om att få träffa startup-företag presenterar vi i år två startup-områden i samarbete med Volvo och Stena Center/Chalmers Ventures.

11 startup-bolag totalt kommer visa upp sina smarta affärsidéer! Bland annat kan du träffa flera företag från MobilityXlab, en startup-satsning som Ericsson, CEVT, Volvo Cars, Veoneer, Volvo Group, Zenuity och Lindholmen Science Park står bakom.

Här hittar du garanterat de smartaste lösningarna för ditt företags produktutveckling!


Avrunda mässbesöket på Åbytravet med fotbollsnack, trav, god mat & dryck!

En extra öl när du uppger mässans namn vid bokning! 

I samband med Advanced Engineering/Elektronikmässan kommer det årliga branschminglet anordnas tillsammans med Åbytravet – i år kommer detta ske i form av ett erbjudande utöver det vanliga! 

Vi vill gärna se dig tillsammans med oss och alla andra branschkollegor på onsdag 27/3, direkt efter och i anslutning till mässan, då Åbytravet anordnar en ”Fotbollskväll”. Mässan stänger kl 17.00, senast 17.30 måste ni infinna er på Åbytravet för att inte missa fotbollssnacket.

Paketpriset är 349:- (exkl. moms). 

Detta ingår i paketet:

  • Fördrink & mingel
  • Förrätt
  • Paneldebatt med Göteborgslagens fotbollstränare; Poya Asbaghi, Bosko Orovic, Thomas Askebrand & Andreas Alm
  • Varmrätt
  • Travlopp V86

Se hela programmet här. Boka ditt paket på knappen nedan eller maila info@aby.travsport.se. Uppge antal, företag, namn, mailadress, mobilnummer samt Advanced Engineering & Elektronik så får du en extra öl till ditt paketpris, du betalar på plats.


3D-halvdag

Additiv tillverkning som framtidens produktionsmetod

Välkommen på en 3D-halvdag den 27 mars i regi av SVEAT. Här kommer föredragshållaren med konkreta exempel visar hur den additiva tillverknings-tekniken skapar affärsnytta och hur du kan föra ditt företag in i framtidens produktion. 

Schema: 

13.00-13.10 Välkommen till konferensen

13.10-13.40 Addnorth -Framtidens hållbara AM material

13.40-14.10 RISE: Large Scale Additive Manufacturing

14.10-14.40 Freemelt: Open Source Additive Manufacturing

14.40-15.00 Fika

15.00-15.30 Sandvik: Additive by Sandvik: Plan it-Print it-Perfect it

15.30-16.00 Aim - AM som produktionsmetod

16.00 Closing words

Förändringar kan komma att ske och föranmälan kommer att krävas.


3D-Scanning

Digitala modeller av organiska former

En stor trend inom produktion idag är 3D-printing och 3D-scanning där utvecklingen går enormt fort. 3D-scanning används idag ofta till att leverera 3-dimensionella mätdata och analyser för industriella komponenter såsom plåtdetaljer, verktyg, formar, turbinblad, formsprutade plastdetaljer, gjutgods etc.  3D-scanning är ett ”vassare” sätt att skapa tredimensionella modeller jämfört med laser. Istället för att mäta enskilda punkter så som med laser fångar en 3D-scanner ett objekts hela yta. På mässan kommer besökarna kunna se 3D-scanning av ett objekt som motoriseras i realtid.


Sociala robotar

En fördomsfri framtid

Robotar används idag redan i stor utsträckning inom industriell produktion, men robotteknik och till vad vi använder robotar är dock fortfarande i sin linda. Robotar som genom inlärning blir ”smartare” så kallad machine learning har det skrivits mycket om på senare tid och har nu blivit ett verktyg inom bland annat fördomsfri rekrytering. 

Den sociala roboten Tengai som är expert på interaktion med människor har blivit ett av rekryteringsbolaget TNG:s nya verktyg vid rekrytering och intervjuer av kandidater till viktiga jobb som ett sätt att överbrygga risken för mänsklig fördomsfullhet.

Företaget Furhat har lagt stor energi på att få roboten att kunna förmedla subtila signaler och genom att bakgrundsprojicera ett ansikte på en 3d-utskriven mask kan man åstadkomma stora nyansvariation av ansiktsuttrycken som bidrar till större interaktion. Tengai har bland annat utvecklas i samarbete med Honda, Intel, Deutsche Bahn, KPMG och Toyota. 
På mässan kommer besökarna ha möjlighet att låta sig intervjuas av Furhats robotar och prata med personal på TNG Tech som arbetar med just fördomsfri rekrytering.


Virtual & augmented reality

Becomes the new reality

VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality) har sedan flera år tillbaka varit verklighet, inte minst inom digital spelindustri. Allt fler industrier har börjat använda VR och AR som stöd i produktion och underhåll. 


Hur kan då organisationer nå, kommunicera och hjälpa sina kunder via virtuella medium?

Företaget CLVR Works kommer vara på plats på mässan och hjälpa organisation att utforska och förstå möjligheterna med den virtuella verkligheten. 


Bli digital på mässan med microchipsimplantat

Turning the internet of things into the internet of us!

Kanske är tiden där vi har plånboken full med bankkort, busskort, passerkort, medlemskort etc. snart till ända. Mycket av denna information kan vi redan nu ha med oss i mobiltelefonen, men det förutsätter ju att den alltid ska vara med och laddad. Kanske har redan nu nästa revolution börjat där man genom chip-inplantat i handleden kan samla all viktig information i ett och samma chip?

Med flest utförda microchipimplantat i världen banar Biohax väg för en spännande framtid där din kropp kan tala med det digitala runt omkring dig. 
Under mässan erbjuder Biohax mässbesökarna möjligheten att till en ringa kostnad av 1500 kronor få ett microchipimplantat.

Ta chansen att uppgradera kroppen. Bli digital nu!


Autonoma & elektrifierade fordon

Framtiden är autonom och elektrifierad

Finns det något som är mer omskrivet i media idag än elbilar och autonoma bilar? För att leva upp till det stora massmediala intresset så har mässan flertal elektrifierade och autonoma fordon på plats. Bland annat kommer Volvos XC60 att finnas på plats med och visa senaste tekniken inom geofencing, Audi E-tron visas i Inissions monter & en elmotorcykel från Aliquis kommer också att finnas på plats.


Drönare

Framtidens drönare

Drönarindustrin genomgår just nu en stor förvandling. Idag används drönare i en mängd olika situationer, allt ifrån flygningar för ren nöjes skull till att inspektera brandhärjade skogar. Men dessa har fortfarande en gemensam sak, en dedikerad pilot.

Drönare kan ännu inte fungera utan operatör men autonom styrning är nära förestående. Företaget Everdrone som bygger drönare och utvecklar visuell navigation för autonoma drönare kommer finns på plats på mässan och visa upp sin visionsteknik.


Holografisk mässvärd

Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd

Den 27-28 mars 2019 på mässorna Advanced Engineering & Elektronik i Göteborg, presenterar Suteki för första gången i världshistorien en holografisk mässvärd byggd på en AI. Mässvärden Hewo kommer att finnas i entrén till mässan och kommer bland annat att kunna förenkla besökarnas navigering i mässhallen genom att svara på direkta frågor.