Exhibitor list

Kistamässan, Stockholm
Stockholm, Sweden
17 - 18/10/2018

Our Exhibitors

Hager Elektro AB

Hager Elektro AB

H:06

43144 Mölndal
Sweden
http://www.hager.se

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Hager erbjuder lösningar som är lätta att installera och enkla att använda.

Products

Product news

 • Hager utökar sin serie med energimätare med en Mbus-mätare för direktmätning upp till 80A på 4 moduler

  Hagers serie av energimätare utökas med en trefas energimätare med direktanslutning 80A och MID-godkänd samt M-Bus-kommunikation. Mätaren tar endast 4 modulplatser. Den är utrustad med en bakgrundsbelyst LCD-display och 3 tryckknappar för att visa Effekter, V, I, PF, F, P, Q och för att konfigurera någon parameter. Design och tillverkning av denna mätare uppfyller kraven enligt standard EN 50470-3.

  https://www.hager.se/e-katalog/elcentraler-och-nor...

 • Hager uppdaterar hagercad - verktyget för planering och konfiguration av kopplingsutrustningar

  Hager lanserade programvaran hagercad för elinstallatörer, konsulter, apparatskåpsbyggare, arkitekter, byggbolag och byggherrar i början av 2018. Programmet gör det enklare att arbeta med planering och konfiguration av kopplingsutrustningar. Det säkerställer att arbetet överensstämmer med standarder och det är lätt att använda. De senaste standarderna identifieras och uppfylls automatiskt. Fördelen med programmet är samspelet mellan alla enskilda komponenter med hög mjukvaruintelligens.

  Programmet har fått en helt uppdaterad produktkatalog med de senaste hagerprodukterna samt hela strömställarprogrammet.

  https://www.hager.se/hjaelpmedel-ladda-ner/hagerca...

 • Hager ansluter världen av uppkopplade enheter och tjänster

  IoT-Gränssnittet ansluter världen av uppkopplande enheter och tjänster med KNX. Vilket innebär obegränsade anslutningar till Internet of Things. ”Vårt IoT-Gränssnitt är lätt att integrera samt lätt att installera och och kopplar samman flertalet framtida enheter och tjänster”, säger Björn Rudolfsson, Produktchef på Hager.

  Det nya IoT-gränssnittet från Hager tillåter en sömlös integration av uppkopplade enheter, även kallade ”IoT eller “Internet of Things”. En snabb och enkel KNX-lösning för innovativa funktioner i ett smart hem. Framtidens Smarta hem kommer att vara mer uppkopplade än vi idag kan föreställa oss och Iot-Gränssnittet har utvecklats som ett framtidsäkert alternativ vilket innebär att det fungerar som en översättare som låter Smarta hem-enheter kommunicera med varandra, idag och i framtiden.

  Antalet uppkopplade enheter förväntas att fyrdubblas fram till år 2020, från sex miljarder till över 25 miljarder. Som ett resultat av detta kommer smarta enheter utgöra en av de största delarna av uppkopplade enheter i konsumentsektorn. I detta nu utvecklas innovativa sätt att ansluta och integrera smarta objekt i nya enheter, t.ex. för Amazon Echo, och nya möjligheter utvecklas kontinuerligt tack vare IFTTT. Med sin kapacitet att integrera upp till 1 000 funktioner, är IoT-Gränssnittet från Hager kombinerat med KNX, förberedd för denna uppkopplade framtid. Applikationer så som Sonos, Philips Hue, Netatmo och Amazon är integrerade direkt i IoT-Gränssnittet och väntar bara på att konfigureras,

  https://www.hager.se/iot

 • Självtestande jordfelsbrytare med automatisk återställning

  I vissa anläggningar måste det säkerställas att avbrott undvika vid jordfelstest. I bland sitter jordfelsbrytaren i installationer där man inte vill ha driftavbrott vid jordfelstest eller att jordfelsbrytaren är placerad på en svårtillgänglig plats. Om en jordfelsbrytare ligger i till-läge för länge kan brytarmekanismen bli trög. Det kan medföra att jordfelsbrytaren inte löser ut vid ett fel. Jordfelsbrytaren är försedd med automatisk testfunktion som utför automatisk och periodisk test av jordfelsbrytaren, utan att slå ifrån installationen. Under detta test fungerar jordfelsbrytarens samtliga funktioner genom en by-pass krets. Jordfelsbrytaren har dessutom även en automatisk återstartsfunktion. Den kan lösa ut även på grund av temporära felorsaker som inte har orsakats av ett direkt jord- eller apparatfel i anläggningen.

  https://www.hager.se/loesningar/nyheter/energidist...

 • Berker S.1 2-vägsuttag - perfekt in i minsta detalj

  Hagers 2-vägsuttag gör strömställarprogrammet ännu bredare. Med över 40 nya artiklar finns det ett vägguttag för de flesta behov.

  ”Uttagen är snabba, bekväma, flexibla, robusta, enkla att installera och säkra använda. I och med detta vågar vi påstå att vi lanserar ett av marknadens bästa och mest mångsidiga vägguttag”, säger Björn Rudolfsson produktchef på Hager.

  Uttagen kommer initialt att börja säljas i strömställarserien S.1 och möjligheterna är oändliga. Hel- eller delinfällda uttag för vanliga apparat- eller för 1½-dosor, installerade var för sig eller i kombination. Standarduttag för 3-ledare, med X-plint för 5-ledare, med delad brunntändning samt ett dedikerat uttag godkänt för 440V till tvättmaskin och torktumlare.

