easyfairs

Jeroen van den Berg Consulting

Jeroen van den Berg Consulting

Jeroen van den Berg

Dr. Jeroen van den Berg
Adviseur en oprichter

 

 

Stoom je Supply Chain klaar voor 2020

Het jaar 2020 is het gesprek van de dag in boardrooms. Wat wordt onze strategie voor 2020? Hoe gaan we onze supply chain de komende jaren moderniseren? Supply chains beginnen te knellen. Directies zien de concurrentie veranderen en willen innoveren en tegelijkertijd op slimme manieren in de kosten snijden. e-Fulfilment is echter een relatief jonge tak van sport met uitdagingen waar de traditionele logistiek geen pasklaar antwoord op heeft. Echte rolmodellen in e-fulfilment zijn er nauwelijks.

Bedrijven die goed snappen hoe de digitale wereld in elkaar zit, denk aan Uber, Airbnb en Alibaba, hanteren de stelregel: Think big, start small, scale fast. Ze kunnen vernieuwde ideeën met moderne technologie snel opschalen. Wil je ook mee in die nieuwe wereld? Baseer je strategie voor 2020 dan op deze drie principes.

Zet een stip aan de horizon om naartoe te groeien. Bied klanten wat ze willen en neem obstakels weg. Think big! Start projecten om stapsgewijs naar je big picture toe te groeien. Start small! Maar wat doe je als ideeën aanslaan? Kun je dan opschalen? Scale fast? Dat vraagt om agility, het vermogen om snel te kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Bovendien konden Airbnb, Uber en Alibaba razendsnel groeien, omdat ze niet afhankelijk waren van eigen resources. Dit vraagt om een nieuwe supply chain met slimme schaalbare IT aangevuld met een stevige dosis ondernemerschap.

Dr. Jeroen van den Berg, Jeroen van den Berg Consulting, expert in e-commerce logistiek
Dr. ir. Jeroen van den Berg (1967) is adviseur en oprichter van adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting. Hij helpt ondernemingen om hun logistieke keten klaar te stomen voor de uitdagingen van de hedendaagse logistiek. Naast zijn werk als adviseur is hij actief als trainer, universitair docent, onderzoeker, auteur en spreker. Hij is schrijver van het boek “Highly Competitive Warehouse Management” (2012). In 1996 was hij de eerste Nederlandse doctor in de magazijnen met het proefschrift “Planning and Control of Warehousing Systems”