Exhibitor catalogue

Book a stand

Our Exhibitors

Fevia (Federatie Belgische voedingsindustrie - Fédération de l'industrie alimentaire belge)

Fevia (Federatie Belgische voedingsindustrie - Fédération de l'industrie alimentaire belge)

E023

1000 Bruxelles
Belgium
www.fevia.be

Fevia, the Federation of the Food and Drink Industry in Belgium, represents 27 sectors and 691 companies that produce quality food and drinks products in Belgium. We are committed to a sustainable growth of the Belgian food industry in concertation with all stakeholders. With the brand "Food.be – Small country. Great food.", we promote the quality, diversity and innovation of Belgian food worldwide.

Keep posted about the latest news from Fevia and register for the newsletters of Fevia on www.fevia.be

Product news

 • Plastic verpakkingen: de voedingsindustrie engageert zich!

  Te veel verpakkingen en vooral te veel plastic. De voedingsindustrie is niet blind voor maatschappelijke bezorgdheden. Ze nam haar verantwoordelijkheid, neemt ze en zal ze nog verder nemen. Het bewijs in vier punten.

  https://www.fevia.be/nl/nieuws/plastic-verpakkinge...

 • Schrijf u nu in voor het verpakkingsseminarie "Design for Recycling" op 3 oktober

  Op 3 oktober organiseert Fevia een seminarie rond een betere recyclage van verpakkingen op de verpakkingsbeurs Empack in Brussel. We zullen er de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan u voorstellen. Niet te missen!

  https://www.fevia.be/nl/nieuws/schrijf-u-nu-in-voo...

 • De Belgische voedingsindustrie gaat voor een optimale recyclage van alle verpakkingen

  Op maandag 16 april stelde minister Marghem de resultaten van de studie van Go4Circle voor, over verpakkingen in de PMD zak die de sortering en recyclage verstoren. De studie bevestigt dat 84% van het afval effectief wordt gerecycleerd in België. De studie wijst echter evenzeer op de belemmeringen vanuit het ontwerp van de producten en verduidelijkt tevens de technologische grenzen van recyclagebedrijven. Fevia prijst het initiatief van minister Marghem, dat in de toekomst als basis zal dienen voor een constructieve dialoog tussen de verschillende actoren van de circulaire economie. Fevia en haar leden werken vandaag reeds actief aan oplossingen en engageren zich om dat samen met alle betrokken partijen ook in de toekomst verder te doen.

  https://www.fevia.be/nl/nieuws/de-belgische-voedin...