Solids Rotterdam 2015 - Ahoy Rotterdam, 30 September - 01 October 2015

Trade show for powder & bulk solids technologies

Miltech BV

Miltech BV

Stand E116

Contact details

3194DE Hoogvliet Zuid-Holland
Netherlands
www.miltech.nlProducts

 • Sult Stoffilters

  Sult automatisch reinigende patronenfilters

  De voordelen van het SULT patronen filtersysteem zijn:
  - FLMD- filter: modulaire opbouw, uitbreidingen naderhand
  eenvoudig te realiseren.
  - FLC-filter: compacte bouw, filter met opgebouwde ventilator
  in geluiddempende kast.
  - Voorafscheiding geïntegreerd in het filter.
  - Gerichte luchtverdeling over de patronen (gepatenteerd).
  - Effectief filter reinigingsysteem (gepatenteerd).
  - Volledig automatische filterreiniging, processorgestuurd.
  - Contaminatievrije filterwisseling: zeer eenvoudige en schoon
  - Ultra-Top filterpatronen: bijzonder hoge en constante
  filtratiegraad (>99,97% DOP).
  - Lage reststofemissie: minder dan 1 mg/m3 mogelijk.
  - Hoge filter standtijden.
  - Geringe afvalstroom: droog stof in de opvangbak.
  - Onderhoudsarm.

 • Plymoth Afzuigarmen

  Afzuigarmen worden in zeer veel toepassingen ingezet om stof en damp bij de bron af te zuigen. Afzuiging bij de bron geeft de beste bescherming voor mens en machine.

  Door een afzuigarm moeten dampen, gassen en stof direct bij de bron worden afgezogen voordat deze worden ingeademd of zich kunnen verspreiden door de ruimte. Hierdoor wordt een betere en gezondere werkomgeving gecreëerd, er is minder slijtage aan de machines en de schoonmaakkosten zullen verminderd worden. Voorwaarde is dat de afzuigarm licht en makkelijk te gebruiken is. Plymoth is hiervoor de beste keuze.

  www.miltech.nl/afzuigarmen.html

 • Dustcontrol Hoogvacuüm schoonmaaksystemen

  Miltech levert een groot scala aan vacuüm afzuigsystemen voor industriële toepassingen. Het Dustcontrol programma bevat onder meer pompen, filters, voorafscheiders, vacuümcontainers en diverse schoonmaakaccesoires.

  Voordelen van hoogvacuüm afzuiging zijn:

  - Lage verontreiniging van de omgeving en voor de mens
  vanwege afzuiging bij de bron.
  - Hoge productiviteit en groter comfort, omdat afzuiging altijd
  bij de hand is.
  - Lage installatiekosten vanwege één centrale unit, kleine
  leidingdiameters en goede uitbreidingsmogelijkheden
  naderhand.
  - Lagere filtratiekosten door centrale filtratie, kleine
  luchtvolumes en automatische filterreiniging.
  - Energiebesparing vanwege geringe luchthoeveelheden
  minder verwarmingskosten. Alleen afzuiging wanneer dit
  nodig is.
  - Aangename werkomgeving door een betere luchtbalans
  (geen tochtverschijnselen).
  - Weinig ruimte nodig voor het systeem en door kleine
  buisdiameters.
  - Multifunctioneel: afzuiging van schuurstof en slijpstof
  (afzuiging direct op het gereedschap) en
  schoonmaakwerkzaamheden zijn zonder meer mogelijk.

  http://www.miltech.nl/producten-afzuigsystemen-pat...

 • Plymoth ATEX afzuigarmen

  Atex afzuigarmen worden in zeer veel toepassingen ingezet om stof en damp bij de bron af te zuigen. Afzuiging bij de bron geeft de beste bescherming voor mens en machine. Miltech heeft een complete serie afzuigarmen die gecertificeerd zijn voor ATEX zone 0,1,2 en 20,21 en 22.

  Door een afzuigarm moeten dampen, gassen en stof direct bij de bron worden afgezogen voordat deze worden ingeademd of zich kunnen verspreiden door de ruimte. Hierdoor wordt een betere en gezondere werkomgeving gecreëerd, er is minder slijtage aan de machines en de schoonmaakkosten zullen verminderd worden. Voorwaarde is dat de afzuigarm licht en makkelijk te gebruiken is. Plymoth is hiervoor de beste keuze.

  Ook het maken van een afzuigarm aangepast aan uw wensen is mogelijk.

