easyfairs

Robot Demo Ruimte

ROBOT DEMO RUIMTE

Tijdens de duobeurs Maintenance / Pumps & Valves toont BEMAS u, in samenwerking met het Kennis & Innovatiecentrum voor de Maintenance- en Procesindustrie (KICMPI), waar de toekomst ons in een zeer snel tempo naartoe brengt.

Bezoek onderstaande bedrijven en hun revolutionaire producten op de Robot Demo Zone (stand D1310 in Hal 1, aangrenzend aan de BEMAS stand).

Proceedix / Iristick

Demo van een electronische werk instructie en inspectie in onderhoud met het Proceedix platform en met de Iristick slimme veiligheidsbril.

Proceedix is een digitaal platform voor het beheer van werk instructies en inspecties die met mobiele technologie en slimme brillen kunnen uitgevoerd worden.

De Iristick.Z1 is een slimme veiligheidsbril die aansluit op een Android smartphone. Deze lichte en comfortabele bril benut zo maximaal de kracht en connectie van mobiele technologie. De uitzonderlijke lenstechnologie in de bril maakt het mogelijk om een barcode op grote afstand te scannen of om een detail element te streamen naar een expert of controle kamer op afstand. Door zijn design en functionaliteit is de Iristick bril bijzonder geschikt voor "remote assistance" van onderhoudstechnici op het terrein.

RoNik Inspectioneering

With the RoNik UT Wall drone it is possible to execute wall thickness measurements at hard to reach places at height, such as storage tank walls.

 

The drone is RoNik's propriety development and is based on patented technology that enables the drone to firmly and precisely press the UT probe against a wall or roof. The drone has been specially developed for indoor use in industrial confined spaces and can be controlled in the presence of steel and concrete. 

The drone uses a certified UTC 110 wall thickness meter manufactured by Eurosonic, the full calibration report is available. The drone adds contact gel exactly at the right time so that there is a good transmission.

The inspector can see the UT probe live via a video feed, so that he knows exactly how the measurement is performed. Because the drone flies indoor in the confined space, there is no dependence on aviation regulation. The hassle associated with the use of drones with regard to permits, NOTAMs, use in CTR areas, etc is therefore not applicable here. 

Airobot

Airobot will present a new flying robot for industrial inspections, developed together with Avular and SPIE in the SmartTooling project. 

Defects can be accurately localized, measured and monitored over time in the same application that is also used to plan the flights.

Combining Airobot’s safety and navigation technology with Avular’s Curiosity drone enables safe, fast and consistent data collection in industrial environments.

 

 

 

Serenity systems design

Het Interreg Smart Tooling project van KICMPI uit Terneuzen ontwikkelt diverse prototypes  van 21ste eeuwse technologie voor gebruik in de onderhoud in de procesindustrie. Voor twee typen robots, verticale cleaning en inspectie wordt Dashboard en Motion Planning software ontwikkelt.

Serenity systems design, vertegenwoordigd door P.E.M. de Boevere uit Aardenburg (NL), ontwikkelt als zelfstandige onderneming met ervaring in Test- en Meet-automatisering en robotica met LabVIEW, deze software.

Nu op 40% van het project, kunnen alvast wat tussenresultaten getoond worden.

Beide robots krijgen autonomie zodat ze zo min als mogelijk op afstand door mensen bestuurd worden. Omdat de operator slechts bij uitzondering aan de knoppen zit, maar meer een controlerende rol krijgt, vraagt het om een dashboard. De status en de handelingen van de robot moeten goed te volgen zijn om te kunnen controleren of de vooraf berekende bewegingen en handelingen uitgevoerd worden. De posities meten we op cm-nauwkeurigheid door een in Nederland ontwikkelde indoor positioneringssensor. De bedenkers participeren in het project.

Een live videobeeld vanuit de robot blijkt niet gegarandeerd te kunnen worden. Door telemetrie is het inspectie- of reinigingsproces toch optimaal te volgen. Het is vergelijkbaar met de manier waarop de technici bij de F1 de conditie van een racewagen monitoren. Op dezelfde manier kan de route en de conditie van de robot gevolgd worden. De software slaat de gemeten posities en meetwaarden op voor verdere optimalisatie en geautomatiseerde rapportage.

Motion Planning software berekend vooraf de optimale bewegingen. Zo kunnen reinigingsscenario’s worden vergeleken. De reinigingskwaliteit wordt objectief bepaald te ontwikkelen sensoren (ook een projectpartner). Zowel bij de interpretatie van de metingen als de keuze van het optimale reinigingspatroon blijven ervaringsdeskundigen van groot belang.

Met de high-tech robotica van Smart Tooling vervullen de ontwikkelaars een wens: de robot-knecht voert het vuile en gevaarlijke werk uit. De mens plant en controleert.

SMT

Een afbeelding van een van de schermen van de Dashboard software. Hier kan men de tussenresultaten van de vervuilingsmeting bekijken.

SR

EX Robotics

ExRobotics has long-standing cooperation with SHELL, our ExRobotics specialists completed the development of SHELL’s “Sensabot”.  This IECEx Zone 1 certified robot is designed for inspecting and surveying potentially explosive facilities. It is equipped with a range of sensors and cameras that use a wireless network to communicate with a driver/operator located in a safe control room.

Sensabot is now commissioned in Kazakhstan and is in the operator training phase prior to deployment at the Kashagan field. Based on this experience ExRobotics started to design their own line up of
IECEX/ATEX certified robots. Our first product the ExR-1 is a base level entry robot for remote, unmanned locations.
Providing cost and time effective visual and audio inspection.

 

ID-tec b.v.

MULTIFUNCTIONELE ROBOT VOOR INSPECTIE, RENOVATIE EN ULTRA HOGEDRUK REINIGEN

De multifunctionele SR-SERIES van ID-tec b.v. is een op afstand bestuurbare robot die wordt ingezet voor het inspecteren, meten, renoveren en ultra hogedruk reinigen van horizontale buizen en leidingen voor water, riolering en petrochemie met een diameter van 150 tot 1500mm.

De robot heeft verschillende gereedschapstukken voor video inspecties, het installeren van renovatiedelen, het mechanisch afkorten van inlaten en  het openfrezen van huisaansluitingen nadat een buis van binnenuit is gerenoveerd. Met een speciaal ontwikkeld koppelingsmechanisme wordt de sr-series in minder dan 2 minuten veranderd van een freesrobot in een waterjetrobot.

De multifunctionele robot wordt door een getrainde robot-machinist bestuurd vanuit een speciaal ingerichte vrachtwagen met watertank en hogedruk pomp -of-  vanaf een mobiele besturingskoffer wanneer de probleembuis niet gemakkelijk te bereiken is.

De unieke en enorm krachtige waterjet (van maximaal 2500bar) is al op verschillende continenten ingezet voor het verwijderen van aanslag, verstoppingen en obstakels zoals boomwortels, aangehecht vet, spoelcement en beton uit hemelwater en rioleringsbuizen. Daarnaast is de robot succesvol toegepast in de industriële sector voor het reinigen, descalen, verwijderen van coatings en het opruwen van de buiswand vanuit horizontale buizen. Bezoek www.id-tec.nl voor meer informatie.