Exhibitor catalogue

Kistamässan, Stockholm
Stockholm, Sweden
18 - 19/10/2017

Our Exhibitors

EBECO AB

EBECO AB

D:09

41525 GÖTEBORG
Sweden
www.ebeco.se

From small cottages to big industries – we can always find a heating solution that suits your needs, no matter what they are. We have a complete range of heating cable in four different areas: indoor, outdoor, construction and industry.

Products

Product news

 • Spara engergi med rätt golvvärmesystem

  När man talar om fjärilseffekten menar man att mycket små händelser och insatser kan få stora effekter i slutändan.
  Om vi alla tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att minska vår förbrukning av jordens resurser, så kan vi komma långt. För att visa att modern golvvärme kan vara energieffektiv har vi tagit fram Energy Saver-symbolen. Med den märker vi våra mest energibesparande produkter.

  Golvvärme i sig har många egenskaper som gör det till en effektiv uppvärmningsform. Till exempel så installeras
  värmekabeln ytligt. Då blir luften snabbt varm och det går fort att värma upp hemmet. En annan positiv egenskap är den optimala värmefördelningen som gör det möjligt att sänka temperaturen litegrann. Ett par grader gör stor skillnad för energiförbrukningen. Du får fortfarande hög komfort - men en låg elräkning.

  Hur funkar Energy Saver?
  För att kunna sänka din energiförbrukning, och din elräkning, ytterligare gäller framför allt två saker: Utnyttja energin så smart som möjligt och använd bara så mycket som du verkligen behöver. Produkter som underlättar detta har fjärilssymbolen.

  Utnyttja all värme
  Den kanske viktigaste faktorn för minskade energikostnader är isolering. Isoleringen leder inte värme, vilket gör att värmen reflekteras uppåt och kommer till nytta istället för att försvinna neråt eller åt sidan i ren värmeförlust. Då går uppvärmningen också snabbare. Samtidigt blir skivan ett skydd mot kyla och fukt underifrån. Den speciella cellstrukturen i våra skivor ger utmärkta isoleregenskaper. Alla våra isolerskivor är moderna, tunna och Energy Saver-märkta. De kan ge en energibesparing på upp till 30 % jämfört med ett traditionellt system utan isolering.

  Jämn värme
  Ett bra styrsystem är direkt avgörande för energiförbrukningen. En ojämn uppvärmning är varken skön eller ekonomisk. Ett väl injusterat och smart styrsystem håller jämn temperatur i bostadens olika rum. Alla våra Energy Saver-märkta termostater är utrustade med fuzzy-teknik. Det betyder att termostaten samlar in data från start och sedan beräknar när den ska slå till och från. Det håller temperatursvängningarna på en minimal nivå.

  Värme bara när du behöver den
  Ett tips för minskade energikostnader är att anpassa uppvärmningen till ditt verkliga behov under dygnet. Vi
  älskar att sprida värme, men vi tycker inte att du ska elda för kråkorna. En smart termostat kan styra så att det bara är varmt när du behöver det. Till exempel kan den sänka temperaturen när du inte är hemma, och se till att det är varmt när du kommer tillbaka. Eller låta det vara lite svalare under natten, skönt både för sömnen och för elräkningen. Våra Energy Saver-märkta termostater har färdiga temperaturprogram för de flesta behov, men även möjlighet till helt individuell programmering efter dina personliga vanor. Det enda du behöver tänka på är att
  starta programmet.

 • Upp till kamp mot farliga istappar!

  Under de senaste köldslagna vintrarna har vi hört mycket om de faror och skador som isbildning på tak kan orsaka. Ingen verkar dock känna till lösningen på problemet men nu kan vi avslöja: vi
  har svaret.

  Vem bär ansvaret?
  Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening har man en skyldighet att se till att is och snö inte rasar ned från taket och orsakar skada. Om olyckan är framme finns nämligen risken att bli både straffrättsligt och skadeståndsrättsligt ansvarig för det som hänt. Men egentligen finns ingen anledning för fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar att varje vinter stå handfallna inför de problem som kylan orsakar fastigheten eftersom det finns ett sätt att slippa dessa besvär.

