Exhibitor catalogue

Kistamässan, Stockholm
Stockholm, Sweden
18 - 19/10/2017

Our Exhibitors

Hager Elektro AB

Hager Elektro AB

H:06

43144 Mölndal
Sweden
http://www.hager.seProducts

Product news

 • Personskyddsbrytare i kompakt format

  Hager erbjuder som enda företag en teknisk lösning för fördelningar och mindre centraler där selektivitet vill uppnås. Den nya personskyddsbrytaren, 3x1-polig+N, ansluter tre 1-poliga dvärgbrytare för tre 230V AC-kretsar med en jordfelsbrytare och säkrar därmed alla tre kretsar samtidigt.

  ”Den nya personskyddsbrytaren 3x1-polig+N är för närvarande den mest kompakta lösningen på marknaden då man sparar tre modulplatser mot att behöva sätta en jordfelsbrytare och tre dvärgbrytare”, säger Mikael Hylander produktchef på Hager. Faser och neutralledare är tydligt och strukturerat uppdelade. Detta ger förutom tydlighet även en högre tillgänglighet i anläggningen. En lekman ser genast vilka funktioner som hör ihop och kan enkelt återaktivera strömkretsarna efter en kortslutning eller överbelastning.

  Personskyddsbrytare ADZ3xxD 3 x 1-polig + N finns i 10A, 13A eller 16A, B- eller C-karakteristik, 30mA med brytförmåga 6kA.

  https://www.hager.se/nyheter-loesningar/nyheter/pe...

 • Berker S.1 2-vägsuttag - perfekt in i minsta detalj

  Hagers 2-vägsuttag gör strömställarprogrammet ännu bredare. Med över 40 nya artiklar finns det ett vägguttag för de flesta behov.

  ”Uttagen är snabba, bekväma, flexibla, robusta, enkla att installera och säkra använda. I och med detta vågar vi påstå att vi lanserar ett av marknadens bästa och mest mångsidiga vägguttag”, säger Björn Rudolfsson produktchef på Hager.

  Uttagen kommer initialt att börja säljas i strömställarserien S.1 och möjligheterna är oändliga. Hel- eller delinfällda uttag för vanliga apparat- eller för 1½-dosor, installerade var för sig eller i kombination. Standarduttag för 3-ledare, med X-plint för 5-ledare, med delad brunntändning samt ett dedikerat uttag godkänt för 440V till tvättmaskin och torktumlare.

  Några unika fördelar är bland annat att strömförande delar av insatsen är beröringsskyddade även utan lock (ej petskyddade). Klorna är helt infällda i uttaget för att inte fastna eller skada isolering på ledare i dosan av misstag. Snabbanslutningarna är enkla att öppna med ett finger eller skruvmejsel. Det finns ett lasertryckt inkopplingsschema på baksidan för att undvika att fel typ av uttag anskaffas och installeras.

  https://www.hager.se/nyheter-loesningar/nyheter/ny...

 • coviva - enkel och modern lösning för smarta hem

  Det finns många lösningar för smarta hem, men coviva är annorlunda. coviva erbjuder en lösning utan komplicerad installation av extra kablage, något som normalt kan kräva omfattande strukturella åtgärder. Detta gör coviva till den optimala lösningen för alla som vill modernisera eller renovera sitt hem.

  Hjärtat i denna trådlösa smarta hem lösning är coviva. Den fungerar som ett gränssnitt till internet och kopplar samman alla trådlösa quicklink-produkter i en app. ”En quicklink-installation som styrs via coviva kan konverteras till KNX easy eller KNX ETS. I och med detta är Hager den första tillverkaren på marknaden att erbjuda en universal KNX-lösning för alla tillämpningsområden, oavsett om det gäller renovering eller nybyggnation av bostäder”, säger Björn Rudolfsson produktchef på Hager.

  Det finns många fördelar. Belysning, persienner/markiser och värme kan enkelt styras via en app. Detta sparar inte bara tid utan också energi och pengar. Med coviva kan du skapa dina egna scenarion, som kallas covigram, så att du kan få din styrning och reglering av belysning och värme automatisk, precis som du alltid har önskat.

  De trådlösa quicklink-produkterna är små, endast 40x40mm och kan placeras bakom befintliga väggapparater. Och allt kan enkelt driftsättas och styras med hjälp av coviva-appen.

  Ny uppdatering av Coviva tar den till nästa nivå. Med funktioner som styrning baserad på solens upp- och nedgång, röststyrning tillsammans med Google Home eller Amazon Echo, samt integration av kameror med ansiktsigenkänning från Netatmo är det bara upp till dig att börja bygga det smarta hemmet.

  https://www.hager.se/nyheter-loesningar/nyheter/co...