Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

Ecolux AB

Ecolux AB

H:09

265 21 Åstorp
Sweden
http://www.ecolux.se/

Ecolux förser miljöer där människor arbetar, med belysningslösningar och armaturer som ger ett så bra ljus att det ökar välbefinnandet och prestationsförmågan. Företagets huvudkontor och montageanläggning ligger i Hyllinge strax utanför Helsingborg. Lösningar och produkter marknadsförs genom en rikstäckande försäljningsorganisation. Ecolux ingår i Thinkway-koncernen.

Products

Product news

 • Bello Tunable White

  Ecolux lanserar nu det dynamiska ljuset, både vad gäller ljusmängd och färgtemperatur. Med det dynamiska ljuset har du flera möjligheter att få den positiva förändringen av ljuset. Antingen genom att du låter ljuset variera över dygnet, med varmt ljus vid gryningen och solnedgången och ett kraftfullare och kallare ljus mitt på dagen. Eller om du vill låta ljuset bli ett pedagogiskt hjälpmedel i den lärande miljön, uppgifter som kräver mer koncentration, som till exempel matematik, får då mer ljus och en högre färgtemperatur. Medan till exempel undervisning i språk kan ske i ett varmare ljus och vid en lägre ljusnivå. För att få detta låter du systemet styras med DALI Device Type 8, valet av kontrollenheter beror på uppgiften.
  -2700 K till 6500 K
  -L90 50 000 h/L70 1 00 000 h
  -IP40 underifrån/ IP44 underifrån (med tillbehör)
  -för modulundertak, kant A (T24)
  -Tunable White finns även för utanpåliggande montage

  http://www.ecolux.se/produkt/bello-tunable-white/

 • Sniper D

  Att skapa effekter är att med ljusets hjälp lyfta fram detaljer i rummet, detaljer som du vill ska framträda mer än andra. Sniper D med sin eleganta design, är ett spännande inslag i rummet. Sniper finns även i en lite mindre variant, Sniper D mini.

  http://www.ecolux.se/produkt/sniper-d/

 • Aberdeen

  Aberdeen är en elegant och robust stolptoppsarmatur. Ljuset riktas nedåt och fördelas symmetriskt runt stolpen. Aberdeen är anpassad för bl.a. gång- och cykelvägar och parkeringsytor.

  http://www.ecolux.se/produkt/aberdeen/

 • SkyLine Up

  SkyLine har utvecklats för att tydliggöra rummets gestaltning samtidigt som den skall ge rummet ett mjukt och behagligt ljus. Den finns med Satinéskiva eller mikroprismatisk skiva och armaturens mjuka ljus ger en energieffektiv, vertikal och horisontell belysning.

  http://www.ecolux.se/skyline-up/

 • Palestra

  Palestra är en robust, kraftfull och lättmonterad sporthallsarmatur för den lilla gymnastiksalen upp till den större sporthallen. Armaturhuset är robust och ljusöppningen täckt med en polykarbonatskiva som effektivt står emot bollar. Armaturen är bollskyddsgodkänd enligt DIN 57 710-13/VDE 0710-13. Ljusflödet är upp till 22 300 lm och ett ljusutbyte på upp till 130 lm/W medför att ett minimalt antal armaturer behövs för att lösa belysningsuppgiften. Med flera alternativa montagemöjligheter och enkel inkoppling i gaveln, är armaturen snabb och enkel att montera.

  http://www.ecolux.se/produkt/palestra/

 • Billund

  Billund är en innovativ och högpresterande väg- och gatubelysningsfamilj. Billund erbjuder hög effekt, robust miljöskydd och en smal attraktiv profil. Den kan enkelt monteras på befintliga gatubelysningsstolpar. Med en avancerad optisk teknik som minimerar ljusföroreningar, optimerar ljusfördelning och säkerställer att ljuset hamnar där det ska.

  http://www.ecolux.se/produkt/billund/