  Några unika fördelar är bland annat att strömförande delar av insatsen är beröringsskyddade även utan lock (ej petskyddade). Klorna är helt infällda i uttaget för att inte fastna eller skada isolering på ledare i dosan av misstag. Snabbanslutningarna är enkla att öppna med ett finger eller skruvmejsel. Det finns ett lasertryckt inkopplingsschema på baksidan för att undvika att fel typ av uttag anskaffas och installeras.

  https://www.hager.se/nyheter-loesningar/nyheter/ny...

 • coviva - enkel och modern lösning för smarta hem

  Det finns många lösningar för smarta hem, men coviva är annorlunda. coviva erbjuder en lösning utan komplicerad installation av extra kablage, något som normalt kan kräva omfattande strukturella åtgärder. Detta gör coviva till den optimala lösningen för alla som vill modernisera eller renovera sitt hem.

  Hjärtat i denna trådlösa smarta hem lösning är coviva. Den fungerar som ett gränssnitt till internet och kopplar samman alla trådlösa quicklink-produkter i en app. ”En quicklink-installation som styrs via coviva kan konverteras till KNX easy eller KNX ETS. I och med detta är Hager den första tillverkaren på marknaden att erbjuda en universal KNX-lösning för alla tillämpningsområden, oavsett om det gäller renovering eller nybyggnation av bostäder”, säger Björn Rudolfsson produktchef på Hager.

  Det finns många fördelar. Belysning, persienner/markiser och värme kan enkelt styras via en app. Detta sparar inte bara tid utan också energi och pengar. Med coviva kan du skapa dina egna scenarion, som kallas covigram, så att du kan få din styrning och reglering av belysning och värme automatisk, precis som du alltid har önskat.

  De trådlösa quicklink-produkterna är små, endast 40x40mm och kan placeras bakom befintliga väggapparater. Och allt kan enkelt driftsättas och styras med hjälp av coviva-appen.

  Ny uppdatering av Coviva tar den till nästa nivå. Med funktioner som styrning baserad på solens upp- och nedgång, röststyrning tillsammans med Google Home eller Amazon Echo, samt integration av kameror med ansiktsigenkänning från Netatmo är det bara upp till dig att börja bygga det smarta hemmet.

  https://www.hager.se/nyheter-loesningar/nyheter/co...

Job ads

 • Säljare till Hager Elektro AB (region Mellansverige)

  Den underliggande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder och lägger därför stor vikt vid enkelhet och användarvänlighet. Att kunna ge våra kunder en bättre kundupplevelse innebär att aktivt observera och lyssna på våra kunders behov. Det innebär en förståelse för den dynamik och den situation som våra kunder befinner sig i och hur vi uppfyller deras krav. För att nå våra mål behöver vi fler fantastiska människor. Fantastiska människor som har ett sjätte sinne för att förstå underliggande behov och känslor hos våra kunder och partners och som har möjlighet att ge det lilla extra.

  Som ett familjeföretag med tydligt definierade värderingar arbetar vi kontinuerligt för att säkerställa en hållbar framtid. Vi gör det genom att investera i våra anställda och deras kompetensutveckling samt arbetar aktivt med vårt ekologiska fotavtryck. Vi tänker och agerar alltid på lång sikt och därför är hållbarhet nyckeln till vår långsiktiga framgång. Vi vill vara med och forma morgondagens elektriska värld och vi hoppas på att även du vill det.

  Din utmaning
  Du kommer att spela en viktig roll i regionen och Hagers tillväxt genom att ha en hög närvaro på marknaden och förmåga att förstå våra kunders behov och utveckla befintliga relationer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva och utveckla affärerna och kundrelationerna i region mellan. Dina kunder är grossistfilialer samt elinstallatörer. Din uppgift är att skapa efterfrågan genom att utbilda våra kunders personal, sprida kunskap kring våra produkter och lösningar samt utveckla vårt erbjudande och vår närvaro i butik. Region mellan är ett område från Linköping i söder till Dalarna och Hälsingland i norr. Koncentrationen för arbetet ligger i Östergötland, Närke och Västmanland. Som regionsäljare på Hager kommer du att ingå i ett team av regionsäljare med rapportering till Marknadschef.

  Vem är du?
  • Du brinner för att göra affärer och vill arbeta med försäljning inom elbranschen
  • Det är en merit om du har erfarenhet från försäljning inom liknande områden sedan tidigare.
  • Du är utbildad inom el och/eller har erfarenhet från elbranschen.
  • Som person har du en hög ambition, en stark drivkraft och du sätter ett stort värde i att alltid agera affärsmässigt och professionellt.
  • Du har förmågan att skapa och utveckla goda relationer med befintliga och nya kunder.
  • Du är van att arbeta självständigt, har ett strukturerat arbetssätt, är förtroendeingivande, målmedveten och vill skapa goda resultat.
  • Du är en social person som är van att driva dina egna säljprocesser framåt samt planera och utveckla dina arbetsuppgifter.
  • Vi tror att du bor i en större stad kring regionens mittpunkt.
  • B-körkort är ett krav

  Övrigt
  Att du talar och skriver svenska obehindrat är något vi förutsätter och eftersom Engelska är vårt koncernspråk bör du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är också van användare av MS Office och har erfarenhet från att jobba i någon form av säljstöds-program (CRM). Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

  Ansökan
  Låter detta intressant så sänd din ansökan redan idag med CV och personligt brev som anknyter till annonsen. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 30 oktober men tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök redan idag! Har du frågor om företaget eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marie Lundqvist på 0734-13 83 42 eller marie.lundqvist@hager.se.

  Läs mer på vår hemsida www.hager.se eller www.hagergroup.com

  Välkommen med din ansökan!

  https://www.hager.se/om-hager/om-hager/arbeta-hos-...