  Lösningen
  En intelligent, självreglerande värmekabel är svaret. Vi kallar denna problemlösare för T-18. T-18 är en robust värmekabel som installeras i hängrännor, stuprör, gesimsrännor och ränndalar, i invändiga stuprör och takbrunnar samt i vissa fall även på delar av taket. Tillsammans med en styrningsenhet bildar den ett system som förhindrar isbildning och gör att snön smälter. Den självreglerande funktionen innebär att kabeln själv känner av omgivande teperatur och reglerar sin effekt därefter. Maximal effekt avger den endast där det verkligen behövs, alltså i is och snö.

  Tänker energismart
  På de delar av systemet där snön smält och värmen inte längre behövs reglerar kabeln ner sin effekt med upp till 50%, vilket gör den till ett ekonomiskt frostskydd. Används dessutom rätt
  typ av styrning finns ytterligare ekonomiska vinster att göra. Med en temp-/fuktstyrningsenhet blir besparingen hela 50-90%. Under de delar av året med plusgrader vilar anläggningen och
  kräver självklart ingen energi. Ebecos snö- och issmältningsanläggning är en lönsam investering som skapar säkerhet för både människor och fastigheter. T-18 - istapparnas antagonist!

 • Ny termostatserie i höst

  Ebecos nya serie termostater, EB-Therm 5-serien, är utvecklade för avancerad temperaturstyrning av
  främst golvvärme. De har nu blivit formstarkare för att möta kraven hos designmedvetna konsumenter, och utrustats med fler smarta funktioner som underlättar för både installatörer och användare.

  Installation i alla miljöer
  Fokus har varit att skapa en serie termostater som klarar kraven på värmeinstallation i varierande och krävande miljöer. De har därför försetts med följande egenskaper:
  • 16 A - säkrar tillförlitligheten vid stor belastning som vid installation med långa kablar i stora rum.
  • IP21 - garanterar säkerheten i fuktiga miljöer som badrum och uterum.
  • 1-polig brytare - bygger minimalt på djupet och ger en smidig installation.
  Installatörens arbete underlättas genom enkel montering och demontering, till exempel är alla plintar samlade på ett ställe. Villaägare och lägenhetsinnehavare uppskattar seriens användarvänlighet och de tydliga siffrorna i displayen och på termostaten. Låsfunktionerna gör dessutom serien praktiska i offentliga miljöer.

  Tre modeller för olika behov
  EB-Therm 55 - Utrustad med alla de viktigaste funktionerna, styrs via digital mikroprocessor och golvgivare.
  Ställs enkelt in med analogt rattreglage.
  EB-Therm 205 - Två förinställda energisparprogram. Både rums- och golvgivare för att kombinera
  komforttemperatur med ev. temperaturkrav på golvmaterial. Visar ärvärde, dubbla interna sensorer
  garanterar exakt mätning. Med bakgrundsbelyst och tydlig display - ljusintensiteten kan anpassas efter
  omgivningen för att ge bästa läslighet i alla ljus.
  EB-Therm 355 - Totalt fyra energisparprogram, varav ett möjliggör helt egna inställningar. Stor och
  tydlig display. Precis som på 205 finns rums- och golvgivare och ärvärdesvisning. Dessutom finns statistik
  över inkopplingstiden vilket ger kontroll över energiförbrukningen. En annan nyhet är tillbehör i
  form av utbytbara front cover, vilka passar två av de mest populära systemen på marknaden. Front till
  Elko Plus finns i svart och aluminium, och till Exxact i antracit och metallic.
  EB-Therm 205 och 355 är märkta med Energy Saver, symbolen för Ebecos energibesparande värmelösningar.
  Den nya serien lanseras i september 2011, och kommer att ingå i Ebecos golvvärmekit samt säljas separat

 • Ebeco relanserar hela golvvärmesortimentet

  Den första september lanserar Ebeco 5-serien, en ny serie golvvärmetermostater. Den innehåller modellerna EB-Therm 55, EB-Therm 205 och EB-Therm 355, utvecklade för avancerad temperaturstyrning av främst golvvärme. I samband med lanseringen uppdateras både innehåll och förpackningsdesign för hela golvvärmesortimentet. Samtliga golvvärmekit kommer att innehålla den nya termostatserien från och med september.
  Termostaten är golvvärmesystemets hjärta och hjärna
  Oavsett om du efterfrågar ett enkelt analogt reglage eller en display med fullständig kontroll över energisparprogram och driftsstatistik, så finns ett styrningsalternativ för dig i Ebecos 5-serie. ”Vår mission är att tvätta bort fördomarna om uppvärmning med elektrisk golvvärme. Många tror att det är ett
  dyrt och energislukande alternativ. Tvärtom är det en effektiv värmekälla till låg investeringskostnad” säger Julia Lorenz, produktkoordinator på Ebeco. Men en förutsättning är att anläggningen styrs av en modern termostat. Den håller jämn temperatur i bostadens olika rum och ger möjlighet att anpassa
  uppvärmningen till ditt verkliga behov under dygnet.

