Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

Hager Elektro AB

Hager Elektro AB

H:06

43144 Mölndal
Sweden
http://www.hager.se

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Hager erbjuder lösningar som är lätta att installera och enkla att använda.

Products

Product news

 • Klassiskt 230V-uttag med 2 kraftfulla USB-laddare

  Snabbare, mer kraftfullt och flexibelt.
  Täck två applikationer med en enhet: Den nya apparaten kombinerar ett klassiskt 230V-uttag med 2 kraftfulla USB-laddare. Detta spar tid, utrymme och pengar vid installation. Den kompakta 2-i-1-lösningen rekommenderas för snabb eftermontering och passar perfekt i en bostad, hotell, kontor eller andra offentliga byggnader.

  https://www.hager.se/loesningar/nyheter/vaeggappar...

 • Personskyddsbrytare – smart teknik för en bekvämare vardag

  Den tekniska utvecklingen sker snabbt, ökade krav på bekvämlighet i hemmen ställer större krav på elanläggningen. Med en installerad personskyddsbrytare får du en driftsäkrare elanläggning. Skydda både dig och din bostad mot onödiga strömavbrott med hjälp av personskyddsbrytare.

  Varför du ska installera en personskyddsbrytare?
  Med hjälp av personskyddsbrytare säkrar du varje grupp separat inom elanläggningen. Vid eventuellt fel på en förbrukare så slocknar bara den drabbade gruppen och skyddar samtidigt andra delar i byggnaden från att stå utan el. Genom att installera en personskyddsbrytare på varje grupp så blir det enkelt att lokalisera felet. Det sparar tid och gör en husägare mer självständig som slipper ta hjälp av en elfirma.

  Vad är en personskyddsbrytare?
  En personskyddsbrytare är en kombination av jordfels- och dvärgbrytare som skyddar dig mot jordfel eller överbelastning i elnätet. Jämfört med traditionella jordfelsbrytare som slår ut all el i din bostad, oavsett hur liten skadan är, säkerställer personskyddsbrytaren att bara felkällan slås ut. Detta ger dig även en tydlig struktur i elskåpet så att du snabbt kan identifiera var felet uppstod.

  Vad ska jag skydda
  Mikael Hylander, produktchef på Hager rekommenderar att skydda de vanligaste felkällorna, exempelvis uttag utomhus, ytterbelysning, eller eluttag i badrummet - de platser där det lätt kommer in fukt. Det kan även vara en bra idé att skydda de mest sårbara grupperna som, utan eltillförsel, orsakar de värsta skadorna. Skulle till exempel du och din familj vara på semester kan en personskyddsbrytare skydda hemmets kyl-o-frys, och ni slipper komma hem till ett illaluktande eller fuktskadat kök.

  Personskyddsbrytare från Hager tryggar idag allt fler hem, så påbörja din installation idag.

  Det är säkrast så!

  https://www.hager.se/loesningar/installationsloesn...

 • Effektbrytare h3+

  Byggnadens storlek ökar inte bara energibehovet utan samtidigt ökar kraven på säkerhetsprodukterna. De nya effektbrytarna h3+ (MCCB) har brytförmåga upp 70 kA vilket ökar säkerheten utan att kompromissa med driftsäkerheten. h3+ effektbrytare finns i två storlekar och ett stort antal varianter och kan enkelt integreras i Univers N- apparatskåpssystem från Hager. h3+ effektbrytare kopplar effektivt bort kortslutningsströmmar och överbelastningar!

 • Strömställarserien berker Q.7 förhöjer hemmets karaktär

  Hager kompletterar nu strömställarserien berker Q med en ny familjemedlem. Redan vid första ögonkastet visar formen att berker Q.7 är en del av Q-familjen, men den särskiljer sig från berker Q.1 och berker Q.3 genom andra dimensioner och en ”svävande“ design.

  Mångsidighet är en av seriens styrkor med över 250 möjliga kombinationer täcker berker Q.7 de flesta behov och önskemål. Från den enkla strömställaren och praktiska timern, till KNX tryckknappen för reglering av ljus, persienner eller markiser. Genom det stora utbudet av olika ramar i flertalet material, plast, skiffer, betong, aluminium, rostfritt stål och glas kan rätt utseende och känsla skapas för varje önskemål.

  Strömställarens visuellt svävande effekt fås genom att man har kombinerat ett av flertalet tillgängliga materialval med ett delvis genomskinligt bakstycke vilket möjliggör genomsläpp av väggens bakgrundfärg.

  Strömställarserien berker Q.7 är kompatibel med sina syskonserier berker Q.1 och berker Q.3 vilket innebär att väggapparater från hela Q-familjen enkelt kan uppdateras. Ta helt enkelt bort vippan eller centrumbrickan på den apparat som du vill uppdatera, lossa den gamla ramen och ersätt den med en ny önskad ram från serie berker Q.7. Funktionen förblir desamma, men utseendet ändras helt.

  https://www.hager.se/loesningar/nyheter/vaeggappar...

