Sprekers

3 oktober 2018

MALF
Ocado

Marie-Axelle Loustalot-Forest 

Chief Commercial Officer

Ocado 

Ocado werd 18 jaar geleden opgericht door drie ex-Goldman Sachs bankiers. Nu heeft Ocado in het Verenigd Koninkrijk een aandeel van 15% in de markt van online supermarkten, en dat terwijl dit land één van de grootste online aandelen ter wereld heeft.

Ocado heeft een unieke oplossing voor automatisering ontwikkeld, waardoor men online supermarkten kan uitbaten op een winstgevende manier. Deze nooit eerder geziene vorm van automatisering zal weldra bij retailers over heel de wereld worden gebruikt zoals Casino in Frankrijk, Sobeys in Canada, ICA in Zweden en Kroger in de VS.

Rachid Lamrabat

Etnomarketeer

TIQAH

Merken en retailers hebben het moeilijk om consumenten te bedienen met een andere culturele achtergrond.

De relatie tot voeding verschilt erg tussen consumentengroepen onderling, afhankelijk van hun culturele achtergrond. Daar kun je vandaag niet naast kijken, en toch rijzen er bij die groepen veel vragen waarop geen antwoorden komen. Als strategisch onderzoeksbureau wil Tiqah bedrijven adviseren over hoe ze daarmee kunnen omgaan.

Rachid Lamrabat, die zichzelf een 'trust builder' noemt, vertelt je tijdens zijn keynote meer over hoe hij merken en retailers leert omgaan met de uiteenlopende leef- en eetgewoonten in onze samenleving.

Logo Callebaut Collective

Karel Demeester

Founding Partner & Senior Digital Sales & Marketing Consultant

Callebaut Collective

De voortrazende digitalisering zorgt voor toenemende complexitieit en chaos. Dit leidt bij veel bedrijven tot paniekreacties. Het komt erop aan om die chaos te omarmen en er de sterkste opportuniteiten uit te halen, vertrekkend van de eindklant. Via concrete tips en voorbeelden verneem je topline hoe dit kan.

Foto Rudy Van Rillaer
Logo Post NL

Rudy Van Rillaer

Managing Director

PostNL Belgium

Food delivery als grootste bottleneck is verleden tijd

Als antwoord op de groeiende vraag vanuit de markt, startte PostNL België vorig jaar met de distributie van verse producten via speciaal ontwikkelde koelboxen.

Het uitbesteden van die last mile aan een dedicated logistieke partner bespaart de retailer niet enkel veel tijd en geld, het geeft hem ook de mogelijkheid om te groeien.

Rudy vertelt over de opstart en evolutie van het fijnmazige PostNL Foodnetwerk, een continu leerproces, waarbij samen met klanten getest en geoptimaliseerd wordt.

Foto Bram Van Schijndel
Logo Pure Value

Bram Van Schijndel

Co-founder Pure Value Europe & CEO Ahrma Proteus Pooling

Pure Value Europe

De duurzame toekomst van promoties op de winkelvloer

In de retailindustrie wordt meer dan 1.000.000.000 kg karton verspilt in het voeren van displays op de winkelvloer. Tevens hebben merken en retailers geen inzicht in het rendement van deze promoties.

Op dit moment is de Proteus Smart Display volop in productie, waarvan de eerste batch verspreid is over 22 landen. Deze herbruikbare display is 2 jaar lang vanuit co-creatie met de markt ontwikkeld door Ahrma Proteus Pooling, een joint venture van Pure Value Europe en Ahrma Europe.

Bram van Schijndel neemt u mee in de visie hoe Proteus meer dan 85% karton zal besparen, met geïntegreerde technology om de effectiviteit van de promo te meten en bij te sturen."

Dieter Debels
RetailSonar

Dieter Debels

CEO

RetailSonar

Dankzij big data en slimme voorspellende modellen krijgen we een unieke kijk op de dynamieken van de supermarktsector. Wat waren de voornaamste marktevoluties van de voorbije jaren? En welke lessen kunnen we daaruit trekken met het oog op de toekomst?

