e-Commerce 2016 - Kistamässan, 11 - 12 May 2016

The complete event in the Nordic region within e-commerce and digital marketing
microsoft

När Microsofts marknadschef Karin Zingmark tillträdde för två år sedan fick hon i uppdrag att modernisera bolagets kommunikation. 

Karin Zingmark jobbade som presschef på Viasat i åtta år. I februari 2014 började hon på Microsoft – och vill förändra bilden av att Microsoft är "lite grått och trist".

– Traditionellt är Microsoft ett teknikdrivet bolag. Då är man inte så bra på kommunikation och marknadsföring. Man har inte haft fokus på märket Microsoft – det håller man på att förändra. Fram tills bara för ett år sedan har man haft en marknadschef per produktområde. Det tror jag är den största anledningen till att varumärket Microsoft inte avspeglar verkligheten, säger Karin Zingmark i podden.

Karin Zingmark tror att det är minst lika viktigt att marknadsföra innovativa produkter på ett innovativt sätt som produkter som inte är lika digitalt nyskapande.

– Det finns hur mycket som helst man kan göra inom det området. Microsoft har köpt Mojang nu (Markus Perssons spelbolag reds.anm) – köpet gick igenom i höstas till mina döttrars stora glädje. En av mina medarbetare – en gamer – hade byggt hela vårt kontor i Minecraft. Den grejen gjorde vi en film av som det blev mycket snack av sen..

Hör hela intervjun med Karin här!


Artikeln ovan är lånad härifrån

Den 11 maj gästar Karin e-commerce Stockholm för att prata mer om Digitalt ROI – hur man beräknar värde av sina marknadsinvesteringar. Läs mer här!