Exhibitor catalogue

Our Exhibitors

Elma Instruments AB

Elma Instruments AB

B:03

12356 FARSTA
Sweden
www.elma-instruments.se

Elma Instruments har mer än 45 års teknisk know-how och är Skandinaviens största distributör av test- och mätutrustning. Våra 50medarbetare är alla välutbildade och står naturligvis gärna till tjänst för råd och vägledning vid tekniska frågor likaväl som val av nya produkter. Vi erbjuder även kurser i mätteknik och termografering.

Products

Product news

 • LAN-test och kabelcertifiering i en helt ny dimension

  Med LanTEK IV kabelcertifierare blir konkurrenterna satta på efterkälken - Elma Instruments presenterar den helt nya LanTEK IV från Ideal Networks. LanTEK IV kabelcertifierare kommer med en ny standard till industrin, som ändrar sättet du certifierar på. Kat. 6A testas och sparas på en tid kortare än 7 sekunder och eftersom man kan testa ända upp till 3000MHz (beroende på mo-dell), finns det gott om utrymme för framtida, godkända ISO- och TIA-teststandarder. VisiLINQ™ permanent linkadaptrar - Ett nytt och unikt sätt att testa på, som gör det möjligt föranvändaren att starta test, se godkänt/fel, samt om man har förbindelse med remote-enheten, utan att man måste titta på testaren. Detta gör det möjligt för teknikerna att ”work smarter not harder”, vilket sparar tid och ökar produktiviteten. Cloud-lösning och Live-support - Ideal AnyWare Cloud fungerar på alla plattformar (PC-, Mac-, Andriod- och iOS-enheter) och ger dig gratis lagringsplats i molnet. Dela dina rapporter enkelt genom att skicka länkar till testrap-porten. Bifoga projektfiler, ritningar, videos och bilder till rapporterna.

  https://elma-instruments.se/produkter.aspx?Search=...

 • Elma X One revolutionerar ditt spänningstest

  Du skall alltid kontrollera spänningslöst tillstånd innan du arbetar på en elinstallation. Det kan gälla ditt liv! Testet skall utföras med en spänningstestare i enlighet med DS/EN 61243-3. Du får alltså inte utföra spänningtestet med din multimeter eller tångmultime-ter. Det löser nu Elma instruments med Elma X One, som helt unikt kombinerar spänningstest enligt 61243 med öppen strömtång och standard multimeterfunktioner, där allt mäts noggrannt med True RMS. Många mätfunktioner, t.ex. mätning upp till 1000V och 200A, beröringsfri polsökare, resistansmätning, genomgångstest samt fasföljd. Allt detta i kombination med smarte funktioner som t.ex. utbytbara testledningar och testspetsar, bakgrundsbelyst display och ficklampsfunktion samt bälteshölster täcker varda-gens alla behov för elektriska mätningar. Så där du förut var tvungen att arbeta med flera instrument, täcker nu ett instrument de allra flesta av dina behov för elektrisk mätning, lättare, snabbare och säkrare.

  https://elma-instruments.se/produkter/elma-x-one-2...

 • Elbilens laddare skall också testas

  Det är fokus på förnybar energi. Tillsammans med Metrel, fokuserar Elma Instruments också på test av förnybar energi. EVSE, alltså elbilens laddare skall även den installationstestas. I takt med att elbilar och därmed också laddutrustningen ökar i omfattning, är det viktigt att välja en installationstestare, som också kan testa framtidens installationer. Specialkontakter, typ B JFB eller separat DC-övervakning utmanar din installationstestare. Elma har lösningen klar, så du också kan testa framtidens installationer. Se den senaste generationen av Eurotest - generation X - och det stora tillbehörsprogrammet, specifikt för test av EVSE, även t.ex. PP, CP-simulerad kommunikation med laddstolpen. Med en Eurotest från Metrel, är du alltid säker på att kunnea uppdatera för test av de senaste installationer. Liksom de övriga instrumenten i Metrels generation X, finns det flera kommunikationsmöjligheter liksom instrumenten är fullt programmerbar. Bygg testsekvensen på kontoret, skicka den till montören och låt instrumentet guida genom testerna, med bilder, diagram och beskrivningar. Lättare, säkrare och snabbare blir det inte.

  https://elma-instruments.se/produkter/metrel-a1532...

 • Ny motortestare ser felet innan det uppstår

  Elma Instruments lanserar helt nya instrument från ALLTEST Pro på Elmässan, ATP 34 och ATP 7. Cirka hälften av alla haverier på elektriska motorer börjar som elektriska fel. Men bara 5% börjar som isolationsfel till chassi, så när felen kan hittas med en isolat-ionstestare är det ofta för sent. Amerikanska ALLTEST Pro- instrumenten hittar och diagnosticerar felet, redan innan det uppstår. Vid de första kontamineringsfelen, fasosymmetrin och tecken på isolationsfel i lindningar, kan de uppdagas och förebyggas i tid. ALLTEST Pro-instrumenten är handhållna och batteridrivna, och kan därför testa vid motorn, men ger dig en detaljgrad som hittills har krävt att motorn blev hämtad till testbänken. ATP34 och ATP7 är klara för att revolutionera tidsförbrukningen vid förebyg-gande underhåll och felsökning på elektriska motorer.

 • Professionell termisk kamera

  Elma Instruments presenterar FLIR T840, en ny termisk kamera, som är helt perfekt för den professionella termografören. Kame-ran har en superkänslig detektor med 464x348 pixlar = 161.472 pixlar - med funktionen Ultramax aktiverad, är upplösningen på hela 645.888 pixlar. FLIR T840 har etnfantastiskt skarp bild, och aktiverar du funktionen MSX, är den termiska bilden så skarp, att du i många fall kan läsa texten på elektriska komponenter och liknande. Kameran har alla de fantastiska funktioner, som termogra-fören kan drömma om bl.a. inbyggd elektronisk sökare laseravståndsmätare, GPS, temperaturområde upp till 1500˚C, en super-känslighet på under 0,03˚C – och mycket mer. FLIR T840 ger dig alla möjligheter att få skarpa bilder med hem från dina uppdrag, då kameran har hela 4 olika fokusprogram. Du kan välja mellan kontinuerlig autofokus, autofokus med användning av laser-avståndsmätare, autofokus baserat på bildens kontrast samt manuell fokus. FLIR T840 är en perfekt ergonomiskt uppbyggd ka-mera, eftersom själva kameradelen med lins kan vridas 180˚ i förhållande till resten av kameran – så oavsett om du skall termogra-fera högt eller lågt, kan du alltid hitta korrekt vinkel i förhållande till objektet.

  https://elma-instruments.se/produkter/flir-t840-(2...

 • Tester både apparater, maskiner och centraler

  Bygger du centraler och maskiner eller utför du kontroll av elektriska apparater, skall de testas. Elma har samlat alla funktioner i ett instrument, Multiservicer XD MI3325, så du kan t.ex. testa centraler efter 61439, maskiner efter 60204 och mycket annat. Multiservicer- serien är extremt ”tuff” och inbyggd i en kraftig väska, som skyddar instrumentet i klass IP54 när det inte används. Liksom de övriga instrumenten i Metrels generation X, finns det flera kommunikationsmöjligheter liksom full programmerbarhet. Bygg testsekvensen, tryck på testknappen en gång och låt instrumentet guida dig genom testerna, med bilder, diagram och be-skrivningar. Lättare, säkrare och snabbare blir det inte.

  https://elma-instruments.se/produkter/metrel-multi...