  De Super-PM is gemaakt voor de zwaarste eisen in de farmaceutische-, voedingsmiddelen- en chemische industrie. De metalen parallellogram ondersteuning is gemaakt van gegalvaniseerd staal voor een verhoogde bestendigheid tegen vocht en agressieve media.

  De Super-M is gemaakt voor de zwaarste eisen in de farmaceutische-, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Elk onderdeel is gemaakt van zuurbestendig, hoogglans gepolijst, roestvast staal: muursteun, parallellogram ondersteuning, handvat, mondstuk, klep, bouten en moeren.

  http://www.miltech.nl/producten-afzuigsystemen-pat...

 • High Care centraal stofzuigsysteem

  Een centraal stofzuigsysteem met lokale afscheiding en opvang van opgezogen materialen voorkomt dat verschillende afdelingen elkaar kunnen besmetten. Positieve monsters zijn nauwkeurig traceerbaar naar de bron.Kleurcoderingen van afscheiders en zuigaccessoires dragen bij tot de hoogst haalbare graad van veiligheid voor product en medewerkers.

  www.miltech.nl

 • Dustcontrol Mobiele stofzuigers

  Deze stofzuigers zijn afkomstig van de Zweedse fabrikant Dustcontrol die reeds jarenlang toonaangevend is op dit gebied. De unieke drie stappen filtratie onderscheidt de producten van Dustcontrol van andere conventionele stofzuigers. Het unieke gepatenteerde tegengestelde luchtpuls reinigingsysteem van het hoofdfilter zorgt ervoor dat het filter wordt schoongeblazen, waardoor een langdurige hoge zuigkracht gegarandeerd wordt. Alle Dustcontrol stofzuigers zijn voorzien van een HEPA filter, een wettelijke verplichting bij het werken met schadelijke stoffen als kwarts- en fijnstof. Daarnaast is er een uitgebreid pakket aan accessoires leverbaar met o.a.: slangen, koppelingen en afzuigkappen voor bronafzuiging op gereedschappen, waardoor de gebruiker niet wordt blootgesteld aan hoge concentraties schadelijke stoffen.

Product news

 • Miltech op Empack 2014

  Miltech presenteert zich op de Empack als specialist in industriële luchttechniek en andere milieusparende technieken. Bij het vullen van verpakkingen komt stof en/of damp vrij. Onze ontwerpen voor afzuig- en filterinstallaties zorgen ervoor dat de omgeving en het product vrij van stof en damp blijven. Waar bij het vullen iets misgaat, biedt een centraal of mobiel stofzuigsysteem de oplossing.
  Steeds meer ligt de nadruk bij onze ontwerpen van installaties op het integreren van energiebesparende aspecten. Dit zit bijvoorbeeld in het terugwinnen van warmte uit de afgezogen luchtstroom, het besparen van persluchtgebruik van stoffilters, het toepassen van IE3 generatie elektromotoren en het toepassen van frequentiegeregelde ventilatoren.
  Energie besparen en het reduceren van CO2 uitstoot gaan echter verder in de filosofie van Miltech. Op de Miltech stand wordt een nieuwe lijn kwalitatief zeer hoogwaardige energiebesparende verlichting geïntroduceerd. Zo blijft het zicht op uw te verpakken en verpakte producten stofvrij en kraakhelder.

  Miltech, standnummer C306

  www.miltech.nl

 • Miltech BV op EMPACK 2014

  Afzuiging en ontstoffing
  De verpakkingsmachine draait, het eindproduct rolt van de band. Maar op de verpakking zit stof en bij het vulpunt vervuilt de machine en de omgeving. Om dit te voorkomen is ervaring nodig. De productiesnelheid mag niet worden aangetast en het goede zicht op de machine en de snelle toegankelijkheid moeten behouden blijven.
  Miltech biedt het juiste ontwerp voor efficiënte afzuiging van stof en/of damp in uw productie omgeving. Afzuigsystemen in middendruk en hoogvacuüm worden op maat ontworpen.
  Sult® stoffilters zijn de beste in zijn soort en met Dustcontrol worden hoogvacuüm stofzuigsystemen gebouwd die afrekenen met overdracht van besmettingen of vervuiling tussen verschillende afdelingen. Dit vernieuwde concept biedt juist in een voedingsmiddelen omgeving, met hoge eisen aan de hygiëne, de mogelijkheid om centraal te stofzuigen. Wij informeren u graag op onze stand C306 op de Empack 2014.

  www.miltech.nl

Contact Miltech BV now!

Content is provided by exhibitors. If you consider any content inappropriate or misleading, please contact info@easyfairs.com