Nätverksluncher

FRI ENTRÈ - ANMÄL DIG HÄR

Utveckla ditt nätverk i samband med Personal & Chef

På Personal & Chef arrangeras nätverksluncher där du har möjlighet att knyta värdefulla kontakter med chefskollegor. Boka in dig redan nu! Antalet platser är begränsade (max 30/lunch). OBS! Uteblivet besök debiteras med 300 kr.


Nätverkslunch 21 februari | 12.00 - 13.00 | Lunchvärd: Simployer. Netcompetence / Tholin & Larsson

lunch

När: 21 februari 2017,  klockan 12.00 - 13.00

Var: Konferensrum E8 på Kistamässan

Arrangör: Simployer. Netcompetence / Tholin & Larsson

Startsträckan för en nyanställd att nå sin fulla potential blir ofta lång och kostsam för företag

Med en effektiv onboarding kan du som är chef, eller som jobbar med HR, snabbare få nyanställda att känna sig trygga i sina roller. Det innebär stora besparingar för verksamheten – men är också bra för företagskulturen, då medarbetarna känner sig välkomna och väl bemötta på sin nya arbetsplats.

Många företag lägger ner mycket tid för arbetet med rekryteringsprocessen. När företaget har kommit i mål med valet av kandidat så avstannar ofta processen under en lång period.

 

Av erfarenhet vet vi att tiden mellan signerat anställningsavtal till att den anställde är självgående och levererar värde till företaget oftast är lång. Genom att systematisera processen i digitala verktyg kan ni förkorta denna sträcka avsevärt.

”Det är 69 % större sannolikhet att en anställd som har deltagit i ett organiserat onboardingprogram stannar kvar i verksamheten i minst tre år, jämfört med en anställd som inte har deltagit i ett liknande program.” Talya Bauer, 2010 

Välkommen till vår nätverkslunch där vi bland annat diskuterar vikten av en effektiv onboarding samtidigt som vi kommer att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap om hur vi hjälper företag att systematisera onboardingprocessen. Du kommer att träffa Linda Schweiz, affärsområdeschef för HR på Tholin & Larsson och Ulrika Skogland, Senior Account Executive Digital HR, Netcompetence.

Lunchen är fullbokad. 

Nätverkslunch 22 februari | 12.00 - 13.00 | Lunchvärd: Previa

Previa

När: 22 februari 2017,  klockan 12.00 - 13.00

Var: Konferensrum E8 på Kistamässan

Arrangör: Previa

Aktivitetsbaserat arbetssätt – erfarenhet och klokhet

Många organisationer har genomfört eller är på väg att införa ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Att lämna det invanda arbetssättet på ett traditionellt kontor för att arbeta aktivitetsbaserat innebär förändrade krav på ledarskap, medarbetarskap, teknik och arbetsmiljö. Aktivitetsbaserat arbetssätt skapar stora möjligheter och flexibilitet. Det förutsätter även bra förberedelsearbete och tydlighet kring vad det förändrade arbetssättet innebär samt vilken påverkan det har på verksamheten.

Välkommen till en nätverkslunch där vi bland annat diskuterar vikten av en genomtänkt plattform inför övergången till aktivitetsbaserat arbetssätt, utmaningar i ledarskap och medarbetarskap samt framgångsfaktorer och fallgropar. Du kommer att träffa Previas Maja Domeij, Ergonom och Helen Rosander, Organisationskonsult med erfarenheter av att agera stöd i organisationers förändringsresa till aktivitetsbaserat arbetssätt.

Lunchen är fullbokad.