Exhibitor catalogue

X Meeting Point
Oslo, Norway
20 - 21/09/2017

Our Exhibitors

EMCOM AS

EMCOM AS

A3b

0950 OSLO
Norway
https://emcom.no/

Emcom er en erfaren leverandør av M2M-produkter, spesialtelefoner og antenner for mobilkommunikasjon. Vi leverer rutere, modem og antenner fra ledende produsenter og kan tilby skreddersøm og unik kompetanse.

Products

Product news

 • Industriell IoT trenger smarte og robuste 4G-rutere

  Passer til alle behov

  Kombinasjonen av modeller og fleksibiliteten hver enkelt ruter fra Advantech/B+B Smartworx har, gjør at det finnes en modell i sortimentet som passer - nesten uansett hva behovet er. Rutere fra Advantech/B+B Smartworx kan være både hjerne og muskler i den mobile løsningen deres.

  Linux-distribusjon

  Alle ruterne kjører en Linux-distribusjon som egner seg godt som plattform til å utvikle egen deres programvare på. Trenden er at man ønsker å legge mer intelligens og prosessering i ruterne/kant- nodene, for å lette sentrale håndtering og for å kutte ned på trafikk . Dette egner alle modellene seg til; enten en ønsker enkel oppgavekjøring eller mer avansert prosessering, kan en bruke scrip- ting i sh, Python, eller programmere i standard C. Produsenten bruker dette til å publisere fritt nedlastbare moduler som gir funksjonalitet mange har etterspurt.

  Våre kunder har brukt denne muligheten til blant annet:

  scriptoppgaver for å varsle via SMS når noe inntreffer på en I/O-port.
  å holde et øye med tilkoblet utstyr på LAN-siden
  lage egne programmer som skaper nye tjenester for egen bruk
  å laste opp noen av de mange ferdige modulene for å legge til funksjonalitet.
  Enten behovet bare er rask og sikker overføring over 4G, behandling og logging av sensordata, eller å lage din egen applikasjon for andre formål vil disse ruterne være det beste og mest fleksible valget.

  https://emcom.no/aktuelt/item/industriell-iot-tren...

 • Case Study: Norsk Luftambulanse

  NORSK LUFTAMBULANSE

  Stiftelsen Norsk luftambulanse er Norges største ideelle medlemsorganisasjon med nesten 700000 medlemmer. Målet er å redde liv og helse ved å styrke luftambulansetjenesten i hele Norge gjennom forskning, utvikling og samarbeid med andre nødetater.

  UTFORDRINGEN
  VÆRRAPPORTER FRA AVSIDELIGGENDE OMRÅDER

  Lenge hadde luftambulansemannskapene ingen andre værdata og informasjon enn den meteorlogisk institutt kunne gi når de skulle ut og fly og redde liv. Ofte har de måte snu. Været har kommet overraskende på dem. Livsviktig tid har gått. Lengre flyrute måtte velges. For eksempel rundt fjellet i stedet for over.

  Tenk om vi kunne vite hvordan været var akkurat der vi skal fly, akkurat nå. Også om natten og i dårlig vær? Tenkte en av pilotene i Norsk Luftambulanse. Da kunne de bestemt ruten med en gang og spart masse livsviktig tid.

  LØSNING
  CONEL M2M-RUTER MED EKSTERNE ANTENNER

  Jens Fjelnset i Norsk Luftambulanse har sammen med Trondheimsfirmaet Ablemagic utviklet en klimakontrollert værkamerastasjon (skap) som består av to til tre avanserte kameraer, pc, ulike måleverktøy/sensorer og en robust mobil bredbåndsruter. Det sendes bilder, samt informasjon om temperatur og lufttrykk hvert 15 minutt over mobilnettet.

  Den mobile bredbåndsruteren som er valgt, er Conel LR77 Libratum 4G-ruter. For å få best mulig dekning er hver ruter tilkoblet en Poynting XPOL-A002 panelantenne, alternativt en Poynting OMNI-A0121 rundstråleantenne.

  Løsningen fungerer under alle typer værforhold.

  RESULTAT
  TILGANG TIL UNIK VÆRDATA

  Luftambulansebasene og flygerne i Norsk Luftambulanse, samt Politihelikoptret, 330-skvadronen og øvrige operatører i luftambulansetjenesten har nå tilgang til rundt 100 værstasjoner-/kameraer rundt omkring i landet. Hver stasjon sender fra seg bilder av svært god kvalitet (også om natten) og gir i tillegg informasjon om lufttrykk og temperatur. Informasjonen gir flygerne et mye bedre grunnlag for å velge den beste ruten og man sparer ofte tid når sekundene teller.

  "Med mer spesifikk informasjon kan vi lettere velge korteste vei. Vi kan avgjøre tidligere at et helikopter fra en annen base vil komme raskere frem, eller at bakkeambulanse må ta pasienten helt inn til sykehus. Da kan vi vinne verdifulle minutter. Som bonus oppnår vi mye større flysikkerhet."

  - Jens Fjelnset, Pilot i Norsk Luftambulanse og mannen bak ideen.

  https://emcom.no/referanser/item/norsk-luftambulan...

 • Case Study: Nokas Cash Handling

  NOKAS CASH HANDLING

  Divisjon Cash Handling har virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester innenfor verditransport og kontanthåndtering. Nokas drifter også kontantautomater for banker og butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nederland.

