easyfairs

ONE2ID

ONE2ID

Jeroen de Wijs

Jeroen Wijs
Sales manager

De kracht van kleur in uw logistieke omgeving

De dynamiek van de logistieke branche zorgt voor een groeiende behoefte aan snellere leveringen, verhoging van de output en verlaging van foutmarges. Binnen elke logistieke omgeving is duidelijke identificatie de sleutel tot effectief, kostenefficiënt en veilig werken. Het gebruik van labels en etiketten met verschillende kleuren kan hier aanzienlijk aan bijdragen.

De kracht van kleurherkenning is wetenschappelijk bewezen. Het herkennen van kleuren kost het brein minder moeite dan het lezen van cijfers en letters. Bovendien heeft het contrast tussen verschillende kleuren een positief effect op het onthouden van informatie. Hierdoor is het mogelijk om sneller en efficiënter te werken.

Daarnaast stimuleert het werken met kleuren een veilige werkomgeving. Uw medewerkers hoeven zich dankzij de kleurcodering namelijk minder bezig te houden met het identificeren van de juiste locatie. Op deze wijze wordt hun brein ontlast, waardoor zij alert blijven en mogelijke fouten en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.