 

 

Nils Van Dam
DUC

Nils van Dam

Global Head of Food & Retail

Duval Union Consulting

The future of Food & Beverage – 9 most important trends

The food & beverage industry will not remain a safe haven against the current wave of digital disruption. Classical players in food retail will need to move quickly to adopt a seamless omnichannel approach. This means stepping up their growth in e-commerce, covering the last mile with pick-up centers and home delivery. On top of that, they need to invest in their stores, upgrading the shopper experience and installing new tech solutions to improve shopping convenience (e.g cashier-free shopping). The funding of these investments will need to come from additional trade margin, given the thin profit margins in the industry. Pressure on trade terms, combined with channel changes towards pure players (such as Amazon and Alibaba) and new business models will cause a major disruption for food manufacturers. On top of facing a total war across the value chain, the food & beverage industry will need to surf on the key trends. The consumers are becoming more and more demanding and unpredictable. Those branded manufacturers that are not able to become data-enabled or experience rich will not be able to survive.

This strategy paper will explore the 9 key trends and will give inspiration for possible solutions to become more future-proof.

Duopresentatie

Jos Miermans
Efoodbox
Etheclo

Jos Miermans

Business Partner

Efoodbox/Etheclo

Foto David De Keyser
Logo Deeleenkoe.be

David De Keyser

Zaakvoerder

Deeleenkoe.be

eFood is een “Solution Provider”, met een econologische maar bovenal voedselveilige oplossing voor de logistiek & distributie van temperatuurgevoelige goederen – met respect voor de koude keten en monitoring als een bijkomende optie.

“Deel een Koe" was in 2014 de eerste crowd butcher op de Belgische markt met een mooi aanbod van kwaliteitsvlees. Zodra de koe volledig verkocht is – wordt ze geslacht en verdeeld in gelijke delen. En natuurlijk... geleverd met de eFoodbox. Naast een koe, deel je ook varkensvlees, kip en onlangs ook lam. David zal zijn verhaal met u delen.

En omdat onze ambitie verder gaat dan voedsel en we positieve belangstelling van andere sectoren krijgen, hebben we besloten - na 2 jaar aanwezigheid op de markt met de eFoodbox - om van naam te veranderen eFood zal Etheclo worden en de eFoodbox, de Etheclobox.

4 oktober 2018

Aude Mayence
Delhaize

Aude Mayence

Brand Director

Delhaize Belgium

 

Beter eten zonder moeite? Klinkt utopisch, maar het kan.

Je hoeft gewoon te vertrekken vanuit de stelling dat de consument zijn levensstijl niet hoeft te veranderen. Het is inderdaad aan de retailer om zich aan te passen. En snel! 

Daarom treedt Delhaize constant in dialoog met zijn klanten om zo goed mogelijk in te spelen op hun verwachtingen. Eenvoudige en creatieve oplossingen aanbieden, gebaseerd op sterke inzichten, blijft de sleutel.

 

 

Foto Anders Asarby

Anders Asarby

Managing Director

Smartmat

In 2012 was Smartmat het eerste bedrijf dat Food Box Delivery introduceerde op de Belgische markt.
Anders vertelt je tijdens zijn presentatie meer over de moeilijkheden waarmee de start-up, bij de introductie op de e-commerce markt, geconfronteerd werd. Daarnaast gaat hij dieper in op de strijd van Smartmat tegen de grote multinationals.

Foto Mathieu de Lophem
Logo Deliveroo

Mathieu de Lophem

General Manager Deliveroo Benelux

Deliveroo

"The Future of Food is now: How delivery services appeared and Deliveroo helps the hospitality grow double-digits"?