  En formstarkare termostatserie
  Termostaten är också systemets ansikte, eftersom det är den enda delen av golvvärmen du ser. Den nya serien termostater är designad av Dennis Kanter från Kanter & Karlsson. Han beskriver tankarna bakom 55 och 205: ”Med enkla rundade former upplevs som både vänlig och diskret, en balanserad form som speglar kombinationen av avancerad styrteknik och enkel användning”. Om 355 säger han ”En kombination av en
  harmonisk men lekfull användning av ytor som tydligt speglar en högteknologisk produkt, stora tydliga knappar och display som ger användaren bra kontroll och översikt ger en termostat som både tål att användas och att synas.” Läs mer om termostaterna i separat pressmaterial.

  Ny förpackningsdesign
  De nya golvvärmeförpackningarna har fått en modern design i en varm färgskala. Bakgrundsfärgen är röd, orange eller gul beroende på vilken termostatmodell som ingår i kitet. Fokus har varit att hitta en design som är profilerande såväl som informativ, med tydliga bilder och fakta om innehållet. Olika golvmaterial har fått en tydlig del i designen, eftersom de olika kiten är avsedda för olika material. Förpackningarna har
  formgivits inhouse hos Ebeco.

  Ebeco har golvvärme för alla rum och golv
  Ebecos elektriska golvvärmekit finns för alla golvmaterial och användningsområden. Cable Kit är en serie med värmekabel på
  trumma, för flexibel installation. Thermoflex Kit innehåller självhäftande matta med färdigmonterad värmekabel, perfekt för regelbundna ytor med få hinder. Foil Kit är en tunn golvvärmefolie för trä- och laminatgolv. Som komplement till golvvärmekiten finns tre olika isolerskivor. Sortimentet ger möjlighet att kombinera ett energismart golvvärmesystem för varje installation. Isolerskivan förhindrar värmeläckage, omvänd fuktvandring och snabbar upp systemet avsevärt. Tillsammans med termostaternas energisparprogram blir förutsättningarna optimala ur energiförbrukningssynpunkt.

 • Smidigt frostskydd för stuprör och rännor

  Förbered dig för vintern! De senaste vintrarna har varit tuffa både för fastigheter och människor. Ett av de stora problemen har varit igenfrusna stuprör och istappar som hänger ner från takrännor. Ebeco har lyssnat på sina kunders önskemål och tagit fram en mobil, lättinstallerad produkt för takrännor och
  stuprör.Frostvakt 25 är en värmekabel som effektivt smälter bort snö i rännor så att den inte kan frysa fast och täppa igen. Den höga effekten gör att den kan användas även till applikationer där vanliga frostskyddskablar inte räcker till, exempelvis som skydd mot att kondensvatten från värmepumpen fryser på plåten.

  Detta är en produkt som passar utmärkt för ägare till villor och fritidshus. Frostvakt 25 en värmelösning som alla får montera själva, även utan behörighet. Man lägger värmekabeln i rännan, fäster med Ebeco Clips och ansluter stickproppen till ett jordat vägguttag. Enkelt att ta bort igen när vintern är över.

  Eftersom värmekabeln är självreglerande ger den maximal effekt endast där det behövs, alltså i is och snö. På de delar av anläggningen där snön smält och värmen inte längre behövs reglerar kabeln ner sin effekt med upp till 50%, vilket gör den till ett ekonomiskt frostskydd.

  I större fastigheter rekommenderar vi ett långsiktigt alternativ med fast installation. Ebeco snösmältningsanläggning T-18 är en lönsam investering som skapar säkerhet för både människor
  och fastigheter. Systemet består av en robust värmekabel med en smart styrning som minimerar energiförbrukningen.