easyfairs

Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

Optimum Group

Optimum Group

1.F100

4801EA Breda
Netherlands
www.optimumgroup.nl

Optimum Group
A diverse group of printing companies, specialized in the field of UV flexo and digital printing, together they form a strong top three player in the Benelux self-adhesive label and flexible packaging market. The group primarily serves customers in the food, retail, cosmetics, pharmaceuticals, home & personal care, logistics and chemical industries.

Optimum Group™ Member companies are: Etiket Nederland, Vila Etiketten, Specialised Printer Max. Aarts, W&R Etiketten, Belona, Express Printing Business (EPB) and ASQ in Belgium.
The management of the companies will continue to be closely involved, and will jointly be responsible for the group which has been formed.

The company names Etiket Nederland, Vila Etiketten, Specialised Printer Max. Aarts, W&R Etiketten, EPB, ASQ and Belona will to be used. The companies will continue to operate independently, and will remain based at their current locations.
The services of Etiket Nederland, Vila Etiketten, Specialised Printer Max. Aarts, W&R Etiketten, EPB, ASQ and Belona to their existing customer base, will be fully guaranteed.

By joining forces all six companies will be able to serve their current customer base even better. Advantages for current and new customers will be a larger product offering, better service by a combined sales force and increased flexibility due to the higher number of production locations, based in the Benelux.

Products

Product news

 • Optimum Group member W&R Etiketten ook voor al uw booklets en meerlaagse etiketten

  Optimum Group member W&R Etiketten ook voor al uw booklets en meerlaagse etiketten

  Tilburg, 5 april 2017 - Optimum Group member W&R Etiketten, breidt de productenrange uit met de aanschaf van een machine voor zelfklevende booklets en meerlaagse etiketten; de Omega B5010 van AB Graphic International.
  In combinatie met het huidige machinepark aan drukpersen, stelt de geavanceerde machine W&R Etiketten in staat om booklets en meerlaagse etiketten te leveren in zowel grote als kleine oplages. De machine biedt tal van mogelijkheden in de vormgeving van het gewenste etiket, zoals afmeting, vorm, het aantal pagina’s of het aantal lagen.

  Jack Willemsz, locatie directeur van W&R Etiketten is enthousiast over de nieuwe aanschaf;
  “Wij ervaren vanuit onze klanten en de markt een toenemende behoefte om meer en duidelijker te communiceren met de eindklant. Een éénlaags etiket voldoet dan niet altijd aan de vraag, omdat daarop simpelweg niet voldoende ruimte is voor alle gewenste informatie. Een booklet of meerlaags etiket biedt dan uitkomst. De nieuwe machine sluit om die reden perfect aan bij het bestaande productportfolio en past binnen onze missie om klanten te helpen vanuit een one-stop-shop solution.”

  De nieuwe machine zal vanaf april dit jaar in productie gaan bij W&R Etiketten in Tilburg. Deze investering past binnen het meerjaren strategisch groeiplan van de Optimum Group in combinatie met het doorvoeren van een verdere specialisering & positionering binnen de groep.

  Over booklet etiketten
  Een booklet etiket bestaat uit meerdere lagen; de basis wordt gevormd door een zelfklevend etiket, met daarop aangebracht een niet zelfklevend hersluitbaar boekje of uitvouwbaar vel. Een booklet etiket biedt veel ruimte voor informatie en is daarom zeer geschikt voor o.a. productbeschrijvingen, gebruiksinstructies en promotionele doeleinden.

  Over meerlaagse etiketten
  Meerlaagse etiketten zijn 2 of meer labels op elkaar met hetzelfde formaat (ook wel sandwich etiketten genoemd). Op die manier kunnen 3 of zelfs 5 pagina’s van informatie worden voorzien. Vaak kunnen de etiketten worden geopend met een hechtvrije tab en opnieuw worden gesloten (ook wel peel & reseal etiketten genoemd). De etiketten die niet hersluitbaar zijn worden coupon etiketten genoemd.
  Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:
  Jack Willemsz, W&R Etiketten B.V. Tilburg, + 31 (0)13 571 2345

  www.optimumgroup.nl

Job ads

 • HR Adviseur (parttime) – Locatie Alkmaar

  Wie zijn wij?

  Optimum Group is een veelzijdige groep van 7 drukkerijen bestaande uit; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, ASQ en EPB (België) en Optimum Group Printing LLC (Verenigde Staten). Door bundeling van krachten is er een unieke combinatie van expertise op het gebied van UV flexo, rotatiedruk en digitale druk van onder andere zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Optimum groep is een sterke top 3 speler in de Benelux en richt zich voornamelijk op bedrijven binnen de voedingsindustrie, logistiek en bloemen- en plantenindustrie. Bij Optimum Group werken ruim 325 medewerkers.  Wie zoeken wij?

  Een HR Adviseur om ons HR-team te versterken voor 20 -24 uur per week. Je zal werkzaam zijn op de locatie in Alkmaar. Het HR-team bestaat uit 1 HR Manager, 1 Senior HR adviseur, 2 HR adviseurs en 1 HR administratief medewerker. In deze functie rapporteer je zowel aan de HR-manager als aan de betreffende locatie directeuren.  Doel van de functie

  Het uniform mede ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid binnen de organisatie wat bijdraagt tot het optimaliseren van de bedrijfsvoering.  Resultaatgebieden

  Personeels- en organisatiebeleid. Het ondersteunen op het gebied van de ontwikkelingen, het onderhouden en implementeren van beleid en beleidskaders op personeelsgebied, om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de bedrijfsprocessen en het bedrijfsresultaat.
  Personeelsontwikkeling en begeleiding. Verzamelen, bijhouden en verspreiden van relevante informatie om zorg te dragen voor kennisopbouw, kennisbehoud, kennisdeling en innovatie binnen de gehele organisatie. Tevens begeleiding van medewerkers op het gebied van ontwikkeling en (re-)integratie.
  Zorgdragen voor de complete personele administratie met alle daarbij komende aangelegenheden zoals dossier opbouw, contracten, verzuim- en verlofbeleid.
  Advisering over personeel in de breedste zin van het woord, zowel gevraagd als ongevraagd, met als doel te adviseren over het nemen van juiste beslissingen.
  Vertalen van beleid, mede ontwikkelen van een visie en initiëren en zorgdragen voor correcte, tijdige en consistente interne en externe communicatie, met als doel een optimale bedrijfssfeer te ontwikkelen, zowel intern als extern.


  Competenties

  Accuratesse.
  Samenwerken.
  Zelfstandigheid.
  Communicatief vaardig.
  Integriteit


  Functie- en opleidingseisen

  Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  Minimaal 2 jaar werkervaring in soortgelijke functie;
  Relevante werkervaring opgedaan in MKB;
  “Hands on”;
  Cijfermatig sterk;
  Kennis van relevante wet- en regelgeving;
  Empathisch vermogen;
  Werkervaring met een OR is een pre;
  Woonachtig regio Alkmaar;
  Bijblijven op vakgebied is een vereiste.


  Wat bieden wij?

  Optimum Group biedt je een afwisselende functie aan binnen een groeiende organisatie, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Optimum Group kenmerkt zich door een open en informele werksfeer, waarbij flexibiliteit, kwaliteit, innovatie en betrokkenheid centraal staan.  Heb je interesse in deze uitdagende functie dan kun je je motivatiebrief en CV mailen aan;

  Ilse.in.het.zandt@optimumgroup.nl of neem contact op met Ilse in ’t Zandt (HR Manager)

  06-57093697.

  http://www.optimumgroup.nl/vacatures-hr-adviseur/