 

 

Foto Ignace De Nollin
Smart with Food
Logo Colruyt Group

Ignace De Nollin

Business Manager

Smart with Food

Met SmartWithFood bouwt Ignace De Nollin aan een app voor voeding op jouw maat. Dankzij deze digitalisering wordt er ingespeeld op persoonlijke noden van partners en klanten en wordt een betere consumentenervaring gecreëerd. Na 2,5 jaar bouwen aan een digitaal dataplatform en het vinden van slimme oplossingen voor Colruyt Group, is SmartWithFood klaar om te groeien in andere markten.

Jonas Deprez
Daltix

Jonas Deprez

Founder & CEO

Daltix

Anderhalf jaar geleden startte Jonas Deprez met Daltix: een slimme oplossing om online prijs-, promotie- en assortiment-data geautomatiseerd te verzamelen en te structureren. De bedoeling: real-time inzichten geven aan retailers en hun leveranciers om hun commerciële strategie te versterken. Daltix dekt vandaag de DIY, FMCG and food sectoren en is uniek in verschillende opzichten. Geen enkele data leverancier kan promoties zo volledig, gedetailleerd en accuraat in beeld brengen als Daltix. Hun matching tool, gebaseerd op AI, is revolutionair en laat toe diepgaande assortimentanalyses te maken inclusief private label en inclusief productspecificaties.  Hun prijsanalyses zijn niet alleen volledig & accuraat, ze integreren ook regionale prijzen.

Vandaag bedient Daltix klanten als Gamma, Lidl, Makro, Dreamland, Vandemoortele, Lotus Bakeries en Unilever.

Met de lancering van Jumbo in het vooruitzicht, zal Jonas op basis van de Daltix tools een tipje van de sluier oplichten omtrent hun prijsstrategie in vergelijking met de Belgische retailer.

Marc Waelbers
Growzer

Marc Waelbers

Chief Commercial Officer

Growzer

Digitalisering in foodservice, een kwestie van inzichten. 
De foodservice sector digitaliseert in snel tempo. De noodzaak om passie te combineren met bedrijfsvoering gaat verder dan de witte kassa. Succesvolle bedrijfsleiders hebben nood aan data. Inzichten uit data maken vaak het verschil tussen winst en verlies.

Jean
Startle

Jean Van Damme

Co-founder

Startle LLC

 

Jean heeft een achtergrond als voedingsdeskundige, intrapreneur en ondernemer. Hij werkte tien jaar lang als business consultant en manager van R&D en innovatie voor Colruyt Group. Nadien trok hij naar New York om zijn eigen bedrijven Startle en Ester op te richten. In deze presentatie zal hij zijn inzichten geven over hoe het ecosysteem van voeding veranderd is in de voorbije decennia en hoe dat de innovatieve inspanningen van starters en corporaties beïnvloedt. Aan de hand van voorbeelden uit de VS en Europa, zal hij je uitnodigen om na te denken over hoe je je potentieel succes kunt maximaliseren.

 

 

Duopresentatie

Jos Miermans
Etheclo
Efoodbox

Jos Miermans

Business Partner

Efoodbox/Etheclo

Muriel Bernard
Efarmz.be

Muriel Bernard

Founder

Efarmz.be

eFood is een “Solution Provider”, met een econologische maar bovenal voedselveilige oplossing voor de logistiek & distributie van temperatuurgevoelige goederen – met respect voor de koude keten en monitoring als een bijkomende optie

Efarmz, opgericht in 2013, is een van de belangrijkste online marktplaatsen met een heel ruim aanbod in bio, artisanaal, Ultra-Fresh, ... , vaak van kleine lokale producenten. Ze maken voor de levering van hun temperatuurgevoelige goederen gebruik van de eFoodbox om de koude keten te verzekeren. Muriel Bernard zal  haar verhaal met jullie delen.

En omdat onze ambitie verder gaat dan voedsel en we positieve belangstelling van andere sectoren krijgen, hebben we besloten - na 2 jaar aanwezigheid op de markt met de eFoodbox - om van naam te veranderen eFood zal Etheclo worden en de eFoodbox, de Etheclobox.

Meerdere sprekers volgen nog!