  Divisjonen består av tre forretningsområder:
  Produksjon
  Logistikk
  Cash Management Services (CMS)

  UTFORDRINGEN
  UGUNSTIG PLASSERING I FORHOLD TIL NETTILGANG

  Automatene i løsningen til Nokas Cash Handling står ofte ugunstig plassert i forhold til tilkobling til vanlig fastlinjer. Nokas var derfor på utkikk etter en løsning som kunne gi til en sikker og stabil tilgang, uansett hvor disse automatene ble plassert. Det å slippe omfattende jobb med kabling var ønskelig samt en løsning som kunne iverksettes raskt. Mobilt bredbånd kunne vurderes som bærer, men sikkerheten og stabiliteten måtte ivaretas.

  LØSNING
  Advantech/B+B SmartWorx M2M-RUTERe MED EKSTERNE ANTENNER

  Etter en runde med testing falt valget på driftssikre rutere fra Advantech/B+B SmartWorx (tidligere Conel) av typen UR5i. De valgte ruterne for mobilt bredbånd kombinert med passende eksterne antenner for lokasjonen, sikret både stabiliteten som kreves, i tillegg til at sikkerheten ble ivaretatt med privat APN fra Nokas operatør.

  RESULTAT
  HØY OPPETID PÅ KONTANTHÅNDTERING

  Med valget av 3G-rutere fra Advantech/B+B SmartWorx, kan Nokas Cash Handling tilby sine kunder rask og rimelig etablering av tjenesten og høy oppetid etter idriftsettelse. Dette er meget viktig for bedriftene som benytter kontanthåndteringstjenester, og bidrar til å sørge for en høy grad av kundetilfredshet.

  Våre løsninger er teknisk kompliserte. Nå er alt utstyr 100 prosent klart og testet før transport ut, og det er bare å sette på strøm, så virker det. Vi er helt ferdige med at kundens lokaler må brukes som et teknikklaboratorium i de siste testene før driftsstart.

  I tillegg til at vi har en løsning som er komfortabel når det gjelder montering, har vi fått ekstremt god hjelp til å komme fram til en god konfigurasjon av nettverket. Det har vært en fryd å samarbeide med Emcom AS, gjennom både evalueringsfase og implementering. Vi har allerede kommet langt, og ser fram til å ferdigstille en løsning som gjør at komponentene kan konfigurere seg selv nærmest uberørt av menneskehender. Putt i et SIM-kort og skru på strømmen er vår visjon.

  - Rune Slettum, Senior Prosjektleder Nokas Cash Management Services.

  https://emcom.no/referanser/item/nokas-cash-handli...

 • Case Study: Kolonial.no

  KOLONIAL.NO

  Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. De tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter, enten levert hjem eller til hentepunkt. I samarbeid med REMA 1000 holdes prisene lave, og gjennom partnere som Strøm-Larsen og Godt Brød, tilbyr Kolonial.no et spennende, lokalt utvalg.

  Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Kolonial.no det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

  UTFORDRINGEN
  IKKE LENGER KØ I KASSA

  For å gi kundene sine et enda bedre servicetilbud, har Kolonial.no etablert en rekke hentepunkter rundt omkring i Norge. I motsetning til bemannet henting, slipper kunden å vente i kø for å bli ekspedert. Små, selvbetjente hentepunkter egner seg både i boligområder og nabolag, og kan plasseres så godt som hvor som helst.

  Det er viktig at disse hentepunktene er oppe på nett til enhver tid, både på grunn av videoovervåkning, kommunikasjon med SMS-server og overordnet kontroll av systemet. Dette lar seg vanskelig gjøre med tradisjonell fastlinje som tar lang tid å etablere, slik at en sikker og stabil løsning via mobilnettet var mest ønskelig.

  LØSNING
  PROFFLØSNING KLAR TIL UTRULLING

  Produktvalget falt til slutt på en profesjonell ruter fra Advantech/B+B SmartWorx kombinert med to rundstråleantenner fra Poynting, begge deler levert av Emcom AS. Denne kombinasjonen sikrer stabil kommunikasjon, god sikkerhet og enkel utrulling for Kolonial.no sine hentepunkter.

  Den mobile bredbåndsruteren som er valgt, er Conel LR77 Libratum 4G-ruter. For å få best mulig dekning er hver ruter tilkoblet to Poynting OMNI-A0069 rundstråleantenner, alternativt to Poynting OMNI-A0275 rundstråleantenner.

  RESULTAT
  STABIL OG FREMTIDSRETTET LØSNING

  Det Kolonial.no har oppnådd med Emcoms produkter, er en enklere løsning som er mer stabil og fremtidsrettet enn tidligere oppsett. Dette forenkler utrullingen av nye lokasjoner og gir en trygghet med tanke på at utstyret fungerer.

  "Med Emcom som leverandør har vi hatt kjapp tilgang på komponenter, med god teknisk støtte ved behov. Utstyret vi valgte fungerer “out of the box”, noe som forenkler installasjon og igangkjøring. Videre ga det oss gode muligheter for fjernkonfigurasjon. Virkelig bare å sette i et simkort og skru på strømmen. Blir ikke bedre enn det!"

  -Dan Ove Gudmundsen, hentepunktansvarlig, Kolonial.no

  https://emcom.no/referanser/item/kolonial-no