 • Svarta kanaler passar bättre i utvalda miljöer – finns nu också med tejp

  Behovet av svarta kanaler ökar i takt med att anpassningskraven på interiören höjs. I en miljö med både foder och strömbrytare i svart är en svart kanal ett måste. Svarta kanaler smälter också bättre ihop med fondväggar och starka färger.

  Svarta LF-kanaler finns i dimensionerna: 15x15mm, 20x35mm, 30x45mm, 40x60mm och 60x110mm med tillbehör.

  11 553 83 LF 15x15
  11 575 48 LF 15x15 med tejp
  11 572 86 LF 20x35
  11 575 49 LF 20x35 med tejp
  11 553 87 LF 30x45
  11 553 99 LF 40x60
  11 554 11 LF 60x110

 • Ny generation energimätare för direkt mätning upp till 125A

  Hager lanserar ny energimätare för direkt mätning upp till 125 A. Energimätarna uppfyller alla krav för intelligent energiövervakning i bostäder och kommersiella fastigheter. De MID-godkända mätarna kan användas för faktureringsändamål, samt för företag eller större fastigheter vid installation av energihanteringssystem enligt ISO 50001. Dessutom har energimätarna funktioner som bara går att få från Hager.

  Hagers nya energimätare erbjuder konsumenter, elleverantörer och elinstallatörer ett tydligt sortiment med konsekvent funktionalitet. Mätarna är dubbelriktade för inköp och leverans av energi, det vill säga, räknarna kan registrera både köpt och producerad el. Dessutom mäter de aktiv, reaktiv och skenbar effekt. 1-fas 3 x 80A mätning för integrationen i övervakningssystem använder endast en bussadress i stället för tre, en funktion som Hager är ensamma om att erbjuda. Dessutom finns varianter för indirekt mätning via strömtransformatorer upp till 6000 A i Hager-sortimentet.

  För att säkerställa en heltäckande användning av de nya energimätarna i bostäder och kommersiella fastigheter är mätarna utrustade med alla vanliga gränssnitt. Beroende på version kommunicerar de via pulsmätning, den vanliga M-bussen som används i bostäder eller via Modbus, som övervägande används i kommersiella byggnader. Modbusenheterna är utrustade med antingen skruvteknik eller praktisk plug-and-play teknik. RJ45-kontakten garanterar en felfri och enkel anslutning till energiövervakningsservern agardio manager.

  Fakta:
  • Direkt mätning upp till 125 A. 1-fasmätningar upp till 40A, 80A samt 3x80A
  • 3-fasmätningar upp till 40A, 80A och 125A direkt mätning är möjlig

  https://www.hager.se/loesningar/nyheter/energidist...

 • Hager erbjuder ny infälld FW-kapsling

  Hager har grundligt reviderat sin FW-kapsling, som framgångsrikt lanserades på marknaden 2007. Sortimentet är utökat till fem varianter och inkluderar en ny medieversion. Liksom sin föregångare har den nya FW-kapslingen ett monteringsdjup på bara 110 millimeter vilket gör den till en idealisk lösning för infälld montering i vägg.

  När det gäller infälld montering i vägg så har den nya FW-kapslingen många nya tekniska fördelar: till exempel en 130 procentig ökning av utrymmet för kabelinföring, större kabelgenomföringar i plast upp- och nertill, samt att den är utrustad med två kabelgenomföringar bak per fältbredd. Under alla omständigheter är den nya FW-kapslingen exceptionellt flexibel när det gäller kabelingångar.

  Utöver den klassiska perforerade plattan är mediafältet utrustat med robusta monteringsplattor i plast och plastdörr finns tillgänglig för att förbättra WLAN-signalen. Plastdörrar finns antingen som hel eller som slitsad. Den sistnämnda förbättrar också värmeavledningen vid hög användning av utrustning. Den nya FW-kapslingen har även integrerade väggfästen som standard och är förberedd för installation med Hager väggankare.

  Ytterligare funktioner på nya infällda FW-kapslingen är vertikala och horisontella beröringsskydd för maximalt skydd mot kontakt, integrerad dragavlastning, valfri ventilationssats utrustad med två kabelkanaler, en per sida för "ordnad" kabeldragning.

  Fakta:
  • De nya FW-kapslingarna är konstruerad för nominella strömmar upp till 125A
  • De finns från 36 till 252 moduler och är tillgängliga från tre till åtta rader på höjden alltså från 450 till 1200 millimeter och från ett till tre fält i bredderna 250 till 750 millimeter.
  • Kapsling i skyddsklass II erbjuder skyddsnivå IP30, slagtålighet beroende av dörrvariant IK07 / IK09.
  • FW-kapslingen levereras komplett med DIN-skenor och frontstycken samt noll/jord-utrustning.

  https://www.hager.se/loesningar/nyheter/energidist...