Exhibitor catalogue

Book a stand

Our Exhibitors

FANUC Benelux BVBA

FANUC Benelux BVBA

B039

2800 Mechelen
Belgium
www.fanuc.eu

FANUC has specific products suitable for all picking, packing and palletising applications for the food and packaging industry.
Moreover FANUC offers intelligent software such as the fully integrated vision system (iRVision), iRPickTool (pick and place products off a moving conveyor) and the 3D Area Sensor (fully automated Bin Picking) that gives your production that extra to increase your productivity. FANUC robots give your production process the speed and flexibility it needs.

Products

Product news

 • FANUC eerste SCARA robots zijn een succes.

  Na de succesvolle Benelux introductie op de TechniShow vorig jaar in Utrecht, presenteert FANUC zijn SCARA robots nu ook op de Empack beurs in Brussel, van 03 tot 04 oktober.
  De FANUC SCARA robots werden vorig jaar heel positief onthaald. Zeker de nieuwe manier van programmeren ontlokte heel wat lovende reacties. Dankzij de iRProgrammer software interface wordt programmeren nu nog eenvoudiger en gebeurt dit stadaard via PC, tablet of smartphone. Indien gewenst, kan het programmeren nog steeds via de Teach Pendant gebeuren.
  Bezoekers aan de Empack beurs kunnen de gebruiksvriendelijke programmatie van de FANUC SCARA zelf komen uittesten.
  De huidige SCARA reeks bestaat uit twee 4-assige varianten; de SR-3iA en SR-6iA met respectievelijk een payload van 3 en 6 kg.
  De controller van deze reeks wordt uiterlijk gekenmerkt door zijn enorme compactheid. Uiteraard zonder in te boeten aan alle beschikbare accessoires (vision, line tracking, …) en hard en software features.

  https://goo.gl/6zjazU

 • FANUC PalletPro – efficiënte palletpatronen creëren

  Of u nu dozen, zakken of kratten moet palletiseren, de criteria voor het stapelen blijven dezelfde: afmetingen van de verpakking, aantal stapellagen, met of zonder tussenvel….
  Een hele puzzel om het meest efficiënte palletpatroon te vinden. Zeker wanneer een van deze criteria vaak kan wijzigen.
  Met FANUC PalletPro genereert u met enkele klikken het meest efficiënte palletpatroon. Simpelweg door de criteria een voor een in te voeren in PalletPro berekent deze software het meest gepaste patroon. Dit is wat FANUC efficiëntie, tijdbesparend en gebruiksvriendelijk noemt!
  PalletPro is een totaalpakket; het genereert niet alleen het meest efficiënte palletpatroon, het genereert eveneens onmiddellijk het robotprogramma.
  Tijdens de Empack beurs in Brussel, 03 tot 04 oktober, kunnen de bezoekers zelf ervaren hoe eenvoudig u palletpatronen kan aanmaken. Breng uw verpakking mee of bezorg ons uw palletiseeruitdaging.

 • FANUC Duals Check Safety - Safety First

  FANUC Dual Check Safety of kortweg DCS genoemd, controleert zowel de positie en snelheid van de robot in voor gedefinieerde zones (3-dimensionaal) waardoor een verhoogde veiligheid gecreëerd wordt voor de operator, de robot en de periferie.
  Met deze DCS technologie is FANUC toonaangevend op gebied van robotveiligheid. FANUC behaalde met zijn DCS de ISO 13849-1 norm, PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).
  Deze technologie helpt de operator op een veilige manier in een robotcel te werken, maar ook de robot en zijn periferie te beschermen tegen een mogelijke impact.
  Dankzij DCS kunnen robotcellen veel compacter en kostenbesparend gebouwd worden.
  Hekwerk of lichtgordijnen kunnen dichter bij de robot geplaatst worden. Bovendien hoeven er minder veiligheidscomponenten gebruikt te worden door de combinatie met de FANUC Safety BUS interface.
  Alle FANUC robots kunnen trouwens uitgerust worden met DCS.
  Tijdens de Empack beurs in Brussel, 03 tot 04 oktober, presenteert FANUC een robotcel uitgerust met DCS zodat bezoekers zelf de veiligheidszones kunnen uittesten.

  https://goo.gl/zhDATL

 • Nieuwste FANUC palletiseringsrobot

  De M-410iC/500 is FANUC’s nieuwste palletiseringsrobot. Met een capaciteit van 500 kg en een bereik van 3130 mm is deze vierassige robot inzetbaar in veeleisende toepassingen. De holle pols biedt maximale bescherming aan de bekabeling tussen robot en grijper wat dus een verhoogde betrouwbaarheid geeft.
  De M-410iC/500 is een uitbereiding van de M-410iC serie die reeds bestaat uit een 185kg en een 315kg uitvoering.

  http://goo.gl/2gQ40H

 • Nieuwe FANUC M-20iB/25 handling robot

  Smoother design - uiterst geschikt voor moeilijke omgevingen

  Met de M-20iB/25 lanceert FANUC een nieuwe handling robotserie. Wat meteen opvalt, is het nieuwe robotdesign. Deze is volledig afgesloten waardoor de robot uitermate geschikt is voor diverse toepassingen in moeilijke en veeleisende omgevingen zoals de voedings- en farmaceutische industrie.

  Het robotontwerp van de M-20iB/25 ligt in lijn met de LR Mate robotserie. Het nieuwe design zorgt er voor dat alle motoren en kabels volledig afgesloten zijn. De gebruikersinterface is nu geïntegreerd in de robot bovenarm. De volledige robot heeft strandaard IP67-beschermingsgraad.

  Tijdens de Empack beurs in Utrecht wordt de nieuwe FANUC M-20iB/25 handling robot als primeur aan de Benelux markt getoond op de stand van FANUC.
  Hal 11, Stand C008

  http://goo.gl/nJkiEn